Αν δεν είναι αυτός ο Έλληνας πρότυπο, ποιος είναι; Μυθικός Τεντόγλου με τα πέντε καλύτερα άλματα φέτος στον κόσμο- Ο μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής. Υπόκλιση στην απλότητα σου 

Προσέξτε προσπάθειες: 8,42μ., άκυρο, 8,49μ. , 8,45μ., 8,65 και πάλι 8,65μ.! Αν δεν είναι αυτός ο Έλληνας πρότυπο, ποιος είναι;
  • Μυθικός Τεντόγλου με τα πέντε καλύτερα άλματα φέτος στον κόσμο!
  • Δεν είχε αντίπαλο στον τελικό του μήκους στο ευρωπαϊκό της Ρώμης! Ο Έλληνας άλτης με ένα χρυσό άλμα στα 8,65μ. αναδείχθηκε για τρίτη σερί φορά πρωταθλητής Ευρώπης με ατομικό ρεκόρ και ρεκόρ διοργάνωσης, όμως τα επιτεύγματά του δεν σταματούν εκεί.
  • Ο Τεντόγλου άλλωστε παράλληλα κατάφερε να δεν είχε αντίπαλο στον τελικό του μήκους στο ευρωπαϊκό της Ρώμης! Ο Έλληνας άλτης με ένα χρυσό άλμα στα 8,65μ. αναδείχθηκε για τρίτη σερί φορά πρωταθλητής Ευρώπης με ατομικό ρεκόρ και ρεκόρ διοργάνωσης, όμως τα επιτεύγματά του δεν σταματούν εκεί.
  • Ο Τεντόγλου άλλωστε παράλληλα κατάφερε να έχει τα καλύτερα πέντε άλματα φέτος στον κόσμο, με μια σειρά από εντυπωσιακές επιδόσεις. Στο πρώτο του άλμα έκανε 8,42μ. και παρά το δεύτερο άκυρο, συνέχισε ακόμα πιο δυναμικά. Στο τρίτο έφτασε τα 8,49μ., ακολούθησε μια μικρή πτώση με 8,45μ. και… απογειώθηκε στα δυο τελευταία χρυσά άλματα που πέταξε στα 8,65μ.
Ο μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής. Υπόκλιση στην απλότητα σου 

Image

Μετά το τρίτο του σερί χρυσό στο Ευρωπαϊκό με εντυπωσιακή εμφάνιση, ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε στο Gazzetta και δήλωσε τα εξής:

«Έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό. Τα έδωσα όλα πραγματικά. Δεν με πειράζει που δεν έκανα πανελλήνιο ρεκόρ γιατί είμαι ευχαριστημένος γι’ αυτό που έκανα. Απλά με ενοχλεί που ήταν η ίδια επίδοση. Δηλαδή αν ήταν 8.64μ… Ήταν σαν να το έκανα τζάμπα. Κατάλαβες; Αλλά ήμουν έτοιμος μέχρι και στο τελευταίο άλμα να απαντήσω στον Φουρλάνι άμα κάνει περισσότερο γιατί έκανε κάτι μεγάλα άκυρα έβλεπα.

  • Ήμουν έτοιμος ακόμα και στο τελευταίο άλμα να απαντήσω. Ο Εχάμερ δεν περίμενα ότι θα μπορούσε να μου απαντήσει, αλλά ο Φουρλάνι πιστεύω ότι θα μπορούσε γιατί πηδούσε πολύ ωραία σήμερα, έκανε μεγάλα άκυρα και ήταν ενθουσιασμένος. Μέσα στη χώρα του, εδώ είχε τρελαθεί όλος ο κόσμος.

Μου φάνηκε το τελευταίο άλμα εκεί κοντά (σ.σ. Στο 8.65μ). Το θέμα είναι τώρα… Μερικά σημάδια που αφήνεις στην άμμο… το ένα εκατοστό τώρα δεν είναι τίποτα και δεν μπορείς να το υπολογίσεις ακριβώς. Ωραία, ήταν σήμερα, έδωσα αρκετά αυτόγραφα… Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες που ήρθαν να με δουν».

***

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

  • “Δεν θεωρώ ότι αυτό που κάνω είναι πιο δύσκολο συγκριτικά με κάποιον που δουλεύει οκτάωρο στην οικοδομή. Αυτό που κάνει ένας οικοδόμος ίσως είναι πιο δύσκολο από αυτό που κάνω εγώ, άρα γιατί να το παίξω κάποιος;” Τεντογλου
  • Για τον Ρόμπερτ Εμιγιάν, που πήγε να τον αγκαλιάσει μετά τον αγώνα του, αλλά και τον Εμμανουήλ Καραλή είπε: «Μου είπε στο Παρίσι ότι θα κάνω το πανελλήνιο ρεκόρ και μου λέει ‘θα κάνεις και το δικό μου ρεκόρ, το ευρωπαϊκό ρεκόρ (8.86μ)’. Του λέω δεν γίνεται το δικό σου…
  • Είχαμε βάλει ένα στοίχημα περίεργο με τον Μανόλo, δεν μπορώ να το πω καμία. Και ναι, είχαμε και το άλλο στοίχημα ότι όποιος κάνει πρώτος πανελλήνιο ρεκόρ θα βγάλει τον άλλον έξω για φαγητό. Δεν το κατάφερα, αλλά είναι το στοίχημα επίδοσης και επίσης του μεταλλίου. Δεν το μετράω όμως γιατί αυτός έχει τον Ντουπλάντις που πηδάει 6.25μ, είναι σαν να κάνω εγώ 9.00 μ.…».
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο