Αύξηση κατά 7% στο μέρισμα της AstraZeneca

AstraZeneca

Η φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca (NASDAQ:AZN) σχεδιάζει να αυξήσει το ετήσιο μέρισμα της κατά 7% για το 2024, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη, ενόψει της ψηφοφορίας των μετόχων της για την ενίσχυση του πακέτου αμοιβών του διευθύνοντος συμβούλου της.

Η νούμερο 2 εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου εταιρεία βάσει της χρηματιστηριακής της αξίας δήλωσε ότι θα καταβάλει μέρισμα ύψους 3,10 δολαρίων ανά μετοχή φέτος, λαμβάνοντας υπόψη άλλες προτεραιότητες κατανομής κεφαλαίου, καθώς και τις εξαγορές και την επιχειρηματική ανάπτυξη που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως.

Οι μέτοχοι, εν τω μεταξύ, ετοιμάζονται να ψηφίσουν στην ετήσια γενική συνέλευση για μια πολιτική που θα μπορούσε να αυξήσει το πακέτο αμοιβών του διευθύνοντος συμβούλου Pascal Soriot κατά 1,8 εκατομμύρια λίρες (2,26 εκατομμύρια δολάρια) σε ένα μέγιστο ποσό 18,9 εκατομμυρίων λιρών το 2024.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι έγκυροι σύμβουλοι πληρεξουσίων Glass Lewis και ISS προέτρεψαν τους μετόχους να ψηφίσουν κατά της πολιτικής αυτής.

“Αυτή η αύξηση είναι σύμφωνη με την προοδευτική μερισματική μας πολιτική, η οποία παραμένει αμετάβλητη, και αντανακλά τη συνεχιζόμενη ισχύ της επενδυτικής πρότασης της AstraZeneca για τους μετόχους”, δήλωσε ο πρόεδρος Michel Demare.

Η AstraZeneca σκοπεύει να διατηρεί ή να αυξάνει το μέρισμα κάθε χρόνο στο πλαίσιο αυτής της μερισματικής πολιτικής.

“Οι μέτοχοι δεν θα είναι τυφλοί στο γεγονός ότι αυτό είναι ένα ελάχιστα συγκαλυμμένο γλυκαντικό, αλλά μπορεί να κατευνάσει την όρεξη αρκετά ώστε να περάσει το διχαστικό πακέτο”, δήλωσε η Sophie Lund-Yates, επικεφαλής αναλυτής μετοχών της Hargreaves Lansdown.

“Η ευρύτερη εικόνα για την Astra εξακολουθεί να επικεντρώνεται στο έργο που επιτελεί σε σπανιότερες και πιο σύνθετες θεραπείες – η κυριαρχία σε αυτόν τον τομέα της αγοράς απαιτεί πολύ βαθιές τσέπες, και αυτό δεν φαίνεται να απειλείται”

Η αγγλοσουηδική φαρμακοβιομηχανία δήλωσε ότι αναμένει ότι τα συνολικά έσοδα και τα βασικά κέρδη ανά μετοχή (EPS) θα αυξηθούν κατά ποσοστά σε χαμηλό διψήφιο έως χαμηλό δεκαπενταψήφιο ποσοστό φέτος.

Οι μετοχές της εταιρείας του FTSE 100 έχουν υποχωρήσει κατά 8,5% τους τελευταίους 12 μήνες. Αυξήθηκαν κατά 1,2% στις 108,58 λίρες την Πέμπτη.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο