Αλλαγή κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

χρηματιστήρια

χρηματιστήρια

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον κλάδο ταξιδίων & αναψυχής να σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο και αυτόν των χημικών την μεγαλύτερη πτώση.

χρηματιστήρια χρηματιστήρια

Θετικά πρόσημα επικράτησαν σήμερα στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους από την πολιτική αβεβαιότητα στην Γαλλία στην κατάθεση του προέδρου της Fed σε Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων και την προοπτική μείωσης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

Η Mercedes-Benz σημείωσε πτώση 6% στις πωλήσεις το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία υποχώρησε, δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία την Τετάρτη, υποσχόμενη να καλύψει το χαμένο έδαφος με βελτιωμένη διαθεσιμότητα και λανσαρίσματα στην αγορά.

Η εταιρεία δήλωσε ότι πούλησε 600.100 αυτοκίνητα και φορτηγά το δεύτερο τρίμηνο του 2024. Από αυτά, τα 51.000 ήταν ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, αντιπροσωπεύοντας πτώση 23% από έτος σε έτος.


«Η αύξηση των ηλεκτρικών οχημάτων επιβραδύνθηκε σε βασικές αγορές, ενώ η εταιρεία επικεντρώθηκε στην υγιή ανάπτυξη σε ένα περιβάλλον αγοράς που χαρακτηρίζεται από μεγάλες εκπτώσεις», ανέφερε η Mercedes σε δήλωσή της.


Ανέφερε ότι ο τομέας των αυτοκινήτων της αναμένει αύξηση των πωλήσεων κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους λόγω της βελτιωμένης διαθεσιμότητας προϊόντων και των λανσαρισμάτων στην αγορά.


Η γερμανική premium αυτοκινητοβιομηχανία BMW (ETR:BMWG) δήλωσε την Τετάρτη ότι οι πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου μειώθηκαν κατά 1,3% σε ετήσια βάση στα 618.826 οχήματα.


Στη βασική αγορά της, την Κίνα, οι πωλήσεις ήταν 4,7% χαμηλότερες στα 188.495 οχήματα.


Στην εγχώρια αγορά της BMW στη Γερμανία, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 11,5% στα 68.351 αυτοκίνητα, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά 1,7%, φτάνοντας τα 97.135 οχήματα.


Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας (BEV) αυξήθηκαν κατά 22,2% στα 107.933 αυτοκίνητα την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου.

Η Volkswagen προειδοποίησε την Τρίτη ότι μπορεί να κλείσει το εργοστάσιο της πολυτελούς μάρκας Audi στις Βρυξέλλες λόγω της απότομης πτώσης της ζήτησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλών προδιαγραφών που έχει πλήξει την κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, αναγκάζοντάς την να μειώσει τον στόχο περιθωρίου κέρδους για το τρέχον έτος.


VOWG_pΗ Volkswagen δεν έχει κλείσει εργοστάσιο από τότε που έκλεισε το εργοστάσιο Westmoreland στην Πενσυλβάνια το 1988 και ο τελευταίος επικεφαλής της μάρκας VW που απείλησε με κλείσιμο στην Ευρώπη παραιτήθηκε μήνες μετά από αυτό, σύμφωνα με πηγή των εργαζομένων.


Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν πληγεί σκληρά από τη χαμηλότερη από την αναμενόμενη ζήτηση EV αφού επένδυσαν σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη χωρητικότητας και τεχνολογίας, με την Audi να προειδοποιεί νωρίτερα φέτος ότι οι πωλήσεις της θα μειωθούν το 2024, καθώς εργάστηκε για την εισαγωγή νέων μοντέλων, μειώνοντας παράλληλα το κόστος. (περισσότερα εδώ)

Ο δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στις 515,72 μονάδες με άνοδο 0,77%.

Στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε στις 18.408,85 μονάδες με άνοδο 1,01%, με το σήμα να μετατρέπεται από neutral σε buy, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 18.490 μονάδες και την στήριξη στις 18.152 μονάδες.

χρηματιστήρια

Μεγαλύτερη άνοδος

μετοχές

Μεγαλύτερη πτώση

μετοχές

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 8.193,16 μονάδες με άνοδο 0,66%, με το σήμα να παραμένει σε neutral, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 8.286 μονάδες και την στήριξη στις 8.048 μονάδες.

χρηματιστήρια

Μεγαλύτερη άνοδος

μετοχές

Μεγαλύτερη πτώση

μετοχές

Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε στις 7.579,64 μονάδες με άνοδο 0,95%, με το σήμα να διατηρείται σε strong sell, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 7.774 μονάδες και την στήριξη στις 7.423 μονάδες.

χρηματιστήρια

Μεγαλύτερη άνοδος

μετοχές

Μεγαλύτερη πτώση

μετοχές

Recommendations

Compugroup Medical: In a research note published by Knut Woller, Baader Bank advises its customers to buy the stock. The target price is unchanged at EUR 57.

Airbus: In a research note published by Philip Buller, Berenberg advises its customers to Sell the stock. The target price is lowered from EUR 119 to EUR 115.

ASML: Sandeep Deshpande from JP Morgan retains his positive opinion on the stock with a Buy rating. The target price continues to be set at EUR 1100.

Merck: In a research note, UBS analyst Matthew Weston has maintained his recommendation on the stock with a Buy rating. The target price is lowered from EUR 186 to EUR 178.

Sartorius: In his latest research note, analyst Matthew Weston confirms his recommendation. The broker UBS is keeping its Neutral rating. The target price is reduced from EUR 314 to EUR 260.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο