Αύξηση λειτουργικής κερδοφορίας για την Volvo στο Q1

Volvo V90 R-Design Location

volvo

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo (OTC:VLVLY) Cars ανακοίνωσε αύξηση των προσαρμοσμένων λειτουργικών κερδών πρώτου τριμήνου την Τετάρτη, υποβοηθούμενη από το χαμηλότερο κόστος υλικών και τους υψηλότερους όγκους.

Ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι προμηθευτές ποντάρουν στη μελλοντική ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η αύξηση των πωλήσεων έχει επιβραδυνθεί, με τις επενδύσεις σε παραγωγική ικανότητα και τεχνολογική ανάπτυξη να ξεπερνούν τη ζήτηση, ενισχύοντας την πίεση στις εταιρείες να μειώσουν το κόστος.

“Αναμένουμε ότι η ζήτηση για τα αυτοκίνητά μας θα παραμείνει ισχυρή τα επόμενα τρίμηνα, σύμφωνα με την πρόβλεψή μας για αύξηση του όγκου των πωλήσεων για το σύνολο του έτους κατά τουλάχιστον 15 τοις εκατό”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Jim Rowan.

Η Volvo Cars ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα λειτουργικά της έσοδα εξαιρουμένων των κοινοπραξιών, των συνδεδεμένων επιχειρήσεων και των έκτακτων δαπανών αυξήθηκαν κατά 8% σε 6,8 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (629,27 εκατομμύρια δολάρια) το τρίμηνο από 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος.

Ωστόσο, τα μη προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν σε 4,7 δισεκατομμύρια κορώνες το τρίμηνο από 5,1 δισεκατομμύρια κορώνες πριν από ένα χρόνο, λόγω της μείωσης των πωλήσεων λόγω της αρνητικής συναλλαγματικής ισοτιμίας και των χαμηλότερων πωλήσεων εργολαβικών κατασκευών, ανέφερε.

Τα μεικτά περιθώρια κέρδους της Volvo BEV (μπαταριοηλεκτρικό όχημα) ήταν 16% το τρίμηνο, μια αύξηση από το 13% του προηγούμενου τριμήνου, γεγονός που ενισχύει τη σταθερή θέση της Rowan ότι τα περιθώρια κέρδους θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο