Αυξήθηκαν 34% τα καθαρά κέρδη της Ryanair το 2023

Ryanair

Ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Ryanair ανακοίνωσε τη Δευτέρα τα καλύτερα ετήσια κέρδη του, καθώς η αύξηση των επιβατών και των εσόδων αντιστάθμισε το απότομα υψηλότερο λειτουργικό κόστος.


Η εταιρεία με έδρα το Δουβλίνο ανακοίνωσε ότι τα κέρδη μετά από φόρους για ολόκληρο το έτος αυξήθηκαν κατά 34% στα 1,92 δισ. ευρώ (2,09 δισ. δολάρια) και ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 700 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 25% σε ετήσια βάση στα 13,44 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς η αεροπορική εταιρεία εξυπηρετούσε 184 εκατομμύρια επιβάτες, 23% περισσότερους από ό, τι πριν από την πανδημία Covid.

Αυτοί οι υψηλότεροι αριθμοί κίνησης και η αύξηση των ναύλων βοήθησαν τη Ryanair να ξεπεράσει την άνοδο του κόστους: το λειτουργικό κόστος αυξήθηκε κατά 24% σε ετήσια βάση και ο λογαριασμός καυσίμων αεροσκαφών της αεροπορικής εταιρείας αυξήθηκε κατά 32%.

Ο οικονομικός διευθυντής της Ryanair, Neil Sorahan, δήλωσε στο CNBC ότι η επαναγορά μετοχών αντικατοπτρίζει έναν «πολύ ισχυρό» ισολογισμό.

«Οι προτεραιότητές μας ήταν πάρα πολύ: να αποκαταστήσουμε τους μισθούς για τους ανθρώπους μας μετά τον Covid, να φέρουμε αυξήσεις μισθών, να πληρώσουμε το χρέος», είπε. “Και έχουμε πληρώσει ομόλογα, έχουμε τώρα 1,4 δισεκατομμύρια σε ακαθάριστα μετρητά στο τέλος του περασμένου έτους και γι ‘αυτό το διοικητικό συμβούλιο έχει τώρα την εμπιστοσύνη πάνω από το συνηθισμένο πρόγραμμα μερισμάτων, να επιστρέψει πραγματικά τα 700 εκατομμύρια στους μετόχους”.

πηγή:www.cnbc.com

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο