Αυστηρότεροι έλεγχοι στο κλάδο του real estate από την Κίνα

λευκή λίστα

Η Κίνα θα ελέγχει τους αλληλένδετους κινδύνους στον τομέα των ακινήτων, στο χρέος της τοπικής αυτοδιοίκησης και στα μικρά τοπικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, δήλωσε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Χε Λιφένγκ.

Η Κίνα επιδιώκει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό της σύστημα, το οποίο είναι βυθισμένο σε μια κρίση ακινήτων και αυξανόμενο χρέος της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς η οικονομία αντιμετωπίζει μια σειρά από προκλήσεις.

Η χώρα θα επιδιώξει επίσης να αποτρέψει τους συστημικούς κινδύνους και να πατάξει τις παράνομες οικονομικές δραστηριότητες, ανέφερε ο Χε σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

«Επί του παρόντος, πρέπει να ελέγξουμε συνολικά και αυστηρά τους αλληλένδετους κινδύνους στον τομέα των ακινήτων, το χρέος της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα μικρά και μεσαία τοπικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και να πατάξουμε τις παράνομες χρηματοοικονομικές δραστηριότητες», φέρεται να είπε σε οικονομική συνάντηση.

Η Κίνα θα προωθήσει υψηλής ποιότητας οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, ενισχύοντας την οικονομική στήριξη σε βασικούς στρατηγικούς τομείς, είπε.

Το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ενίσχυσε την εποπτεία του τεράστιου χρηματοπιστωτικού τομέα της χώρας μέσω μιας ευρείας αναδιάρθρωσης τόσο των κομματικών όσο και των κρατικών οντοτήτων πέρυσι.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο