Αύξησε την τιμή-στόχο για τον S&P 500 η Goldman Sachs

Goldman Sachs S&P 500

Η Goldman Sachs αύξησε τον στόχο της για το τέλος του έτους 2024 για τον δείκτη S&P 500 στις 5.600 από 5.200 προηγουμένως, επικαλούμενη την ισχυρή αύξηση των κερδών από πέντε αμερικανικές μετοχές τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης και την υψηλότερη πολλαπλάσια αναλογία τιμής προς κέρδη εύλογης αξίας.

Η Microsoft (NASDAQ:MSFT), η Nvidia (NASDAQ:NVDA), η Google (NASDAQ:GOOGL), η Amazon.com (NASDAQ:AMZN) και η Meta Platforms (NASDAQ:META) αυξήθηκαν συλλογικά κατά 45% και τώρα αποτελούν το 25% του ανώτατου ορίου μετοχών του S&P 500, ανέφερε η χρηματιστηριακή σε σημείωμα μετά το κλείσιμο των αγορών την Παρασκευή.

«Οι οδηγοί του ράλι περιλαμβάνουν αναθεωρήσεις προς τα πάνω των συναινετικών εκτιμήσεων για τα κέρδη του 2024 για τις ίδιες εταιρείες τεχνολογίας και επέκταση της αποτίμησης που απορρέει από τον αυξημένο ενθουσιασμό των επενδυτών για την τεχνητή νοημοσύνη (AI)».

Ο αναβαθμισμένος στόχος αντανακλά άνοδο περίπου 3,1% στο τελευταίο κλείσιμο του δείκτη στις 5.431,60 μονάδες.

Η χρηματιστηριακή αναμένει σχεδόν αμετάβλητες πραγματικές αποδόσεις μέχρι το τέλος του έτους και ισχυρή αύξηση των κερδών για να υποστηρίξει ένα 15x P/E για τον δείκτη S&P 500.

«Οι εκλογές (στις ΗΠΑ) παραμένουν βασικός κίνδυνος για το επίπεδο του S&P 500 και πέφτουν μεταξύ των οριζόντων πρόβλεψης 3 μηνών και τέλους έτους», ανέφεραν αναλυτές της Goldman Sachs.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες προεδρικές εκλογές τους τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.

Η χρηματιστηριακή πρόσθεσε ότι η μεταβλητότητα του δείκτη αυξάνεται πριν από τις εκλογές κατά τη διάρκεια των εκλογικών ετών, αλλά μετά τις εκλογές, η μεταβλητότητα συνήθως υποχωρεί και ο δείκτης S&P 500 ανακάμπτει σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο