Αφηνίασαν οι δείκτες στην Wall Street – Νέα ιστορικά υψηλά

Wall Street

Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν και νέα εντυπωσιακή άνοδο σήμερα Τετάρτη, αφού η Federal Reserve διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια και επέμεινε στην πρόβλεψή της για τρεις μειώσεις επιτοκίων φέτος.

Ο S&P 500 (^GSPC) σημείωσε άνοδο 0,89%, τερματίζοντας στις 5. 224,61 μονάδες, το πρώτο κλείσιμο πάνω από τις 5. 200 μονάδες. Εν τω μεταξύ, ο Dow Jones Industrial Average (^DJI) σημείωσε άνοδο περίπου 1% για να κλείσει στο ρεκόρ των 39. 512 μονάδων. Ο τεχνολογικός Nasdaq Composite (^IXIC) ηγήθηκε των κερδών, σημειώνοντας άνοδο 1,25% για να κλείσει στο επίπεδο ρεκόρ των 16. 369 μονάδων.

Και οι τρεις κύριοι μέσοι όροι ήταν στο κόκκινο κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πριν από την ανακοίνωση.

Μαζί με την ανακοίνωση πολιτικής της, η Fed δημοσίευσε ενημερωμένες οικονομικές προβλέψεις στην Περίληψη των Οικονομικών Προβλέψεων (SEP), συμπεριλαμβανομένου του «dot plot», το οποίο χαρτογραφεί τις προσδοκίες των υπευθύνων χάραξης πολιτικής για το πού θα μπορούσαν να κατευθυνθούν τα επιτόκια στο μέλλον.

μετοχές

Οι αξιωματούχοι της Fed βλέπουν το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων να μειώνεται στο 4,6% μέχρι το τέλος του 2024. Αυτό υποδηλώνει ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά 0,75% φέτος. Συγκεκριμένα, αυτό συμβαδίζει με την τιμολόγηση της αγοράς από τους επενδυτές που… εισέρχονται την Τετάρτη.

Τα ομόλογα άλλαξαν ελάχιστα στις ειδήσεις. Οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου (^TNX) ήταν ελαφρώς χαμηλότερες γύρω στο 4,28%, αφού αυξήθηκαν πάνω από 20 μονάδες βάσης τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Εν ολίγοις, η αντίδραση της αγοράς στη συνεδρίαση της Fed ενίσχυσε τα σημάδια διεύρυνσης του ράλι της αγοράς, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον δείκτη αναφοράς μικρής κεφαλαιοποίησης (^RUT) που σημείωσε ράλι σχεδόν 2% και έξι από τους έντεκα κλάδους του S&P 500 που σημείωσαν ράλι άνω του 1%.

ΜΟST ACTIVE 

μετοχές

CRYPTOS

μετοχές

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο