Αύξηση πωλήσεων και εσόδων για την Barry Callebaut

Barry Callebaut κακάο

Ο ελβετικός κατασκευαστής σοκολάτας Barry Callebaut ανέφερε την Πέμπτη ελαφρώς υψηλότερους όγκους πωλήσεων κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών που έληξαν τον Μάιο, παρά την αύξηση των τιμών του κακάο που ασκεί πίεση στη ζήτηση.


Ο όγκος πωλήσεων εννεαμήνου της Barry Callebaut αυξήθηκε κατά 0,4% σε 1,71 εκατομμύρια τόνους, όπως αναμενόταν από τους αναλυτές.


Τα έσοδα από πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 23,1% στα 7,32 δισ. ελβετικά φράγκα (8,14 δισ. δολάρια), ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.


Το κακάο του Μαΐου στην Ακτή Ελεφαντοστού, τον κορυφαίο παραγωγό κακάο στον κόσμο, μειώθηκε κατά 30% σε ετήσια βάση σε 43.628 μετρικούς τόνους, οδηγώντας τις τιμές του κακάο προς τα πάνω, σύμφωνα με στοιχεία της ένωσης εξαγωγέων GEPEX τον Ιούνιο.

Η κλιματική αλλαγή, τα χρόνια ανεπαρκούς σχεδιασμού και οι ασθένειες των δέντρων έχουν δημιουργήσει μια τέλεια καταιγίδα για τους αγρότες στη Δυτική Αφρική, μια περιοχή που αντιπροσωπεύει περίπου το 70% των παγκόσμιων αποθεμάτων κακάο.


Η εταιρεία με έδρα τη Ζυρίχη, η οποία προμηθεύει σοκολάτα για μια σειρά παραγωγών, συμπεριλαμβανομένων ηγετών της βιομηχανίας όπως η Unilever και η Nestle, δήλωσε ότι οι όγκοι πωλήσεων μειώθηκαν κατά 0,3% το τρίτο τρίμηνο.


Η Barry Callebaut επιβεβαίωσε την καθοδήγησή του για ολόκληρο το έτος 2023/24 για σταθερό όγκο και επίπεδη αύξηση EBIT σε ένα «εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον προσφοράς και ζήτησης», σύμφωνα με τη δήλωση.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο