Ανακάμπτει το Bitcoin

ETF

Bitcoin

Το Bitcoin διατηρήθηκε πάνω από τα 67.000 δολάρια την Πέμπτη, καθώς οι παγκόσμιες αγορές σημείωσαν ράλι μετά την ανακοίνωση της Federal Reserve ότι θα μειώσει τα επιτόκια φέτος.

Το ψηφιακό νόμισμα διαπραγματευόταν περίπου στα 67.339 δολάρια στις 3:45 π. μ. ET, αυξημένο σχεδόν κατά 7% από 24 ώρες πριν, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko.

Το Bitcoin ήταν εξαιρετικά ασταθές αφού έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών των 73.797,68 δολαρίων την περασμένη εβδομάδα. Το κρυπτονόμισμα έπεσε κάτω από τα 61. 000 δολάρια την Τετάρτη, χάνοντας περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια αξίας από την αγορά bitcoin.

Αλλά άρχισε να ανακάμπτει αργά την Τετάρτη, βοηθούμενη από τις αποφάσεις πολιτικής της τελευταίας συνεδρίασης της Fed των ΗΠΑ. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε σταθερά τα επιτόκια και άφησε να εννοηθεί ότι θα μειώσει τα επιτόκια πολλές φορές φέτος.

Αυτό πυροδότησε ένα ράλι στις παγκόσμιες μετοχές, καθώς και στα κρυπτονομίσματα. Ένα περιβάλλον χαμηλότερων επιτοκίων είναι γενικά θετικό για περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, όπως το bitcoin.

«Αισθάνομαι ότι εδραιώνουμε εδώ για λίγο, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να ξεπεράσουμε τα υψηλά όλων των εποχών πολύ σύντομα», δήλωσε στο CNBC ο Vijay Ayyar, αντιπρόεδρος διεθνών αγορών και ανάπτυξης στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων CoinDCX.

Το χτύπημα του bitcoin τράβηξε επίσης άλλα ψηφιακά νομίσματα, με το Ether 11% υψηλότερα σε περίπου 3. 575 δολάρια στις 4:15 π. μ. ET.

πηγή:www.cnbc.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο