Αύξηση κερδοφορίας για την Rolls-Royce το 2023

Rolls-Royce

Η Rolls-Royce Holdings ανακοίνωσε ότι σημείωσε κέρδη προ φόρων, ενισχυμένα από την εξοικονόμηση κόστους και τα έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Η βρετανική εταιρεία αεροδιαστημικής και άμυνας παρουσίασε κέρδη προ φόρων ύψους 2,43 δισεκατομμυρίων λιρών (3,07 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για το 2023 σε σύγκριση με ζημίες προ φόρων ύψους 1,50 δισεκατομμυρίων λιρών το προηγούμενο έτος.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 16,49 δισ. στερλίνες από 13,52 δισ. στερλίνες, ξεπερνώντας τη συναίνεση της Visible Alpha για 15,33 δισ. στερλίνες.

Τα υποκείμενα λειτουργικά κέρδη – μια βασική μέτρηση που αφαιρεί έκτακτα και άλλα έκτακτα στοιχεία – αυξήθηκαν κατά 900 εκατ. στερλίνες σε 1,59 δισ. στερλίνες. Οι ελεύθερες ταμειακές ροές ήταν 1,3 δισεκατομμύρια λίρες στερλίνες.

Η Rolls-Royce καθοδήγησε για τα υποκείμενα λειτουργικά κέρδη του 2024 στο εύρος 1,7 έως 2 δισεκατομμυρίων λιρών, με καθοδήγηση ελεύθερων ταμειακών ροών στο εύρος 1,7 έως 1,9 δισεκατομμυρίων λιρών.

Η εταιρεία δήλωσε ότι οι ώρες πτήσης μεγάλων κινητήρων – μια κρίσιμη μέτρηση της αεροπορίας που επιτρέπει στους χειριστές να παρακολουθούν και να διατηρούν την υγεία και την απόδοση των κινητήρων αεροσκαφών – ανέκαμψαν στο 88% των επιπέδων του 2019 και αυξήθηκαν κατά 65% από τα επίπεδα του 2022.

Η Rolls-Royce δήλωσε ότι οι μεγάλες παραγγελίες κινητήρων κατά τη διάρκεια του έτους ήταν οι υψηλότερες εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια και ότι οι εργασίες σε διάφορα αμυντικά προγράμματα – όπως η συμφωνία υποβρυχίων Aukus μεταξύ της Αυστραλίας, των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου – προχωρούν καλά.

“Η ισχυρή μας παράδοση το 2023 μας δίνει εμπιστοσύνη στην καθοδήγησή μας για το 2024 και αποτελεί σημαντικό βήμα προς τους μεσοπρόθεσμους στόχους μας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Tufan Erginbilgić.

πηγή:www.marketwatch.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο