Αύξηση εισροών στα ασιατικά ομόλογα

ομόλογα

Τα ασιατικά ομόλογα προσέλκυσαν τη μεγαλύτερη μηνιαία εισροή τους σε τρεις μήνες τον Φεβρουάριο, βοηθούμενα από τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια αργότερα φέτος και επίσης ενισχυμένα από τις ισχυρές εξαγωγές της περιοχής.

Οι ξένοι επενδυτές συγκέντρωσαν καθαρά ομόλογα ύψους 4,41 δισ. δολαρίων στην Ινδία, τη Νότια Κορέα, τη Μαλαισία, την Ινδονησία και την Ταϊλάνδη τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας τον τέταρτο διαδοχικό μήνα καθαρών αγορών, σύμφωνα με στοιχεία από ρυθμιστικές αρχές και ενώσεις της αγοράς ομολόγων.

Η ζήτηση για ινδικά ομόλογα αυξήθηκε με καθαρή επένδυση 2,7 δισ. δολαρίων, το υψηλότερο μηνιαίο ποσό από τον Ιούλιο του 2017, ενισχυμένη από την επικείμενη συμπερίληψή τους στον δείκτη χρέους αναδυόμενων αγορών της JP Morgan.

“Τα κρατικά ομόλογα της ρουπίας είναι έτοιμα για περαιτέρω κέρδη από τις ισχυρές ξένες εισροές, σε μεγάλο βαθμό μπροστά από την επερχόμενη ένταξη στον δείκτη ομολόγων”, ανέφερε σε σημείωμα ο Radhika Rao, ανώτερος οικονομολόγος της DBS Bank.

«Η JP Morgan πρόκειται να ξεκινήσει την ένταξη μέχρι τον Ιούνιο του 2024 και να επεκταθεί σε διάστημα 10 μηνών, με αυξήσεις 1% στη στάθμιση του δείκτη της, μέχρι να φτάσει πιθανότατα το 10%», ανέφερε.

Τα ομόλογα της Νότιας Κορέας προσέλκυσαν σημαντικά 2,59 δισ. δολάρια τον Φεβρουάριο, τη μεγαλύτερη εισροή τους σε εννέα μήνες, ενισχυμένα από την αύξηση των εξαγωγών, ειδικά στη βιομηχανία ημιαγωγών, η οποία αναμένεται να οδηγήσει την οικονομική ανάπτυξη φέτος.

Τα ομόλογα της Ταϊλάνδης, της Μαλαισίας και της Ινδονησίας σημείωσαν ξένες εκροές περίπου 532 εκατομμυρίων δολαρίων, 249 εκατομμυρίων δολαρίων και 100 εκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα, σε καθαρή βάση τον περασμένο μήνα.

Οι κεντρικοί τραπεζίτες των ΗΠΑ, που είναι απίθανο να μειώσουν το κόστος δανεισμού αυτή την εβδομάδα, ενδέχεται να αποκαλύψουν νέες οικονομικές προβλέψεις που ενδεχομένως υποδηλώνουν μια πιο σταδιακή προσέγγιση στις μειώσεις των επιτοκίων και μια μεταγενέστερη έναρξη χαλάρωσης της πολιτικής από ό, τι είχε προβλεφθεί προηγουμένως.

«Αναμένουμε ότι οι προοπτικές χαλάρωσης της Fed, η βελτίωση των εξαγωγικών προοπτικών της Ασίας και το ευνοϊκό μείγμα ανάπτυξης-πληθωρισμού θα προσελκύσουν εισροές στην περιοχή», δήλωσε ο Khoon Goh, επικεφαλής της Asia Research στην ANZ.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο