Αύξησε τους συνδρομητές στο Q4 η Netflix

Netflix

Netflix

Το Netflix την Τρίτη ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street για τους συνδρομητές στο τέταρτο τρίμηνο, χάρη σε μια ισχυρή σειρά εκπομπών που περιελάμβανε την τελευταία σεζόν του μακροχρόνιου βασιλικού δράματος “The Crown” και την πρωτότυπη ταινία του David Fincher, “The Killer”

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε 13,1 εκατομμύρια συνδρομητές το τρίμηνο Δεκεμβρίου, τη μεγαλύτερη αύξηση συνδρομητών που έχει σημειώσει ποτέ στο τέταρτο τρίμηνο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις για 8,97 εκατομμύρια συνδρομητές. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών ανέρχεται σε 260 εκατομμύρια.

Οι μετοχές της Netflix (NASDAQ:NFLX) σημείωσαν άνοδο 8,3% στις μεταμεσονύκτιες συναλλαγές. Η μετοχή κέρδισε 65% κατά τη διάρκεια του 2023.

“Γίνεται όλο και πιο σαφές ότι το Netflix έχει κερδίσει τον πόλεμο του streaming”, έγραψε η αναλύτρια της Bank of America για τα μέσα ενημέρωσης Jessica Reif Ehrlich.

Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή ύψους 2,11 δολαρίων, υπολειπόμενα των εκτιμήσεων συναίνεσης για 2,22 δολάρια ανά μετοχή. Η Netflix δήλωσε ότι τα κέρδη ανά μετοχή επηρεάστηκαν από μια μη ταμειακή ζημία 239 εκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζεται με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τις προβλέψεις και τις οδηγίες της ίδιας της εταιρείας για 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια στο τρίμηνο.

Ο γίγαντας του streaming δήλωσε ότι αναμένει υγιή διψήφια αύξηση των εσόδων για το σύνολο του έτους 2024, καθώς συνεχίζει να προσθέτει μέλη και να επενδύει στη διαφημιστική του δραστηριότητα. Το Netflix δήλωσε ότι η διαφήμιση δεν αποτελεί ακόμη κύριο μοχλό αύξησης των εσόδων, αλλά στοχεύει να αλλάξει αυτό μέχρι το 2025.

Η εταιρεία πίστωσε τα κέρδη στη δύναμη της πνευματικής της ιδιοκτησίας, όπως το “Squid Game: The Challenge”, ένα ριάλιτι βασισμένο στην τηλεοπτική σειρά με τις περισσότερες προβολές, νέες πρωτότυπες σειρές όπως το “All the Light We Cannot See”, ταινίες μεγάλου μήκους όπως το “Rebel Moon: A Child of Fire” του Zack Snyder και μη αγγλόφωνο πρόγραμμα, όπως η τρίτη σεζόν του “Lupin” από τη Γαλλία.

Αναφέρθηκε επίσης στην ισχυρή ζήτηση για τίτλους με άδεια χρήσης, όπως το “Young Sheldon” Ο συν-διευθύνων σύμβουλος Ted Sarandos δήλωσε ότι το Netflix έχει μια “πλούσια ιστορία” στην παραγωγή μερικών από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες, όπως το “Breaking Bad”, το “The Walking Dead”, το “Schitt’s Creek” και πιο πρόσφατα το “Suits”

“Είμαι ενθουσιασμένος που τα στούντιο είναι πιο ανοιχτά στην αδειοδότηση και πάλι, και είμαι ενθουσιασμένος που τους λέω ότι είμαστε ανοιχτοί για δουλειά”, δήλωσε ο Sarandos κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης για επενδυτές του Netflix.

Ο Ehrlich της Bank of America έγραψε ότι το Netflix είναι ωφελημένο από την αλλαγή της δυναμικής της αγοράς, η οποία αναγκάζει τις εταιρείες μέσων ενημέρωσης να επανεκτιμήσουν τη στρατηγική τους να διατηρούν ταινίες και τηλεοπτικές σειρές αποκλειστικά για τις δικές τους υπηρεσίες streaming. Η ίδια χαρακτήρισε αυτή την πρόταση ως “win-win”, η οποία επιτρέπει στο Netflix να μειώσει τις επενδύσεις του σε πρωτότυπες παραγωγές υψηλότερου κινδύνου, ενώ οι συμφωνίες αδειοδότησης παρέχουν σε άλλες εταιρείες μέσων ενημέρωσης τα απαραίτητα έσοδα.

Το Netflix δήλωσε ότι βλέπει ευκαιρίες ανάπτυξης αν συνεχίσει να βελτιώνει το πρόγραμμα και να εισχωρεί σε νέους τομείς, όπως η διαφήμιση και τα παιχνίδια. Αν και η επιχείρηση παιχνιδιών βρίσκεται ακόμη στην αρχή της, η εταιρεία δήλωσε ότι η δέσμευση έχει τριπλασιαστεί.

Ο γενικός οικονομικός διευθυντής Spencer Neumann δήλωσε ότι το Netflix σχεδιάζει να αυξήσει τις δαπάνες για το περιεχόμενο, βγαίνοντας από τις περσινές διπλές απεργίες του Χόλιγουντ. Αναμένει ότι ο streamer θα επενδύσει φέτος έως και 17 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά πρόσθεσε ότι “θέλουμε να το κάνουμε με έξυπνο, συνετό και υπεύθυνο τρόπο”

Η εταιρεία δήλωσε ότι συνεχίζει να επενδύει και να πειραματίζεται με τον ζωντανό προγραμματισμό. Νωρίτερα την Τρίτη, το Netflix και η TKO Group Holdings ανακοίνωσαν μια συμφωνία ύψους άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να φέρουν την εκπομπή “Raw” της World Wrestling (NYSE:TKO) Entertainment και ορισμένα άλλα προγράμματα αποκλειστικά στην υπηρεσία streaming τον Ιανουάριο του 2025.

“Για δεκαετίες, το WWE έχει αναπτύξει αυτή την πολυγενεακή βάση οπαδών που πιστεύουμε ότι μπορούμε να εξυπηρετήσουμε και να αναπτύξουμε”, δήλωσε ο Sarandos. “Πιστεύουμε ότι το WWE έχει ιστορικά υποδιανεμηθεί εκτός της Βόρειας Αμερικής. Και πρόκειται για μια παγκόσμια συμφωνία. Έτσι, μπορούμε να τους βοηθήσουμε, και αυτοί μπορούν να μας βοηθήσουν να χτίσουμε αυτό το fandom σε όλο τον κόσμο”

Ο αναλυτής της Third Bridge, Jamie Lumley, δήλωσε ότι η συμφωνία με το WWE δείχνει πώς το Netflix συνεχίζει να διαφοροποιεί τη στρατηγική του για το περιεχόμενό του.

“Αυτή είναι η μεγαλύτερη κίνηση της εταιρείας στον τομέα του ζωντανού προγράμματος και θα φέρει μεγάλο όγκο περιεχομένου στην πλατφόρμα κάθε χρόνο”, δήλωσε ο Lumley.

Το Netflix παρουσίασε επίσης την πρώτη του θεατρική παραγωγή, “Stranger Things: The First Shadow”, βασισμένη στην επιτυχημένη σειρά του.


πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο