Αλεξάντερ Γκρούσκο:«Επιστροφή στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου»

NATO

Η κλίμακα των ασκήσεων Steadfast Defender 2024 του ΝΑΤΟ σηματοδοτεί μια “αμετάκλητη επιστροφή” της συμμαχίας σε ψυχροπολεμικά σχήματα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρούσκο στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA σε δηλώσεις του που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ξεκινά τη μεγαλύτερη άσκηση από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, στην οποία συμμετέχουν περίπου 90.000 στρατιώτες, προβάλλοντας πώς τα αμερικανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να ενισχύσουν τους Ευρωπαίους συμμάχους σε χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία και στην ανατολική πλευρά της συμμαχίας, εάν αναζωπυρωνόταν μια σύγκρουση με έναν “σχεδόν ομότιμο” αντίπαλο.

“Αυτές οι ασκήσεις είναι ένα ακόμη στοιχείο του υβριδικού πολέμου που εξαπέλυσε η Δύση εναντίον της Ρωσίας”, δήλωσε ο Γκρούσκο στο RIA.

“Μια άσκηση αυτής της κλίμακας σηματοδοτεί την οριστική και αμετάκλητη επιστροφή του ΝΑΤΟ στα σχήματα του Ψυχρού Πολέμου, όταν η διαδικασία στρατιωτικού σχεδιασμού, οι πόροι και οι υποδομές προετοιμάζονται για την αντιπαράθεση με τη Ρωσία”

Το ΝΑΤΟ δεν ανέφερε ονομαστικά τη Ρωσία στην ανακοίνωσή του. Ωστόσο, το κορυφαίο στρατηγικό του έγγραφο χαρακτηρίζει τη Ρωσία ως την πιο σημαντική και άμεση απειλή για την ασφάλεια των μελών του ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία εξαπέλυσε μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, κάτι που το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί του χαρακτήρισαν απρόκλητη ιμπεριαλιστική αρπαγή γης.

Η Μόσχα και ο επικεφαλής διπλωμάτης της, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, έχουν από τότε κατηγορήσει συχνά τη “συλλογική Δύση” ότι διεξάγει έναν “υβριδικό πόλεμο” κατά της Ρωσίας, υποστηρίζοντας την Ουκρανία με οικονομική και στρατιωτική βοήθεια.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο