Αυξάνει τα ελάχιστα αποθεματικά για τις εγχώριες τράπεζες η SNB

SNB

Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αυξάνει την ελάχιστη απαίτηση αποθεματικών για τις εγχώριες τράπεζες και ως εκ τούτου θα τροποποιήσει το διάταγμα για τις εθνικές τράπεζες από την 1η Ιουλίου.

“Οι προσαρμογές αυτές θα διασφαλίσουν ότι η εφαρμογή της νομισματικής πολιτικής της SNB παραμένει αποτελεσματική και αποδοτική”, ανέφερε η ελβετική κεντρική τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Οι υποχρεώσεις που απορρέουν από ακυρώσιμες καταθέσεις πελατών, εξαιρουμένων των δεσμευμένων συνταξιοδοτικών προβλέψεων, θα περιλαμβάνονται στο μέλλον πλήρως στον υπολογισμό του ελάχιστου υποχρεωτικού αποθεματικού, όπως συμβαίνει και με τις άλλες σχετικές υποχρεώσεις, αναφέρεται.

Αυτό ανακαλεί την προηγούμενη εξαίρεση, σύμφωνα με την οποία μόνο το 20% των υποχρεώσεων αυτών υπολογιζόταν στον υπολογισμό, πρόσθεσε η τράπεζα. Η SNB αυξάνει επίσης τον δείκτη ελάχιστων αποθεματικών από 2,5% σε 4%.

Δεδομένου ότι οι καταθέσεις όψεως που διατηρούν οι τράπεζες για την κάλυψη των ελάχιστων υποχρεωτικών αποθεματικών δεν αμείβονται, το κόστος επιτοκίου για την Εθνική Κεντρική Τράπεζα θα μειωθεί, ανέφερε η τράπεζα, σημειώνοντας ότι οι τροποποιήσεις δεν θα επηρεάσουν την τρέχουσα στάση της νομισματικής της πολιτικής.

Ο πρόεδρος της SNB Τόμας Τζόρνταν είχε δηλώσει σε συνέντευξή του σε εφημερίδα τον Νοέμβριο ότι η τράπεζα εξετάζει αν χρειάζεται να αυξήσει τις απαιτήσεις ελάχιστων αποθεματικών των τραπεζών.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο