Αμερικανικά ιδιωτικά κεφάλαια παροτρύνουν τη ρυθμιστική αρχή να καταργήσει τρεις προτεινόμενους κανόνες

Ομάδες ιδιωτικών κεφαλαίων ζήτησαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την Τρίτη να αποσύρει τρεις προτεινόμενους κανόνες που απευθύνονται σε επενδυτικούς συμβούλους, αφού ένα εφετείο των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι ο οργανισμός δεν είχε την εξουσία να επιβλέπει τον τομέα.

Η Ένωση Διαχειριζόμενων Κεφαλαίων και πέντε άλλες ομάδες δήλωσαν ότι η SEC θα πρέπει να καταργήσει τους προτεινόμενους κανόνες της για την τεχνητή νοημοσύνη, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την εξωτερική ανάθεση υπό το φως της απόφασης του 5ου Περιφερειακού Εφετείου των ΗΠΑ με έδρα τη Νέα Ορλεάνη τον περασμένο μήνα, ακυρώνοντας έναν κανόνα της SEC που επέβαλε μεγαλύτερη διαφάνεια στις αμοιβές ιδιωτικών κεφαλαίων.

  • Αυτή η απόφαση διαπίστωσε ότι δύο βασικά τμήματα του νόμου περί συμβούλων επενδύσεων δεν είχαν εκχωρήσει στην SEC την εξουσία θέσπισης κανόνων για τους συμβούλους ιδιωτικών κεφαλαίων και τους επενδυτές τους, όπως είχε υποστηρίξει, σύμφωνα με τις ομάδες και άλλους νομικούς εμπειρογνώμονες.

«Προτρέπουμε με σεβασμό, την Επιτροπή να αποσύρει τους προτεινόμενους κανόνες δεδομένων των ορίων της εξουσίας της», ανέφεραν οι εμπορικοί όμιλοι σε επιστολή που κατατέθηκε ως επίσημο σχόλιο για τους κανόνες.

Η επιστολή της Τρίτης υπογραμμίζει τις δυνητικά εκτεταμένες επιπτώσεις της απόφασης του εφετείου στην εξουσία της SEC, η οποία δέχεται ευρύτερη νομική επίθεση από εταιρικούς ομίλους. Οι εξουσίες επιβολής και σύνταξης κανόνων της υπηρεσίας υπονομεύτηκαν επίσης από δύο πρόσφατες αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ανέφεραν οι δικηγόροι.

  • Ένας εκπρόσωπος της SEC αρνήθηκε να σχολιάσει την επιστολή, αλλά ανέφερε σε δήλωσή του ότι η ρυθμιστική αρχή «θα εξετάσει όλα τα σχόλια», προσθέτοντας ότι «επωφελείται από την ισχυρή δέσμευση του κοινού».

Η SEC έχει προτείνει τρεις κανόνες σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας από τα ταμεία.

Η πρόταση για την προγνωστική ανάλυση δεδομένων στοχεύει στην αντιμετώπιση συγκρούσεων συμφερόντων όταν οι σύμβουλοι χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να προβλέψουν ή να κατευθύνουν συμπεριφορές ή αποτελέσματα που σχετίζονται με επενδύσεις, ενώ ο κανόνας εξωτερικής ανάθεσης θα απαγορεύει στους συμβούλους να αναθέτουν σε εξωτερικούς συνεργάτες ορισμένες επενδυτικές υπηρεσίες.

Ο τρίτος κανόνας θα απαιτεί από τους συμβούλους και τα ταμεία να εγκρίνουν και να εφαρμόζουν γραπτές πολιτικές και διαδικασίες κυβερνοασφάλειας που έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση των κινδύνων κυβερνοασφάλειας.

Απόδοση – Επιμέλεια: TATIANH ΣΑΓΙΕΧ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο