Αεροπλάνο της Austrian Airlines έπεσε σε “κύτταρο καταιγίδας” – Προσγειώθηκε χωρίς τη μύτη

Από σφοδρές καταιγίδες πλήττεται εδώ και ημέρες η Αυστρία, όπου ένας άνθρωπος αγνοείται εξαιτίας της κακοκαιρίας που έχει αφήσει πίσω της τεράστιες καταστροφές, ενώ ένα αεροπλάνο της Austrian Airlines υπέστη επίσης σοβαρές ζημιές από χαλάζι που το έπληξε εν πτήσει.

Το αεροπλάνο προερχόμενο από την Πάλμα της Μαγιόρκας προσέκρουσε σε “κύτταρο καταιγίδας” χθες, Κυριακή (09/06), καθώς πλησίαζε στη Βιέννη, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία, και σύμφωνα με το πλήρωμα, “η καταιγίδα αυτή δεν φαινόταν στο μετεωρολογικό ραντάρ“, εξήγησε η εταιρεία σε δήλωσή της προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σημειώνεται πως, ως «κύτταρο καταιγίδας» χαρακτηρίζεται μια μάζα αέρα που περιέχει ανοδικά και καθοδικά ρεύματα σε βρόχο μεταγωγής (κυκλική μετάδοση θερμότητας σε υγρά ή αέρια), η οποία μετακινείται και αντιδρά ως μονάδα, αποτελώντας τον μικρότερο δυνατό «πυρήνα» ενός καταιγιδοφόρου συστήματος.

Το αεροπλάνο εξέπεμψε σήμα κινδύνου, αλλά στη συνέχεια προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα στο αεροδρόμιο. Κανένας επιβάτης δεν τραυματίσθηκε στη διάρκεια αυτού του “επεισοδίου που δεν διήρκεσε παρά μερικά δευτερόλεπτα”.

Σε φωτογραφίες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση εικονίζεται ένα αεροπλάνο με τους δύο μπροστινούς υαλοπίνακες του κόκπιτ να φέρουν σημάδια από χτυπήματα, η μύτη του αεροπλάνου να λείπει και μερικά πάνελ να έχουν αποσπαστεί.

Image

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο