Αυξήθηκαν μετά από δέκα μήνες οι τιμές κατοικιών στο Χονγκ Κονγκ

κατοικιών

Οι τιμές των ιδιωτικών κατοικιών στο Χονγκ Κονγκ ανέτρεψαν ένα σερί πτώσης 10 μηνών τον Μάρτιο, ανεβαίνοντας κατά 1,1% από τον Φεβρουάριο, αφού η οικονομική πόλη ήρε τους περιορισμούς για να δώσει ώθηση στην προβληματική αγορά ακινήτων.

Η αύξηση των τιμών των κατοικιών σε μία από τις ακριβότερες αγορές ακινήτων στον κόσμο ακολούθησε την αναθεωρημένη πτώση κατά 1,7% τον Φεβρουάριο, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία την Παρασκευή.

Για το πρώτο τρίμηνο, οι τιμές υποχώρησαν κατά 1,8%, αφού έπεσαν κατά 20% από την κορύφωσή τους το 2021, λόγω των υψηλότερων επιτοκίων υποθηκών, της εκροής ταλέντων και των αδύναμων προοπτικών της αγοράς.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, το Χονγκ Κονγκ κατάργησε όλα τα πρόσθετα τέλη χαρτοσήμου για τους ξένους και τους αγοραστές δεύτερης κατοικίας, καθώς και για όσους πωλούν διαμερίσματα εντός δύο ετών από την αγορά τους, και η αγορά ακινήτων πανηγύρισε αμέσως με ένα άλμα στις συναλλαγές.

Ωστόσο, οι τιμές αναμένεται να παραμείνουν συμπιεσμένες, καθώς οι κατασκευαστές ακινήτων έσπευσαν να δρομολογήσουν νέες πωλήσεις με μεγάλες εκπτώσεις έως και 30%, και αυτό προσέλκυσε μεγάλο μέρος του αγοραστικού ενδιαφέροντος από τη δευτερογενή αγορά κατοικιών.

Η κτηματομεσιτική εταιρεία Cushman & Wakefield (NYSE:CWK) δήλωσε ότι οι τιμές των κατοικιών έχουν πιάσει πάτο, αλλά μια σημαντική ανάκαμψη είναι απίθανη λόγω των οικονομικών αβεβαιοτήτων εν μέσω ενός περιβάλλοντος υψηλών επιτοκίων.

Προέβλεψε ανάκαμψη των τιμών κατά 5-7% εάν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μειώσει τα επιτόκια το δεύτερο εξάμηνο, κάτι που οι τράπεζες του Χονγκ Κονγκ θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν, καθώς το νόμισμα είναι συνδεδεμένο με το δολάριο, και ανάκαμψη των συναλλαγών έως και 40% για το σύνολο του έτους.

Μια έκθεση του κτηματομεσίτη Ricacorp αυτή την εβδομάδα έδειξε ότι το 30% των συναλλαγών μεταχειρισμένων κατοικιών πωλήθηκαν με ζημία το πρώτο τρίμηνο και αναμένεται ότι η τάση θα συνεχιστεί το δεύτερο τρίμηνο.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο