- Τα “παιδιά θαύματα” του ΑΠΘ
Στο πρώτο έτος της Ιατρικής ΑΠΘ μπήκαμε το 1989, λιγοστοί. Με Πανελλαδικές. Δηλαδή, με αίμα. Στο πρώτο εξάμηνο γνωριζόμασταν ήδη. Στην δε ΣΣΑΣ, όλοι σημαιοφόροι στο Σχολείο, ήμασταν σαν φθισικά απ’ το κρύο, τις σκοπιές και τους αρουραίους σαν γάτες στα εστιατόρια. Για λύπηση.
- Κάπου στο 2ο έτος, όμως, ξεκίνησε μια μαζική εισροή μεταγραφών, ανάμεσα στις οποίες, βεβαίως, βεβαίως, ήταν πλήθος από θρεμένα βλαστάρια καθηγητών, που τους “φύτευαν” συστηματικά στο έτος μας.
Ξεκινήσαμε 120, τελειώσαμε 800.
Ορισμένα από αυτά τα βλαστάρια ήταν και “παιδιά θαύματα”. Ενώ στις Πανελλαδικές είχαν πατώσει, μόλις ήρθαν μεταγραφή στο ΑΠΘ, επήλθε και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, οπότε τα 9ρια και τα 10ρια πήγαιναν “σύννεφο”.
- Τα καημένα τα “παιδιά θαύματα” πολλές φορές έπασχαν από “ανίατες ασθένειες” ενίοτε είχαν “καρκίνο”. Φυσικά, τις γνωματεύσεις της… ανίατης ασθένειας τις έδιναν αναμεταξύ τους οι ηρωικοί καθηγητές του ΑΠΘ.
Ζουν και κυρίως βασιλεύουν ως και σήμερα, παρά τις δήθεν ανίατες ασθένειες, οι οποίες (άλλο θαύμα κι αυτό) …ιάθηκαν μόλις τα παιδιά γύρισαν στη Θεσσαλονίκη από την Ολλανδική Γουινέα.
- Οι υπόλοιποι, κοιτούσαμε εμβρόντητοι τα “παιδιά θαύματα” να αριστεύουν χωρίς να αγγίζουν βιβλίο, ενώ ως διά μαγείας, γιατρεύονταν από τον … καρκίνο, την ώρα που τα κατακαημένα παιδιά των Πανελλαδικών έπαιρναν βαθμούς με αίμα και αρρώσταιναν από το διάβασμα.
Και δώστου “Βοηθοί Εργαστηρίων” δίπλα στους καθηγητές, και δώστου “επιστημονικές εργασίες” καρδιολογίας ενώ δεν ήξεραν που είναι η καρδιά, και δώστου έπαινοι και αριστεία στα “παιδιά θαύματα”. Δρόμοι στρωμένοι με ροδοπέταλα για τους γόνους της πλουτοκρατίας και του καθεστώτος του ΑΠΘ.
- Κι αν “μιλούσες” δεν έπαιρνες πτυχίο ούτε στη 2α Παρουσία. Η χώρα της τσιμουδιάς.
Την ίδια στιγμή που ο απλός φοιτητής ιατρικής διάβαζε ένα εξάμηνο για να περάσει τη Βιοχημεία ΙΙ, τα “παιδιά θαύματα” των καθηγητών του ΑΠΘ γνώριζαν από πριν τα θέματα.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, είχαμε και τα “σαΐνια” της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, που έπρεπε να περάσουν με καλό βαθμό κι αυτοί το μάθημα, γιατί ορισμένοι καθηγητές πιο συχνά βρίσκονταν στα πολιτικά γραφεία παρά στα εργαστήρια. Αρκετό χρόνο δε, κάποιοι περνούσαν με την τρίτη κατηγορία που όφειλε οπωσδήποτε να προαχθεί: τις “γκαρσονιέρες”…
- Και φυσικά, ακριβώς τα ίδια “παιδιά θαύματα” μας τα φύτευαν οι καθηγητές μας στα πρώτα ονόματα των papers που γράφαμε με αίμα, χωρίς να ξέρουν ούτε τον τίτλο της εργασίας.
Κι έτσι, τα “παιδιά θαύματα” βρέθηκαν με αριστεία και πλήθος εργασιών και papers, χάρη στους εξαιρετικούς καθηγητές μας και τα πολιτικά γραφεία. Παντού “πρώτοι” και “άριστοι” χωρίς να έχουν ανοίξει βιβλίο. Τα “τυπικά” τους προσόντα δεν μπορούσε κανείς να τα ανταγωνιστεί, αν ακολουθούσε την ευθεία οδό. Μόνο ένα “παιδί θαύμα” μπορεί να συμμετέχει σε 10 ακαδημαϊκές εργασίες συγχρόνως.
- Φυσικά, το “παιδί θαύμα” δεν είχε ιδέα για το αντικείμενο των papers όπου το όνομά του έμπαινε “φυτευτό” από τους αγαπητούς μας καθηγητές, παρά τη θέληση των συγγραφέων. Αν ήθελες ας έκανες κι αλλιώς. Καθηγητές από τα γεννοφάσκια.
Αυτή την “αξιοκρατία” θα υπηρετήσει και τώρα το σάπιο πολιτικό και καθηγητικό κατεστημένο της δύστυχης Πατρίδας, για να φυτέψει “παιδιά θαύματα” στα Κολλέγια της συμφοράς που θα μας φέρει, για να γλυτώσουν κι από τα έξοδα Ολλανδική Γουινέα – Θεσσαλονίκη.
- Αυτά τα “παιδιά θαύματα” εννοεί η Κυβέρνηση μας όταν λέει τη λέξη “άριστοι”.
Τώρα θα τους διευκολύνει έτι περαιτέρω ο κος Πιερρακάκης, αφού θα “μπαίνουν” στην Ιατρική με 9/20 και το πτυχίο του Κολλεγίου της συμφοράς, θα έρχεται ακόπιαστα με κούριερ στο σπίτι. Με βαθμό αναλόγως τιμοκαταλόγου.
- Νομοθετούν για τα δικά τους “παιδιά θαύματα”.
Παν.Ι.
Ακολουθήστε το
στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
