Ανάκαμψη της επενδυτικής εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη τον Ιούνιο του 2024 – Σε θετικό έδαφος για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2022

Ο δείκτης εμπιστοσύνης αυξήθηκε από αρνητικό 3,6 τον Μάιο σε 0,3 τον Ιούνιο, θετικός για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2022 και αυξανόμενος για όγδοη συνεχόμενη φορά
  • Ανοδικά κινήθηκε η επενδυτική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη τον Ιούνιο του 2024, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Sentix που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα (10/6/2024).
Ειδικότερα, ο δείκτης εμπιστοσύνης αυξήθηκε από αρνητικό 3,6 τον Μάιο σε 0,3 τον Ιούνιο, θετικός για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2022 και αυξανόμενος για όγδοη συνεχόμενη φορά.
  • Ο δείκτης τρέχουσας κατάστασης τον υπό αναφορά μήνα βελτιώθηκε κατά 5,3 μονάδες σε σχέση με τον Μάιο, συρρικνώνοντας σε αρνητικό 9,0, ενώ ο δείκτης προσδοκιών βελτιώθηκε κατά 2,2 μονάδες σε 10,0.
«Η οικονομία της Γερμανίας θα πρέπει να στείλει ένα μήνυμα για να δημιουργήσει μεγαλύτερη δυναμική. Ωστόσο, αυτό το σήμα δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.
  • Η αργή βελτίωση της τρέχουσας κατάστασης είναι σίγουρα ένα από τα κύρια επιχειρήματα υπέρ της δυνατότητας της ΕΚΤ να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια.
Ωστόσο, το παράθυρο ευκαιρίας για κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι πολύ μεγάλο», αναφέρει η έκθεση.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο