Αυξάνονται τα υβριδικά μοντέλα εργασίας

προνόμια

Τα προνόμια στο γραφείο δεν τους δελέασαν πίσω. Αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όλου του προσωπικού; Οι προειδοποιήσεις ήταν εύκολο να αγνοηθούν.

Είναι οι απολύσεις – που στοχεύουν όλο και περισσότερο σε απομακρυσμένους εργαζόμενους – που αλλάζουν τον υπολογισμό για την εργασία από το σπίτι. Από την πανδημία, πολλοί επαγγελματίες εργαζόμενοι είχαν μόχλευση στη μάχη για την παρουσία στο γραφείο, καθώς επικράτησε η ευελιξία να παραλείπουν τις μετακινήσεις για περισσότερο ύπνο ή χρόνο με την οικογένεια. Ωστόσο, μια ψυχρή αγορά εργασίας έχει μια ανατριχιαστική επίδραση, καθώς οι εταιρείες περιορίζουν όλο και περισσότερο τις επιλογές εργασίας από το σπίτι.

Αυτός ο πολωτικός άξονας οδηγεί πολλούς απομακρυσμένους υπαλλήλους σε ένα σκληρό αλλά δύσκολο να αγνοηθεί συμπέρασμα: Το μόνο πράγμα χειρότερο από το να πρέπει να πάτε αυτοπροσώπως για μια δουλειά είναι να μην έχετε καθόλου. Ο Josh Schur πιάστηκε στη βάρδια.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο 37χρονος παραιτήθηκε από τη δουλειά του ως συνεργάτης παραγωγός σε τηλεοπτική εκπομπή, όταν η διοίκηση του είπε να είναι πέντε ημέρες την εβδομάδα. Σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να βρει γρήγορα έναν απομακρυσμένο ρόλο. Έχουν περάσει έξι μήνες. Οι απολύσεις αυξάνονται και συνειδητοποιεί ότι μπορεί να χρειαστεί να πάρει μια δουλειά τουλάχιστον εν μέρει σε ένα γραφείο.

«Δεν έχω επιλογή σε αυτό το σημείο», είπε.

Το δίλημμα του Schur αντιπροσωπεύει μια νέα φάση στην παρατεταμένη μάχη για την επιστροφή στην εξουσία. Ονομάστε το τέλος του τέλους του γραφείου. Ενώ η συνολική αγορά εργασίας των ΗΠΑ είναι ισχυρή, οι αντιλήψεις ότι επιβραδύνεται, ειδικά στον κόσμο των υπαλλήλων, δίνουν τη δυνατότητα στους εργοδότες να καλέσουν προσωπικό. Και οι εργαζόμενοι ανησυχούν ότι δεν μπορούν να απωθήσουν.

Αθλια αγορά

Το πλήρως απομακρυσμένο προσωπικό ήταν πιο πιθανό να μειωθεί πέρυσι από τους συναδέλφους τους που εργάζονταν στο γραφείο, σύμφωνα με την Live Data Technologies, μια εταιρεία δεδομένων απασχόλησης που ανέλυσε την κατάσταση δύο εκατομμυρίων υπαλλήλων. Το μερίδιο των πλήρως απομακρυσμένων αγγελιών εργασίας στις ΗΠΑ στο LinkedIn μειώθηκε περισσότερο από εννέα ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ των αρχών του 2022 και του τέλους του περασμένου έτους. Και σε όλη τη λίστα Fortune 100, η μέση απαίτηση παρουσίας στο γραφείο είναι τώρα 3,1 ημέρες, σύμφωνα με την εταιρεία ακινήτων JLL.

«Η αντίληψη ότι είναι μια άθλια αγορά εργασίας πείθει τους ανθρώπους ότι καλύτερα να πουν “ναι” [στην εργασία στο γραφείο] επειδή δεν θέλουν να κυνηγήσουν μια δουλειά σε μια κάτω αγορά”, δήλωσε ο Peter Cappelli, καθηγητής διαχείρισης και διευθυντής του Κέντρου Ανθρώπινου Δυναμικού στο Wharton.

Οι εργαζόμενοι σε πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών στη Wall Street, επιστρέφουν εδώ και καιρό πέντε ημέρες την εβδομάδα. Άλλες εταιρείες, ωστόσο, έχουν αγκαλιάσει πλήρως την απομακρυσμένη εργασία ή τα υβριδικά χρονοδιαγράμματα. Τα στελέχη έχουν πει ότι η ευελιξία βοηθά στην προσέλκυση και διατήρηση προσωπικού, ειδικά σε μικρότερες πόλεις με λιγότερο ισχυρό αγωγό ταλέντων. Και οι απομακρυσμένες επιλογές μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικές για υπαλλήλους με μικρά παιδιά.

Ωστόσο, είναι δύσκολο να μην υποστηρίξουμε ότι τα vibes αλλάζουν περίπου τέσσερα χρόνια μετά το κλείσιμο των γραφείων από τον Covid-19. Οι νέες πιέσεις έπεισαν τον 28χρονο Sebastian Lopez Barba, ο οποίος εργάζεται στο μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων, να εγκαταλείψει έναν απομακρυσμένο ρόλο. Το κόστος ήταν υψηλό. Η εργασία στο σπίτι στην κομητεία San Bernardino σήμαινε εξοικονόμηση χρημάτων, καμία μετακίνηση και επιπλέον χρόνο με την οικογένεια.

Αλλά ο Lopez Barba συνειδητοποίησε ότι για να ανέβει στην καριέρα του, θα έπρεπε να τον δούμε. Επιπλέον, ανησυχεί για την οικονομία.

«Δεν έχω την πολυτέλεια να πω όχι», δήλωσε ο Λόπεζ Μπάρμπα, ο οποίος θα μετακομίσει στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια για να είναι πιο κοντά στο νέο του γραφείο. «Η αγορά δεν ήταν ποτέ χειρότερη».

Παρά την ανησυχία ορισμένων εργαζομένων, τα στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό των αμερικανικών επιχειρήσεων που απαιτούν πλήρη απασχόληση στο γραφείο μειώθηκε στην πραγματικότητα από 49% το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε 35% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τον δείκτη Flex της Scoop, ο οποίος συμβουλεύει τους οργανισμούς σχετικά με τον τρόπο συντονισμού της υβριδικής στελέχωσης. Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν δομημένα υβριδικά μοντέλα αυξήθηκαν στο 32% από 20% την ίδια χρονική περίοδο.

Ο Vijay Govindarajan, καθηγητής διοίκησης στο Tuck School of Business του Dartmouth, οραματίζεται τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν πιο «δομημένα υβριδικά μοντέλα», με το προσωπικό να πρέπει να έρχεται αρκετές ημέρες την εβδομάδα.

Όντας ορατός

Οι πολλές μορφές που μπορεί να πάρει η τηλεργασία σημαίνουν ότι οι υποστηρικτές και οι ανταγωνιστές συχνά καταλήγουν να διαφωνούν για διαφορετικά πράγματα. Οι ευαγγελιστές συχνά ενθαρρύνουν κάποια μορφή υβριδίου, χωρίς να εγκαταλείπουν εντελώς το γραφείο. Οι διευθύνοντες σύμβουλοι τείνουν να επιχειρηματολογούν υπέρ της συνεργασίας και της κουλτούρας. Μόνο λίγοι έχουν κάνει ισχυρισμούς ότι οι τηλεργαζόμενοι είναι τεμπέληδες ή «ηθικά λάθος». Εταιρείες όπως το Spotify και το Yelp έχουν διατηρήσει προγράμματα απομακρυσμένης εργασίας.

Μια ομάδα εργαζομένων που ο Govindarajan βλέπει με ένα ιδιαίτερο κίνητρο να εργαστούν στο γραφείο είναι οι νέες προσλήψεις που μπορεί να μην έχουν ακόμη εδραιωμένες σχέσεις με τις νέες ομάδες τους.

Αυτό είναι κάτι που ο 40χρονος Doug Heckman θέλει να επιτύχει όταν ξεκινήσει μια δουλειά σε μια εταιρεία βίντεο AI στη Νέα Υόρκη αυτή την άνοιξη. Πέρασε τα τελευταία έξι χρόνια δουλεύοντας εξ αποστάσεως. Αλλά έχει καεί από την τηλεδιάσκεψη και ανυπομονεί για υβριδικό.

«Θα βοηθήσει αν μπορώ να βρεθώ μπροστά σε ανθρώπους αντί να είμαι απλώς αυτός ο απομακρυσμένος τύπος», είπε. «Έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει την καριέρα μου».

Άλλοι έχουν φτάσει στο σημείο όπου θέλουν να δουν περισσότερους συναδέλφους. Η Τζεν Χολμς, 40 ετών, σχεδιάζει να μετακομίσει στο Νιου Τζέρσεϊ αυτό το καλοκαίρι μετά από τρία χρόνια στο Όστιν. Αν και δεν οφείλεται σε κάποια επικείμενη εντολή επιστροφής στο γραφείο – ο εργοδότης της, η εταιρεία δημοσίων σχέσεων LaunchSquad, είναι πλήρως ευέλικτη – ανυπομονεί να εμφανιστεί στον χώρο συνεργασίας της εταιρείας στη Νέα Υόρκη για συναντήσεις πελατών, καθοδήγηση και γεύματα προσωπικού.

«Μου λείπει η κοινότητα», είπε. «Μου λείπει να χαιρετώ τους ανθρώπους και να με διακόπτει κάποιος που του αρέσει το κραγιόν μου εκείνη την ημέρα».

πηγή:www.bloomberg.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο