Αύξηση κατέγραψε τον Απρίλιο η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα

εμπορικό

βιομηχανική παραγωγή

Η κινεζική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Απρίλιο, υποδεικνύοντας ότι η ανάκαμψη του μαζικού μεταποιητικού τομέα της χώρας παρέμεινε σε καλό δρόμο εν μέσω αυξημένης κυβερνητικής στήριξης.

Ωστόσο, τα σημάδια της ασθενούς κατανάλωσης στη χώρα παρέμειναν, καθώς η αύξηση των λιανικών πωλήσεων έχασε σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες τον Απρίλιο.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 6,7% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας την Παρασκευή. Η μέτρηση ήταν πολύ υψηλότερη από τις προσδοκίες για 5,5% και επιταχύνθηκε από την αύξηση 4,5% που παρατηρήθηκε τον Μάρτιο.

Η ισχυρότερη ανάγνωση της παραγωγής ήρθε εν μέσω επίμονης στήριξης για τον μεταποιητικό τομέα από το Πεκίνο, καθώς η κυβέρνηση διατήρησε τον ρυθμό νομισματικής τόνωσης και χαλάρωσε επίσης περισσότερους περιορισμούς σε βασικούς τομείς όπως η στέγαση.

Ωστόσο, τα κίνητρα αυτά δεν επεκτάθηκαν στις καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες παρέμειναν αδύναμες παρά την αυξημένη ρευστότητα. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,3% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, πολύ χαμηλότερα από τις προσδοκίες για 3,7%, και επίσης επιβραδύνθηκαν από την αύξηση 3,1% που παρατηρήθηκε τον Μάρτιο.

Η χαλάρωση των οικονομικών συνθηκών κατά το παρελθόν έτος οδήγησε τους Κινέζους καταναλωτές να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις διακριτικές δαπάνες. Αυτό με τη σειρά του έθεσε την Κίνα σε μια διαρκή αποπληθωριστική τάση – από την οποία η χώρα εξακολουθεί να αγωνίζεται να ξεφύγει.

Η προσωπική κατανάλωση είναι ένας από τους μεγαλύτερους μοχλούς της κινεζικής οικονομίας, με τη συνεχή μείωση των λιανικών δαπανών να παρουσιάζει αδύναμες προοπτικές για τη χώρα.

Άλλες οικονομικές αναγνώσεις παρουσίασαν επίσης μικτές προοπτικές για την οικονομία. Οι κινεζικές επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία αυξήθηκαν κατά 4,2% τον Απρίλιο, χαμηλότερα από τις προσδοκίες για 4,6% και επίσης ασθενέστερα από το 4,5% που παρατηρήθηκε τον προηγούμενο μήνα. Αυτό σηματοδότησε κάποια επιβράδυνση των κεφαλαιουχικών δαπανών μεταξύ των κινεζικών επιχειρήσεων.

Οι τιμές των κινεζικών κατοικιών συρρικνώθηκαν με επιταχυνόμενο ρυθμό τον Απρίλιο, καθώς βάθυνε η κρίση στην αγορά ακινήτων.

Ωστόσο, το ποσοστό ανεργίας της Κίνας ανέκαμψε απροσδόκητα στο 5,0% από το 5,2% που παρατηρήθηκε τον Μάρτιο.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο