Αυξήθηκαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ

αυτοκινήτων

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν κατά 13,7% τον Απρίλιο, σημειώνοντας το μεγαλύτερο άλμα τους από τον περασμένο Οκτώβριο, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο φορέας της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, μετά την πτώση των ταξινομήσεων τον Μάρτιο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) δήλωσε ότι η άνοδος στις μεγάλες αγορές Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία οδήγησε στην αύξηση, ενώ ένα πρώιμο Πάσχα πρόσθεσε δύο επιπλέον ημέρες πωλήσεων στο μήνα.

Γιατί είναι σημαντικό

Οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες στοιχηματίζουν ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων θα αυξηθούν κατά τη διάρκεια του έτους, παρά την προειδοποίηση ότι η αγορά θα είναι δύσκολη λόγω της επιβράδυνσης της αύξησης των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων (EV) και του αυξανόμενου κινεζικού ανταγωνισμού, ενώ οι καταναλωτές αγωνίζονται με υψηλά επιτόκια.

Οι αριθμοί

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπαταρίας τον Απρίλιο αυξήθηκαν κατά 14,8% από το προηγούμενο έτος, ενώ εκείνες των υβριδικών-ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 33,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ACEA.

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, είτε πρόκειται για πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, plug-in υβριδικά ή πλήρως υβριδικά, που πωλήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιπροσώπευαν το 47,8% όλων των νέων ταξινομήσεων επιβατικών αυτοκινήτων τον Απρίλιο, από 44,1% το προηγούμενο έτος.

Οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων στις τρεις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης Volkswagen (ETR:VOWG_p), Stellantis (NYSE:STLA) και Renault (EPA:RENA) αυξήθηκαν κατά 15,5%, 1,7% και 11,0% αντίστοιχα στην ΕΕ, ενώ η Toyota σημείωσε αύξηση 47,3%.

Ο αριθμός των νέων οχημάτων που ταξινομήθηκαν τον Απρίλιο στην ΕΕ, τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ) αυξήθηκε κατά 12,0% σε 1,08 εκατομμύρια οχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Οι ευρωπαϊκοί γίγαντες αυτοκινήτων Volkswagen, Mercedes-Benz και Stellantis σημείωσαν χαμηλότερες πωλήσεις και έσοδα πρώτου τριμήνου τον περασμένο μήνα, αντιμέτωποι με υψηλότερο κόστος και ασθενέστερη ζήτηση για νέα αυτοκίνητα, καθώς τα επιτόκια παραμένουν υψηλά, ενώ οι εταιρείες αυξάνουν τα νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των φθηνών ηλεκτρικών οχημάτων.

Η πώληση υβριδικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που θεωρείται συμβιβασμός μεταξύ πλήρως καύσης και πλήρως ηλεκτρικών, έχει αυξηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση τους τελευταίους μήνες.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο