Αύξηση κατέγραψε τον Μάιο ο μεταποιητικός τομέας στην Ρωσία

απασχόλησης ζήτηση

Η δραστηριότητα στον μεταποιητικό τομέα της Ρωσίας αυξήθηκε οριακά ταχύτερα τον Μάιο, σύμφωνα με επιχειρηματική έρευνα τη Δευτέρα, ωθούμενη από την απότομη αύξηση της απασχόλησης καθώς η ζήτηση αυξήθηκε.

Ο τομέας έχει πλέον καταγράψει επέκταση για 25 συνεχόμενους μήνες.

Ο δείκτης S&P Global Purchasing Managers’ Index (PMI) για τη ρωσική μεταποίηση αυξήθηκε στο 54,4 τον Μάιο από 54,3 τον Απρίλιο, παραμένοντας πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων που σηματοδοτεί την αύξηση της δραστηριότητας και όχι μακριά από το υψηλό 18 ετών των 55,7 μονάδων τον Μάρτιο.

Οι ισχυρές συνθήκες ζήτησης στήριξαν την αύξηση της παραγωγής, αν και η ανάπτυξη βασίστηκε και πάλι στην εγχώρια ζήτηση, με τις νέες παραγγελίες εξαγωγών να μειώνονται για έκτη φορά τους τελευταίους επτά μήνες, αν και κλασματικά, ανέφερε η S&P Global.

Η Ρωσία ξοδεύει πολλά για την κατασκευή στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων από τότε που εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, ενισχύοντας έναν τομέα που διαφορετικά μπορεί να είχε υποφέρει καθώς ορισμένες αγορές απέφευγαν τη Μόσχα.

«Οι εταιρείες αύξησαν τον αριθμό του εργατικού δυναμικού τους εν μέσω μεγαλύτερων απαιτήσεων παραγωγής, με πολλές να σημειώνουν αύξηση των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης», ανέφερε η S&P Global. «Ο ρυθμός δημιουργίας θέσεων εργασίας επιταχύνθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 1997».

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα παρέμειναν αισιόδοξες στις προσδοκίες τους για τη μελλοντική παραγωγή, αν και ο βαθμός αισιοδοξίας υποχώρησε σε χαμηλό εννέα μηνών.

“Ανεπίσημα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η εμπιστοσύνη προήλθε από τις ελπίδες για νέες νίκες πελατών και ισχυρότερες συνθήκες ζήτησης”, ανέφερε η S&P Global.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο