Αμυντικοί Μηχανισμοί | Ανακαλύψτε τους Δικούς σας

  • Τι είναι οι Αμυντικοί Μηχανισμοί

Οι αμυντικοί μηχανισμοί είναι ασυνείδητες ψυχολογικές στρατηγικές που τις χρησιμοποιούμε για να αντιμετωπίσουμε το άγχος, το στρες και τις εσωτερικές συγκρούσεις μας. Αυτοί οι μηχανισμοί που λειτουργούν σε ασυνείδητο επίπεδο, χρησιμοποιούνται επίσης για την προστασία του νου μας από τις άβολες, στενόχωρες σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Ενώ οι μηχανισμοί άμυνας μπορεί να είναι προσαρμοστικοί και να μας βοηθούν στην πλοήγηση των δύσκολων καταστάσεων που αντιμετωπίζουμε, μπορεί επίσης να γίνουν προβληματικοί εάν χρησιμοποιούνται υπερβολικά ή χρησιμοποιούνται ακατάλληλα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι αμυντικοί μηχανισμοί είναι φυσιολογικοί και έχουν προστατευτική λειτουργία, αλλά όταν χρησιμοποιούνται υπερβολικά ή άκαμπτα, μπορούν να επηρεάσουν την υγιή συναισθηματική λειτουργία μας.

Ακολουθεί η παρουσίαση των 1ων 5 κοινών αμυντικών μηχανισμών (η παρουσίαση των υπολοίπων 6 σε επόμενο Video), με κύριο σκοπό την κατανόηση και την καλύτερη διαχείριση των αμυντικών μηχανισμών που αναγνωρίζουμε στον εαυτό μας για την συνολική ευημερία μας.

  1. Άρνηση:

  2. Καταστολή

  3. Προβολή

  4. Εξορθολογισμός

  5. Παλινδρόμηση

********

Η τεχνολογία σήμερα, σας παρέχει τη δυνατότητα από την άνεση του σπιτιού σας να λάβετε τη φροντίδα που έχετε ανάγκη. Στη διάθεσή σας οποτεδήποτε το αποφασίσετε είτε από κοντά, είτε από απόσταση.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 693 6138090

❤    Ιστοσελίδα

❤    hellasbook.gr

❤    Facebook

❤    Instagram

❤    Youtube

❤    Προϊόντα Υγείας Lifewave

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο