A. I. Google & Big Brother – Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ.

A. I. Google & Big Brother

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ. «Η στιγμή της επιβίωσης είναι η στιγμή της εξουσίας. Ο τρόμος μπροστά στον θάνατο μετατρέπεται σε ικανοποίηση, γιατί δεν είμαστε εμείς ο νεκρός… Όλοι οι πόθοι του ανθρώπου για την αθανασία…

 • «Η στιγμή της επιβίωσης είναι η στιγμή της εξουσίας. Ο τρόμος μπροστά στον θάνατο μετατρέπεται σε ικανοποίηση, γιατί δεν είμαστε εμείς ο νεκρός… Όλοι οι πόθοι του ανθρώπου για την αθανασία περιέχουν κάτι από την μανία της επιβίωσης. Δεν θέλουμε απλώς να υπάρχουμε πάντα, θέλουμε να υπάρχουμε όταν οι άλλοι δεν υπάρχουν πια». – ΕΛΙΑ ΚΑΝΕΤΙ, Μάζα και Εξουσία

Σε όλα τα εικονικά παιχνίδια το θέμα είναι να μπορέσεις αν περάσεις στην επόμενη πίστα…

Οι νέες θρησκείες του ανθρώπινου ζώου δεν θα προκύψουν από καμιά σπηλιά της Μέσης Ανατολής, αυτά τελείωσαν άπαξ δια παντός και σήμερα ζούμε τον ολοκληρωτικό αφανισμό τους. Προέκυψαν ήδη από ερευνητικά εργαστήρια.

 • Όπως οι Μεσσίες και Σωτήρες των κάθε λογής θρησκειών υποσχέθηκαν σωτηρία μέσω της υπακοής, της ταπείνωσης, της αγάπης, του ατμού, του πετρελαίου, του χρυσού και ηλεκτρισμού, έτσι και οι νέες τεχνοθρησκείες, που εγκαθίδρυσαν ήδη την παρουσία τους, υπόσχονται ως Νέοι Σωτήρες την σωτηρία μέσω των αλγόριθμων, και της αλλαγής των γονιδίων.

Είναι ήδη εδώ η Νέα Θρησκεία, κι έχει ισχυροποιήσει την παρουσία της η επίθεση του Τεχνικού Συστήματος της Τεχνητής Νοημοσύνης, στην καρδιά της ανθρώπινης ύπαρξης, με προφανή σκοπό την πλήρη αντιγραφή κι αλλαγή της. Προς τι άραγε;

 • Είναι απόλυτη η εξάρτηση του ανθρώπινου ζώου από μια τεχνολογική ευφυΐα η οποία είναι ήδη (και γίνεται ακόμη περισσότερο) τόσο λεπτοφυής ώστε να είναι μη-αντιληπτή, κάτι σαν αόρατο τεχνητό ασυνείδητο.

Όσο περισσότερο αυξάνεται η διείσδυση αυτή σε όλες τις σφαίρες της βιωμένης πραγματικότητας, από την πρωτογενή παραγωγή ως την καθημερινή ζωή, τόσο πιο δυσπρόσιτη κι αόρατη γίνεται για τον καθένα η δυνατότητα να αποδιώξει την Τεχνητή Νοημοσύνη κι άρα να γυμνωθεί απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό, στις ικανότητες και στα όρια του, στην φαντασία του και στην ψυχή του.

 • Αντίθετα, η αδιόρατη αυτή τεχνητή ύλη, με συνείδηση,  που απλώνεται σαν ένας συνεκτικός ιστός ανάμεσα στα απομονωμένα άτομα, μετατρέπεται στον κύριο φορέα της πειθούς, δηλαδή της κυριαρχίας του Τεχνικά Ισχυρού. Στην Κυριαρχία της Μαύρης Χλαπάτσας και την μετατροπή του ανθρώπινου ζώου σε πρώτη ύλη.

Παρά τα όσα λένε, για να μείνουν ακόμη πιο αόρατοι απ’ ότι ήδη είναι, για το πολεμοχαρές ισλάμ που εξαπλώνεται και τον φονταμενταλιστικό χριστιανισμό που συρρικνώνεται, το πλέον ενδιαφέρον μέρος του πλανήτη από θρησκευτική σκοπιά είναι η Σίλικον Βάλεϊ.

 • Αυτό είναι το σημείο στην γη που οι Νέοι Μεσσίες της υψηλότατης Τεχνητής Νοημοσύνης, εργάζονται και προετοιμάζουν θρησκείες που δεν έχουν καμία σχέση με Θεούς όπως είναι ήδη γνωστοί, αλλά με αλγόριθμους και τεχνητή νοημοσύνη πέρα από κάθε φαντασία.

Και σαν καλοί θρησκευτικοί ηγέτες ποδηγετούν με τις γνωστές αγκιτατόρικες εκφράσεις, που υπόσχονται, τα γνωστά στα υπάκουα και ταπεινά  πρόβατα … πλούτο, αφθονία, υγεία, ευτυχία, ειρήνη, ομόνοια και μάλιστα κάτι που δεν μπορούσαν να προσφέρουν οι προκάτοχοι τους … αιώνια ζωή εδώ και τώρα με την βοήθεια της τεχνολογίας κι όχι μετά θάνατον με την βοήθεια αόρατων, ανύπαρκτων όντων. Όσο να πεις έχουν καλύτερο χαρτί να παίξουν. Αιώνια ζωή εδώ και τώρα.

 • Από τον 4ο αιώνα, ο Αυγουστίνος έκανε το μεγάλο βήμα που υπαγόρευε ο επεκτατισμός της εκκλησίας στην Δύση. Επρόκειτο για τον διαχωρισμό μεταξύ θαυματουργίας και μαγείας. Αυτό έδωσε στην εκκλησία το δικαίωμα να μονοπωλήσει μια από τις πιο βαθιές, βιολογικές και θεϊκές  ιδιότητες του ανθρώπινου νου, την ικανότητα να διαισθάνεται το θαυμαστό, να φαντάζεται και να ονειρεύεται. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το σταυρικό σύμβολο του χριστιανισμού θεωρείται το αρχετυπικό σχήμα του ανθρώπου που δέεται.

Όπως δεν είναι τυχαίο ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη και ο συνακόλουθος λαϊκισμός της προπαγάνδας του εμπορεύματος έκανε τα πάντα για να αποσπάσει αυτό το μονοπώλιο από τα χέρια της εκκλησίας. Σήμερα, το Τεχνικό Σύστημα διακηρύσσει ότι το «θαύμα» είναι πλέον αποκλειστικά δική του αρμοδιότητα. Έτσι η αντιστροφή ολοκληρώθηκε και αυτό που ήταν η ουσιαστική αρμοδιότητα του υποκειμένου μεταφέρθηκε στα αντικείμενα.

 • Είναι μια ιστορική παραξενιά της ΔΥΝΑΜΗΣ, το ότι η εσωτερική παράδοση είναι η μόνη που διέσωσε μέσω μιας σειράς μεταφυσικών κατασκευών εκείνο το αληθινό χαρακτηριστικό του ανθρώπινου κόσμου χωρίς το οποίο ο άνθρωπος στερείται της πιο σημαντικής ειδοποιού διαφοράς του από το ζώο: της ικανότητας συμβολικής ανάγνωσης του κόσμου. Αυτό ακριβώς μαρτυρεί η πανάρχαια πεποίθηση των μυστικιστών ότι ο κόσμος είναι ένα βιβλίο και άρα ένα σύστημα συμβόλων.

Ο Λόγος της επιστήμης μπολιάζεται με την βία της Ανάγκης ξεκινώντας από το προνομιακό πεδίο της πολιτικής, και επεκτεινόμενος φυγόκεντρα προς όλες τις άλλες δραστηριότητες. Η μανία της ανάδειξης, της αυτοπροβολής και της επιτυχίας έρχεται να αντικαταστήσει παντού την ανάγκη μιας αυθεντικής ζωής, πλούσιας σε συγκινήσεις, με φαντασία και καλλιέργεια, σεβασμό και αισθητική.

Να γιατί το κυρίαρχο στοιχείο τόσο της πολιτικής όσο και της τέχνης και άλλων δραστηριοτήτων είναι σήμερα η καρικατούρα!

 • Αρκεί να συγκρίνει κανείς τον πολιτισμό των facebook, youtube και google με τον πολιτισμό του της Αναγεννησιακής Ιταλίας, με τα Αρχαία Ελληνικά γλυπτά και  φιλοσοφικά κείμενα, για να διακρίνει την διαφορά ανάμεσα στην καρικατούρα του καθολικά θωρακισμένου μιντιακού και μανιακού μαζάνθρωπου από την αισθαντική ομορφιά ενός πνεύματος απελευθερωμένου από το άγχος της αυτοπροβολής και αφοσιωμένου στην αισθητική ενασχόληση με τα περιεχόμενά του.

Για παρόμοιους λόγους, οι επιστήμονες του μέλλοντος θα βρίσκουν πολύ πιθανά ακατανόητη και μυστικιστική την επιστημολογία του Gaston Ba- chelard όπου αναλύεται η σημασία του ονείρου, της ποιητικής διάθεσης και του ρεμβασμού στην γνωστική διαδικασία. Στο μέλλον, ό,τι δεν είναι καρικατούρα της οποίας οι συντεταγμένες να μπορούν να συγκρατηθούν και να αναλυθούν από τους υπολογιστές δεν θα θεωρείται μέρος του Λόγου!

 • Σήμερα σε διάφορες καρικατούρες ιστοσελίδες, ότι δεν το ‘χει πει η επιστήμη (με ότι αυτό σημαίνει για τους διαταραγμένους εγκεφάλους τους) δεν υπάρχει κι άρα είναι hoax ή fake news κι έχει βγει παγανιά o  ιντερνετικός μπόγιας για να καθορίσει τι θα λες και τι θα σκέφτεσαι, ποια πληροφορία θα υπερισχύσει, με βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη και τον Λόγο της (αλγόριθμο) Αν αυτό δεν είναι ένα καθολικό MATRIX ας πει κάποιος πως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη ως χειριστής δεδομένων (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ) υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος ως είδος έχει φτάσει στο τέλος της εξέλιξης του και πρέπει τώρα να μετατραπεί σε κάτι άλλο. Να δώσει την σκυτάλη σε όντα άλλου είδους.

 • Δηλαδή, εργάζονται προς την πεποίθηση ότι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η Τεχνητή Νοημοσύνη για να δημιουργήσουν ένα νέο και πολύ πιο ανεπτυγμένο μοντέλο ανθρώπινου όντος. Πιθανόν να μοιάζει με το ανθρώπινο θηλαστικό όπως το ξέρουμε πιθανόν και όχι.

Ενώ με όχημα τον Χίτλερ σχεδίαζαν να δημιουργήσουν υπεράνθρωπους μέσω της επιλεκτικής αναπαραγωγής και των εθνοκαθάρσεων, η Τεχνητή Νοημοσύνη στον εικοστό πρώτο αιώνα επιδιώκει να κάνει το ίδιο, πολύ πιο αθόρυβα, πιο ειρηνικά, και πάνω απ’ όλα Α Ο Ρ Α Τ Α, με την βοήθεια της τεχνητής αναπαραγωγής, της γενετικής μηχανικής, της νανοτεχνολογίας, και της διεπαφής εγκεφάλων-υπολογιστή.

 • Είναι γνωστό ότι η ομογενοποίηση που γίνεται σήμερα στην ανθρώπινη φυλή, την απομακρύνει από τα θηλαστικά και παραπέμπει σε ΕΝΤΟΜΑ.

Τα δίκτυα μαζικής κοινωνικοποίησης είναι σαν τα στρατόπεδα του Χίτλερ. Πρώτα σε μαντρώνουν με ευγένεια, δωρεάν (γυάλινα καθρεφτάκια και γυαλιστερές χαντρουλές) και αγκιτάτσια “όλοι μαζί μια κοινότητα να συνδεθούμε” και “βρες τους παιδικούς σου φίλους” και λοιπές αηδίες … κατόπιν με υπολογισμό αρχίζει η γενοκτονία της ανθρώπινης φυλής.

 • Μην ξεχνάς ό,τι σήμερα κυριαρχεί η δήθεν μάστιγα με τα fake news και τα hoax για να πετύχουν λογοκρισία και φίμωση. Κατόπιν, όταν η σούπα ομογενοποιηθεί θα είναι πανεύκολο να σου προσφέρουν, δωρεάν πάντα, την δυνατότητα να σκέφτονται αυτοί, αντί για σένα … ΟΥΠΣ ΜΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΗΔΗ …

google πληροφορίας

[…] Οι παγίδες από τον εντοπισμό τοποθεσίας

Google: Πώς τα έξυπνα τηλέφωνα έχουν μετατραπεί σε «μεγάλο αδελφό»

Πώς Google και Facebook παρακολουθούν εκατομμύρια χρήστες «έξυπνων» τηλεφώνων – Το tracking, η εύρεση κινητού και οι άλλες μέθοδοι εξαπάτησης – Τι καταγγέλλουν οργανώσεις καταναλωτών στην Ελλάδα και Ολλανδία, Σουηδία, Τσεχία, Πολωνία, Νορβηγία και Σλοβενία.

 • Οι κολοσσοί του χώρου της τεχνολογίας, όπως το Facebook και η Google, έχουν γίνει τόσο μεγάλοι, ισχυροί και κυρίαρχοι στον χώρο, γεγονός που πλέον αποτελεί κίνδυνο. Αν και δεν είναι λίγες οι φορές που ακούει κανείς περί παραβίασης προσωπικών δεδομένων, δύσκολα μπορεί να κατανοήσει πώς αυτό επηρεάζει την καθημερινότητα του.

Έχοντας κάποιος στα χέρια του ένα «έξυπνο κινητό», δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει απόλυτα ότι προσφέρει κυριολεκτικά στο πιάτο όλες τις προσωπικές πληροφορίες του. Ακόμα πιο δύσκολα μπορεί να κατανοήσει, πόσο πολύ αυτές αξίζουν.

 • Ενεργοποιώντας την εύρεση κινητού ή την παρακολούθηση της γεωγραφικής θέσης του (tracking) για να κάνει τη ζωή του πιο εύκολη, βρίσκοντας ένα κοντινό μαγαζί ή επιλέγοντας την πλοήγηση, ώστε να φτάσει στον προορισμό του, ουσιαστικά βρίσκεται απόλυτα εκτεθειμένος. Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλουν επτά ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, οργανώσεις καταναλωτών της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Τσεχίας, της Πολωνίας, της Νορβηγίας, της Σλοβενίας και της Ελλάδας στοχοποιούν τη Google, κατηγορώντας την ότι «χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για μια ευρεία γκάμα σκοπών, μεταξύ άλλων για στοχευμένη διαφήμιση, χωρίς όμως να ενημερώνει τους χρήστες με σαφήνεια τί σημαίνει αυτό όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα τους».

 • Η καθημερινή διαδρομή που πραγματοποιεί κάποιος, τα μέρη όπου επισκέπτεται, τα μαγαζιά που επιλέγει, τα προϊόντα που αγοράζει, το αν έχει μικρά παιδιά ή όχι, το αν έχει ανάγκη συνεχούς ιατρικής περίθαλψης αποκαλύπτουν πολλά για τις ανάγκες του και δη τις αγοραστικές.

Μία μαμά που πάει το παιδί της στον παιδικό σταθμό κάθε μέρα και η διαδρομή αυτή καταγράφεται από την Google, μέσω της παρακολούθησης της γεωγραφικής της θέσης και της καθημερινής στάσης που κάνει στο σχολείο του παιδιού της, την καθιστά ευάλωτη σε στοχευμένη διαφήμιση.

 • Εταιρείες που εμπορεύονται παιδικά παιχνίδια, πάνες, παιδικά ρούχα και πολλά ακόμη την βομβαρδίζουν, καθώς αποτελεί μέρος του τάργκετ γκρουπ τους.

Πώς το γνωρίζουν;

 • Σύμφωνα με καταγγελίες, η Google παραβιάζει το νέο Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Παρακολουθεί μέσω των κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών τις κινήσεις αυτής της γυναίκας και πολλών ακόμα εκατομμυρίων χρηστών, γνωρίζοντας κάθε στιγμή που βρίσκεται. Στη συνέχεια χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει για στοχευμένη διαφήμιση.

Οι οργανώσεις για την προστασία των καταναλωτών κατηγορούν τη Google για «πρακτικές εξαπάτησης», μέσω των οποίων ωθεί τους χρήστες να ενεργοποιούν την υπηρεσία της γεωγραφικής θέσης τους, προκειμένου να παρακολουθεί την κάθε τους κίνηση και να βγάζει χρήματα από αυτό.

 • Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας «ιστορικό τοποθεσίας», λοιπόν, θεωρείται ό,τι πιο επικίνδυνο για την ιδιωτική ζωή. Η παγίδα, όμως, είναι ότι ελάχιστοι χρήστες το γνωρίζουν και ακόμα λιγότεροι ξέρουν να το αποφεύγουν. Συχνά, άλλωστε, η ίδια η εταιρεία «αναγκάζει» με πλάγιο τρόπο τον ιδιοκτήτη του τηλεφώνου να την ενεργοποιήσει, μέσα από υπηρεσίες, όπου φαινομενικά δεν έχουν καμία σχέση με αυτήν.

Οι παγίδες από τον εντοπισμό τοποθεσίας

Οι καταγγελίες αυτές βασίζονται σε έρευνα που δημοσιοποίησε η νορβηγική Forbrukerradet, σύμφωνα με την οποία η Google χρησιμοποιεί κόλπα και πρακτικές για να εξασφαλίζει πώς οι χρήστες της έχουν ενεργοποιημένες τις λειτουργίες εντοπισμού τοποθεσίας.

 • Τα δεδομένα τοποθεσίας μπορούν να αποκαλύπτουν πολλά για τους ανθρώπους, περιλαμβανομένων θρησκευτικών πεποιθήσεων, πολιτικών αντιλήψεων, υγείας και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Κάποιος μπορεί να επιθυμεί να γνωστοποιήσει στιγμιαία την τοποθεσία του στη Google, ώστε να λάβει χρήσιμες πληροφορίες για το σημείο που βρίσκεται, αλλά η αποθήκευση ενός χάρτη στον οποίο εγγράφεται κάθε δέκα λεπτά το στίγμα του, είναι τουλάχιστον επικίνδυνη.

 • Εκτός από την καταχώρηση των προσωπικών δεδομένων υπάρχουν και άλλοι κίνδυνοι. Σε περίπτωση που το κινητό πέσει σε λάθος χέρια, ο οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει πού μένει κάποιος, πού είναι η δουλειά του, πότε πηγαίνει εκεί και πότε επιστρέφει.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι το λειτουργικό σύστημα Android της Google «τρέχει» σε περίπου δύο δισεκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως και ότι οι περισσότεροι χρήστες ενεργοποιούν την παρακολούθησή τους συχνά για διευκόλυνσή τους (π.χ. την εύρεση εστιατορίου κοντά τους), χωρίς όμως να έχουν επίγνωση τι μπορεί να αποκαλύπτουν για τις προσωπικές συνήθειες και την προσωπικότητά τους, τότε αντιλαμβάνεται την εφιαλτική διάσταση της τεχνολογίας.

 • Αυτός είναι και ο λόγος που δεκάδες οργανώσεις καταναλωτών υπενθυμίζουν ότι, σύμφωνα με το νέο Κανονισμό για τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων από τους χρήστες, προβλέπονται μεγάλα πρόστιμα έως 4% του τζίρου τους για τις εταιρείες που τον παραβιάζουν. [t.p. πρόσεξε, οι ιδιωτικές εταιρίες, κι όχι οι κρατικές, και φυσικά όχι οι πολυεθνικές]

Ο μεγάλος αδελφός στο σπίτι και οι κάμερες ασφαλείας

Κατά πολλούς, όμως, το μέλλον αναμένεται ακόμα πιο δυσοίωνο και μάλιστα πολύ άμεσα. Οι ειδικοί μιλούν για ένα είδος «Μεγάλου Αδελφού» στον προσωπικό χώρο του καθενός: στο σπίτι του.

 • Σύμφωνα λοιπόν με ειδικούς, η Google αναπτύσσει σιωπηρά ένα αυτοματοποιημένο σύστημα “έξυπνου σπιτιού”, το οποίο θα παρακολουθεί συστηματικά την καθημερινότητά του ιδιοκτήτη του.

Κάμερες και αισθητήρες θα υπάρχουν σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού και θα πραγματοποιούν σάρωση και ανάλυση κάθε κίνησης που πραγματοποιείται. Η Google, δηλαδή, θα συνδέεται με τις κάμερες ασφαλείας του σπιτιού για να αναγνωρίσει λεπτομέρειες που θα αποβούν εμπορικά χρήσιμες.

 • Αν υπάρχει η αφίσα ενός καλλιτέχνη στο σπίτι μία στοχευμένη διαφήμιση θα ενημερώνει τον ένοικο του σπιτιού ότι ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης δίνει συναυλία στις τάδε του μηνός.

Οι κάμερες ασφαλείας δεν είναι οι μόνες ηλεκτρονικές συσκευές που θα στραφούν εναντίον μας. Τα μηχανήματα μουσικής και πολλά ακόμα θα συγκεντρώνουν ερήμην μας δεδομένα για να δημιουργήσουν ένα εταιρικό/προσωπικό προφίλ στον κάθε άνθρωπο και στην οικογένειά του.

 • Στη συνέχεια μπορεί η εταιρεία να ταξινομεί και να αναλύει τις πληροφορίες αυτές ώστε να τοποθετεί τον εκάστοτε χρήστη σε ειδικές ομάδες ανάλογα με το εισόδημά του ή την κοινωνική του τάξη με βάση τις «ακριβές μηχανικές ή ηλεκτρονικές συσκευές» που ανιχνεύει ότι υπάρχουν στο σπίτι.

Εταιρείες λοιπόν, όπως το Facebook και η Google ήδη γνωρίζουν τη φυλή και τη θρησκεία, τις σεξουαλικές προτιμήσεις, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το ιστορικό αναζήτησης για να μας ταξινομήσουν διαφημιστικά.

 • Η Google αντιμετωπίζει ήδη μια αγωγή στις ΗΠΑ, επειδή φέρεται να παρακολουθεί χρήστες τηλεφώνων ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις απορρήτου. Και στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει να παλέψει με μία αγωγή ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων λιρών, με την κατηγορία της «παράνομης παρακολούθησης και ταξινόμησης» προσωπικών δεδομένων από 4.4 εκατομμύρια χρήστες iPhone.

Η συλλογική δράση καθοδηγείται από πρώην διευθυντή της Which, Richard Lloyd με την κατηγορία ότι η Google παρέκαμψε τις ρυθμίσεις απορρήτου του προγράμματος περιήγησης Safari της Apple στα iPhone, από τον Αύγουστο του 2011 έως τον Φεβρουάριο του 2012, για να χωρίσει τους ανθρώπους σε κατηγορίες για τους διαφημιζόμενους.

 • Σύμφωνα με νέα έκθεση της εφημερίδας Guardian, η Google σφετερίστηκε δεδομένα από χρήστες iPhone, μέσω ενός σφάλματος στο Safari. Αυτό το κενό ασφαλείας βρέθηκε από έναν ερευνητή το 2012 και πήρε το όνομα «Safari Workaround», το οποίο επέτρεπε στην Google να συσσωρεύει προσωπικά δεδομένα χρηστών.

Κατά την έναρξη της διήμερης ακρόασης στο Λονδίνο, οι δικηγόροι της ομάδας που διενεργεί την καμπάνια του Lloyd, που φέρει το όνομα «Google You Owe Us», δήλωσαν στο δικαστήριο ότι οι πληροφορίες που συγκέντρωσε η Google περιελάμβαναν το φύλο των χρηστών, την κοινωνική τάξη, την τοποθεσία, τη σωματική και ψυχική υγεία, τις πολιτικές πεποιθήσεις, τις αγοραστικές συνήθειες και οικονομικά δεδομένα. Αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν για την κατηγοριοποίηση των χρηστών σε ομάδες, με στόχο την καλύτερη στόχευση της διαφήμισης.

 • Όταν ζητήθηκε από εκπρόσωπο της Google να σχολιάσει τις προσφυγές των οργανώσεων καταναλωτών, αυτός δήλωσε: «Το Location History είναι αρχικά κλειστό και μπορείς να το επεξεργαστείς, να το διαγράψεις ή να το σταματήσεις ανά πάσα στιγμή. Αν είναι ανοικτό, βοηθάει να βελτιωθούν υπηρεσίες όπως η πρόβλεψη της κυκλοφοριακής κίνησης στη διαδρομή σας.

Αν το σταματήσετε, κάνουμε σαφές ότι -ανάλογα με τις ρυθμίσεις του ατομικού τηλεφώνου σας και των εφαρμογών- μπορούμε να συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε και να χρησιμοποιούμε δεδομένα τοποθεσίας για να βελτιώνουμε την εμπειρία σας με την Google.

 • Εργαζόμαστε διαρκώς για να βελτιώνουμε τους ελέγχους μας και θα διαβάσουμε προσεκτικά την έκθεση αυτή για να δούμε αν υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να υιοθετήσουμε»! […] Αρθρο στην συστημική εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”.

google πληροφορίας

«Σε σχέση με τις εποχές που προηγήθηκαν, η εποχή μας είναι η πρώτη που ζητάει την ομογενοποίηση όλων των ανθρώπων ως προϋπόθεση της ύπαρξής τους». – ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΓΚΑΛΙΜΠΕΡΤΊ

Ω!! ΟΠΟΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ !!!

O ΗΟΜΟ SAPIENS ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Οι χρήστες είναι περήφανοι για την Ψηφιακή Αγραμματοσύνη, που τους δέρνει, κάποιοι απ αυτούς, πέφτουν από τα σύννεφα, που συχνάζουν, με τέτοιες απλές επισημάνσεις.

 • Φυσικά και όλα καταγράφονται, φυσικά και αν θέλει κάποιος σε βρίσκει κάπου στο ιντερνέτ, πρόσεξε, αν θελήσει να σε ψάξει, κι εσύ ζεις με την ψευδαίσθηση ό,τι είσαι «ασφαλής» ή την άλλη απολύτως κρετινίστικη απάντηση «μα εγώ δεν έχω τίποτα να κρύψω» …

ΟΚ τότε βάλε γυάλινους τοίχους στο σπίτι σου … ΟΥΠΣ, μα το ‘χεις κάνει ήδη !!! και μάλιστα χωρίς καν να στο επιβάλλει κανένας !! έβλεπες μονάχα το δόλωμα μα που να ‘ξέρες ότι ακολουθεί γδάρσιμο και τηγάνισμα!!

 • Όταν κάτι στο δίνουν ΔΩΡΕΑΝ, ψηφιακά (και γενικά) αμόρφωτο και λειτουργικά αναλφάβητο κατασκεύασμα, τότε το ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ … Οτιδήποτε δεν πληρώνεις είναι σκουπίδι, κι επειδή το ξέρουν αυτοί που σε κυβερνούν, σε χρεώνουν κάνα 2-3 ευρώ για να νομίζεις ότι κάτι πληρώνεις …

Η παρακολούθηση της γεωγραφικής θέσης του κινητού είναι μόνο ένα μικρούλικο κομματάκι, από τα πολλά που συνεισφέρουν στην ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ …

 • Ένα πολύ μικρούλι κομματάκι είναι η δήθεν «συλλογή, για το καλό σου, προσωπικών δεδομένων» το ίδιο μικρούλι είναι και το πρόβλημα της «στοχευμένης διαφήμισης». Το Android ως OS από την “βάση” του, στέλνει συνεχώς δεδομένα του χρήστη στην Google, από την πρώτη στιγμή, που θα συνδεθεί με κάποιο Network.

Όλα αυτά είναι γνωστά και αποδεκτά και δεν γίνεται πρακτικά να καταπολεμηθούν. Το ίδιο κάνουν και σχεδόν όλες οι Apps, που τρέχουν σε Android και σε IOS. Μαζεύουν στο background συνεχώς στοιχεία του χρήστη και μάλιστα με την συγκατάθεσή του! Το πρόβλημα είναι οι ίδιοι οι χρήστες, που δεν μπορούν να κατανοήσουν την τεράστια σημασία της παρακολούθησής τους και την ολέθρια κατάληξη τους!!!

 • Οταν λοιπόν, όλα αυτά ήταν ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ σε εμάς πολύ πριν από την εποχή της θρυλικής miastala.com (που ο συνδεσμος της ειναι απόλυτα απαγορευμένος μέχρι σήμερα) και φυσικά στο terrapapers.com ξαφνικά αρχίζουν να τα αντιλαμβάνονται KAI στα συστημικά κι απολύτως κατευθυνόμενα μεγάλα σαιτ!!!

Πριν μέρες μιλώντας με φίλο εδώ μέσα έγραψα, «… μην ψάχνεις καρχαρίες στο δάσος, αλλού κοίτα … μπλα μπλα μπλα» και μετά από κάνα 5λεπτό τελειώνοντας η κουβέντα μπαίνω στο αδελφάκι του fb το Pinterest και ΟΥΠΣ πρώτη-πρώτη βλέπω αυτή την φωτογραφία !!! (κατω)

Στελνω στο email φωτογραφία για τις μπότες πιο κάτω σε φίλη και γεμίζει ο διαδυκτιακός τόπος με παρόμοιες φωτογραφίες …βομβαρδισμός κανονικός, αφού πλέον με κυνηγάει παντού ένας καρχαρίας κι ένα ζευγάρι λευκές μπότες …

Η Ζωή είναι ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ κι αυτή αποτελείται από ΕΝΕΡΓΕΙΑ και η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.

ΦΕΡΩ – ΠΛΗΡΩΣ

(Μήπως ξέρεις από τι αποτελείται η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ κι άρα η ΕΝΕΡΓΕΙΑ;)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ και ΔΙΚΤΥΑ, αυτό ενδιαφέρει την Νέα Τεχνική Τάξη κι όχι τα απολύτως άχρηστα για το Τεχνικό Σύστημα «προσωπικά δεδομένα» κάτι που φυσικότατα ουδέποτε θα στο πεί. Εσύ πρέπει να ζεις σε υπάκουη ζομποειδή κατάσταση και να παπαγαλίζεις κάθε εμφύτευση που σου κάνουν.

Οι παντοκρατορίες Goggle, facebook και τα λοιπά ΔΙΚΤΥΑ κοινωνικής μαζικοποίησης, αναμετάδοσης και διάχυσης  της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ, συνδυαστικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη, τους απολύτως ανεξέλεγκτους Αεροψεκασμούς, τα σκουπίδια που σε ταΐζουν (νοητικά και τροφικά), τα φάρμακα, τα εμβόλια νέας γενιάς και οι εδαφικές ανακατατάξεις …  είναι απολύτως σχετικά μεταξύ τους αν κι αποτελούν ένα τεράστιο θέμα το καθένα από μόνο του. Δηλαδή αν μπορέσεις να δεις πίσω από την κουρτίνα υπάρχει μονάχα η παντοδύναμη Τεχνητή Νοημοσύνη, ο Νέος Θεός.

Εμπλέκεται η Σκιά (Μαύρη Χλαπάτσα) και οι σκεπτομορφές αυτής, γνωστές ως Βολαδόρες, Ιπτάμενοι, Εγρήγοροι ή Άρχοντες, που διαφεντεύουν τον πλανήτη και το ανθρώπινο ζώο. Εμπλέκονται οι Μιαροί Μεγάλοι Παλαιοί και κάθε γνωστό κι άγνωστο απολειφάδι που τελεί υπό την κατάληψη τους.

Αν αντιλαμβάνεσαι που πάει το πράγμα -πάει καλά

Αν δεν αντιλαμβάνεσαι -ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΟΣ

@Ηω Αναγνώστου

#δωσε μια ματιά εδώ σε τι ετοιμάζονται να μεταμορφώσουν το ανθρώπινο ζώο ….http://terrapapers.com/effyis-mavri-chlapatsa-aeropsekasmi/

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο