Αυξάνει τον στόχο για τον S&P 500 η Barclays

μετοχές

S&P 500

Ο S&P 500 (^GSPC) χρειάστηκε περισσότερα από δύο χρόνια για να κερδίσει τις τελευταίες 1.000 μονάδες του. Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός στρατηγικών της Wall Street που πιστεύουν ότι αυτή τη φορά, θα μπορούσε να διαρκέσει λιγότερο από ένα χρόνο.

Καθώς ο S&P 500 ξεπέρασε πρόσφατα τις 5.000 μονάδες και συνέχισε να σημειώνει νέα ρεκόρ, οι στρατηγικοί αναλυτές αύξησαν τους στόχους τους για το τέλος του έτους. Η τελευταία είναι η Barclays, η οποία αύξησε την τιμή-στόχο της στο τέλος του έτους στις 5.300 από 4.800 μονάδες, καθώς τα κέρδη των Big Tech και η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζουν να εκπλήσσουν τη συναίνεση προς τα πάνω.

Αλλά ίσως το πιο αξιοσημείωτο, η εταιρεία δεν αποκλείει ένα καλύτερο αποτέλεσμα από 5. 300. Ο επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της Barclays στις ΗΠΑ, Venu Krishna, σημείωσε ότι εάν τα κέρδη των Big Tech συνεχίσουν να ξεπερνούν τις προβλέψεις, είναι πιθανό το bull case της εταιρείας στις 6. 050 μονάδες για τον S&P 500.

Συνολικά, πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος/ανταμοιβή κλίνει προς την περίπτωση των ταύρων, καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι πιθανότητες μιας οικονομικής επιτάχυνσης αρχίζουν να αντισταθμίζουν την πιθανότητα ακόμη και μιας ήπιας ύφεσης, κατά την άποψή μας», έγραψε ο Krishna σε σημείωμα προς τους πελάτες την Τρίτη.

Ο Krishna πρόσθεσε ότι η συνεχιζόμενη υπεραπόδοση των Big Tech, σε συνδυασμό με την ανάκαμψη των κερδών σε άλλους τομείς, είναι το κλειδί.

“Εάν η Big Tech επεκτείνει το σερί beat-and-raise και υποθέσουμε ότι οι αρνητικές αναθεωρήσεις των πρώην Tech έχουν πιάσει πάτο, θα μπορούσαμε να δούμε τον S&P 500 να πηγαίνει στα 6050 στα 252 δολάρια [κέρδη ανά μετοχή]”, έγραψε ο Krishna.

S&P 500 S&P 500

Τόσο η Capital Economics όσο και η Yardeni Research έχουν πρόσφατα παρουσιάσει παρόμοια σενάρια. Ο πρόεδρος της Yardeni Research Ed Yardeni έχει στόχο 5.400 για το τέλος του 2024, αλλά βλέπει το σημείο αναφοράς να φτάνει τις 6.000 το 2025 και τις 6.500 το 2026.

Για τον Yardeni, η συνεχιζόμενη υπεραπόδοση από την οικονομία των ΗΠΑ και η αύξηση της παραγωγικότητας θα οδηγήσουν σε άνοδο των μετοχών.

“Η μεγάλη ιστορία είναι ότι η παραγωγικότητα πρόκειται να αυξηθεί”, δήλωσε πρόσφατα ο Yardeni στο Yahoo Finance. «Η τεχνολογία θα το επιτρέψει αυτό. Δεν είναι μόνο AI. Και σε αυτό το σενάριο, βλέπω ότι η χρηματιστηριακή αγορά συνεχίζει να ανεβαίνει, ακόμη και αν η τεχνητή νοημοσύνη αποδειχθεί κάπως απογοητευτική σε σχέση με τις προσδοκίες, επειδή οι προσδοκίες είναι τρομερά υψηλές αυτή τη στιγμή».

S&P 500

Ο Yardeni επεσήμανε ότι αυτό συμβαίνει στην αμερικανική οικονομία, ενώ άλλες οικονομίες όπως η Κίνα υστερούν, καθιστώντας τις ΗΠΑ ελκυστικό μέρος για επενδύσεις.

“Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να είναι μια εξαιρετική αγορά, κυριολεκτικά εξαιρετική [και] να ξεχωρίζει από όλους τους άλλους”, δήλωσε ο Yardeni. «Και νομίζω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας για μένα και γιατί πιστεύω ότι η αγορά μπορεί να συνεχίσει να κινείται υψηλότερα».

Ο επικεφαλής οικονομολόγος αγοράς της Capital Economics, John Higgins, προβλέπει ότι ο S&P 500 μπορεί να φτάσει τις 6.500 μονάδες μέχρι το τέλος του 2025. Αυτή η προοπτική εξαρτάται περισσότερο από την τρέχουσα φούσκα που τροφοδοτείται από την τεχνητή νοημοσύνη και αυξάνεται. Προς το παρόν, υποστηρίζει ότι το εμπόριο που μοιάζει με φούσκα στην αγορά μπορεί να φέρει τον μέσο όρο αναφοράς στις 6.500 μονάδες μέχρι το τέλος του 2025.

“Η πρόβλεψή μας για το τέλος του 2025 για 6.500 μονάδες για τον δείκτη βασίζεται στην αποτίμησή του να φτάσει σε παρόμοιο επίπεδο με την κορύφωσή του κατά τη διάρκεια της dot commania”, έγραψε ο Higgins. «Η φούσκα στον S&P 500 που σχηματίζεται τώρα μοιάζει με τη φούσκα που σχηματίστηκε στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1990 από πολλές απόψεις, κυρίως με τον τρόπο με τον οποίο είναι μια προσπάθεια να συλλάβει τα μελλοντικά οφέλη μιας μετασχηματιστικής τεχνολογίας».

“Παρ ‘όλα αυτά, η αποτίμησή της παραμένει πολύ μακριά από αυτό που έφτασε τότε, υποδηλώνοντας ότι έχει πολύ περισσότερο χώρο για να φουσκώσει”.

S&P 500

πηγή:www.yahoo.finance.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο