Αυξάνει θέση στην Tesla η Cathie Wood

ARK

Τα ETF ARK της Cathie Wood πραγματοποίησαν σημαντικές κινήσεις στο χρηματιστήριο την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, με μια σειρά αγοραπωλησιών που αντικατοπτρίζουν τις μεταβαλλόμενες στρατηγικές της επενδυτικής εταιρείας. Η πιο αξιοσημείωτη συναλλαγή της ημέρας ήταν η πώληση της Coinbase Global Inc (NASDAQ:COIN) από την ARK, με συνολικά 217.610 μετοχές να εκφορτώνονται σε τρία ETF, αξίας 57.013.820 δολαρίων.

Από την πλευρά των αγοραστών, η ARK έδειξε ισχυρή όρεξη για την Tesla Inc (NASDAQ:TSLA), αγοράζοντας 116.408 μετοχές αξίας 20.117. 631 δολαρίων. Αυτή η κίνηση υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη της ARK στον γίγαντα των ηλεκτρικών οχημάτων, μια μετοχή που αποτελεί μακροχρόνιο συστατικό του χαρτοφυλακίου της Wood που βασίζεται στην καινοτομία.

Μια άλλη σημαντική συναλλαγή ήταν η απόκτηση 305. 269 μετοχών της Roku Inc (NASDAQ:ROKU), οι οποίες είχαν συνολική αξία σε δολάρια 19. 485. 320 δολαρίων. Αυτή η αγορά δείχνει μια ανοδική στάση στην εταιρεία συσκευών ροής, παρά τις ανταγωνιστικές πιέσεις που αντιμετωπίζει.

Η Meta Platforms Inc (NASDAQ:META) τράβηξε επίσης την προσοχή της ARK, με την εταιρεία να αγοράζει 24.917 μετοχές στα ETF της, συνολικής αξίας 12.651.856 δολαρίων. Αυτή η επένδυση υποδηλώνει ότι η ARK βλέπει δυνατότητες στην ικανότητα του ομίλου κοινωνικών μέσων να πλοηγηθεί στο τρέχον τεχνολογικό τοπίο.

Όσον αφορά τις πωλήσεις, η ARK αποεπένδυσε από την DraftKings Inc (NASDAQ:DKNG), χάνοντας 134.964 μετοχές για συνολικά 6. 471. 523 δολάρια, και από την Robinhood Markets Inc (NASDAQ:HOOD), πουλώντας 314.789 μετοχές συνολικής αξίας 6.009.322 δολαρίων. Αυτές οι πωλήσεις θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν την εκτίμηση της ARK για τους κινδύνους ή τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν αυτές οι εταιρείες.

Η ημερήσια εμπορική έκθεση υπογράμμισε επίσης την αγορά μετοχών της ARK σε διάφορες εταιρείες βιοτεχνολογίας και γονιδιωματικής, συμπεριλαμβανομένων 264.967 μετοχών της Cerus Corp (NASDAQ: CERS) και 98.834 μετοχών της Intellia Therapeutics Inc (NASDAQ: NTLA), αντανακλώντας τη συνεχιζόμενη εστίαση στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Το μοτίβο συναλλαγών την περασμένη εβδομάδα δείχνει ένα σταθερό ενδιαφέρον για ορισμένες μετοχές. Για παράδειγμα, η εταιρεία αυξάνει σταθερά το μερίδιό της στην Cerus Corp, υποδηλώνοντας μια στρατηγική συσσώρευση μετοχών στην εταιρεία βιοϊατρικών προϊόντων.

Τόσο οι επενδυτές όσο και οι παρατηρητές της αγοράς δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις συναλλαγές που πραγματοποιούνται από τα ETF ARK της Cathie Wood, καθώς συχνά υποδεικνύουν ευρύτερες τάσεις και ιδέες για το μέλλον της τεχνολογίας και της καινοτομίας στο χρηματιστήριο.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο