Αν οι δείκτες και τα διαγράμματα μπορούσαν να προβλέψουν την πορεία των κεφαλαιαγορών, τα… λαμόγια θα τα είχαν καταργήσει.

 • Εδώ δεν σκιάχτηκαν από Μνημόνια, Επιδημίες, Πολέμους, λιμούς και καταποντισμούς και θα σκιαχτούν μπροστά στα αναστήματα των υπαλλήλων τους;
 • Περιμένουμε δυνατή κίνηση από τις ΔΕΗ και ALPHA Bank…

SPREADS

ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 3,98 +1,53
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 3,20 +0,75
ΙΣΠΑΝΙΑ 3,49 +1,04
ΙΤΑΛΙΑ 4,26 +1,80

 1. Σιγά μην επηρεαστούν από τα αποτελέσματα των εκλογών επιχειρηματίες της κλάσης και του βεληνεκούς ενός Καρέλια, ενός Γιάννη Μίχου, ενός Μπάμπη Στασινόπουλου, ενός Ευτύχη Βασιλάκη, ενός Θοδωρή Φέσσα, ενός Απόστολου Βακάκη και τόσων άλλων…
 2. Φυσικά, τι να σχολιάσουμε για επιχειρηματικές οντότητες όπως αυτές της οικογενείας Βαρδινογιάννη, των ομίλων Μυτιληναίου, Περιστέρη, Στασινόπουλου, Δαυίδ Λεβέντη…
 3. Τα άτομα έχουν χάσει κυριολεκτικά τον… ύπνον τους μπροστά στο… δέος που τους προκαλούν πρωθυπουργοί και πολιτικοί (πολλά γέλια)…
 4. Εδώ δεν σκιάχτηκαν από Μνημόνια, Επιδημίες, Πολέμους, λιμούς και καταποντισμούς και θα σκιαχτούν μπροστά στα αναστήματα των υπαλλήλων τους…
 5. Ελα… στο τόπο σου, δηλαδή και Νικολό καρτέρα!
 6. ΕΥΧΗΣ έργον φυσικά να εκλεγεί η κυβέρνηση εκείνη που θα είναι η πλέον φιλική προς το οικονομικό περιβάλλον. Κάτι που θα εξυπηρετεί παράλληλα την βελτίωση των συνθηκών κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών της χώρας.
 7. Η διαίσθηση μας λέει πάντως ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί, απλά γιατί σιγά σιγά ξυπνάει το διανοητικό επίπεδο των ψηφοφόρων. Ξυπνούν τα προβατάκια…
 8. ****
 9. Περιμένουμε δυνατή κίνηση από τις ΔΕΗ και ALPHA Bank…
 10. MOH+ΕΛΠΕ – Διύλιση: Είναι απίστευτη αυτή που τους δέρνει. Kαι… no mercy in future!
 11. ΔYO MEZZ: Ομοίως ως ανωτέρω…

Παύλου Α.Στράνας: Παλληκάρια, ξυπνήστε. ΧΑΑ, δεν υπάρχει, Γενικός Δείκτης δεν υπάρχει, υπάρχουν μόνο μετοχές, εταιρίες, και μεγαλομέτοχοι.

Ο Δείκτης είναι εργαλείο για να μπορούν οι μεγάλοι να σπρώχνουν εύκολα τις ακριβές μετοχές, ακριβότερα, και για να αγοράζουν τις φτηνές μετοχές, φτηνότερα.

Στο χέρι σας και στο μυαλό σας είναι να μην αγοράζετε, όταν αυτοί πουλάνε, και να μην πουλάτε όταν αυτοί αγοράζουν.

Αυτό είναι το παιχνιδάκι του παππά, και απλά ο Γενικός Δείκτης είναι ο Ρήγας, που ποτέ δεν τον βρίσκετε, παρά μόνο την πρώτη φορά για να γλυκαθείτε και να κολλήσετε. Και για να μην χαλάμε άλλη φαιά ουσία.

Αν οι δείκτες και τα διαγράμματα μπορούσαν να προβλέψουν την πορεία των κεφαλαιαγορών, τα λαμόγια θα τα είχαν… καταργήσει.

****

FLEXOPACK: Υλοποιεί τον μεγαλύτερο κύκλο επενδύσεων στην ιστορία της πραγματοποιώντας τριπλή επένδυση σε Ελλάδα, Πολωνία και Αυστραλία, με το επενδυτικό πλάνο να έχει ύψος €40 εκατ. σε ορίζοντα τριετίας.

 • ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ βρίσκονται σε εξέλιξη η επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων της εταιρείας στο Κορωπί, που συνοδεύεται και από νέο μηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς και η επέκταση της μονάδας στην Πολωνία, με κατασκευή καινούριου κτιρίου δίπλα στο υφιστάμενο.

Η επένδυση στην Πολωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες και εκτιμάται ότι θα υπερδιπλασιάσει το footprint της εταιρείας στην χώρα.

 • Παράλληλα, η εταιρεία ξεκινά τώρα την κατασκευή νέου ιδιόκτητου εργοστασίου στην Αυστραλία, με στόχο την μεταφορά των δραστηριοτήτων της από τις εγκαταστάσεις που αυτή την στιγμή νοικιάζει.

ΦΛΕΞΟ – απάντηση: Δεν μπορεί κανείς με σώας τας φρένας να μέμφεται μία διοίκηση ενός ομίλου ή μίας εταιρείας που επί σειράν ετών καταγράφει εντυπωσιακά αποτελέσματα, που δεν οφείλει σεντ και έχει γεμάτα τα ταμεία της, που οι χρηματοοικονομικοί δείκτες της αγγίζουν το άριστα επειδή η μετοχή της δεν κάνει κομμάτια στο ταμπλό.
 • ΣΤΗ δική της περίπτωση όμως είναι απαράδεκτη η αντιμετώπιση των μικροεπενδυτών μετόχων της, από την στιγμή που η πλειοψηφία αμείβεται αδρότατα (αμοιβές + μερίσματα σχεδόν 3,3 εκατ. ευρώ ενώ μοιράζονται ψίχουλα στη μειοψηφία (700 χιλ. ευρώ). Με τα κέρδη της στα 14,1 εκατ. το 2022.

****

Η μετοχή της ΕΛΣΤΡ έκλεισε στα 2,62 ευρώ με πτώση 1,13%, παραμένοντας σε κατάσταση συσσώρευσηςμε το σήμα αγοράς να διατηρείται. Η αντίσταση βρίσκεται στα 2,71 ευρώ, και η στήριξη στα 2,55 ευρώ, με τις εκροές στην μετοχή να σημειώνουν αύξηση. Μ.Ο όγκου 30 ημερών 7,8 χιλ. τεμάχια.

 • ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΟΧΗΣ
Διάστημα ΜΙΝ ΜΑΧ Μεταβολή %
7 ημερών 2,600 2,720 -1,13
30 ημερών 2,510 2,720 1,55
3 μηνών 2,470 2,820 -3,68
6 μηνών 2,150 2,820 12,45
12 μηνών 1,940 2,820 12,45
 • Καθαρή Θέση: 87,3 εκατ. ευρώ (οικονομικά στοιχεία χρήσης 2022)
 • BV 4,74
 • P/BV 0,55
 • P/Ettm 4,15
 • EV/EBITDA3,87 (σε 12μηνη βάση)
 • Καθαρός Δανεισμός/EBITDA1,36 (σε 12μηνη βάση)

Ελεύθερες ταμειακές ροές: 2,9 εκατ. ευρώ την οικονομική χρήση του 2022, από 9,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη οικονομική χρήση του 2021.

Ξένα/Ιδία 1,16

ROE +16,25%

Δείκτης Φερεγγυότητας* 58,49%

Συντελεστής Μόχλευσης* 23,16%

Κεφαλαιοποίηση: 48,24 εκατ. ευρώ

*****

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο