Αναμένει μείωση πωλήσεων στην Βόρεια Αμερική η Adidas

adidas

Ο γερμανικός γίγαντας αθλητικών ειδών Adidas δήλωσε την Τετάρτη ότι αναμένει μείωση των πωλήσεών του στη Βόρεια Αμερική φέτος, κατηγορώντας μια ακόμη υπερφορτωμένη αγορά εκεί, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να πωλεί τα αθλητικά παπούτσια από τη γραμμή Yeezy.

Οι πωλήσεις ουδέτερου νομίσματος στη Βόρεια Αμερική αναμένεται να μειωθούν με μέσο μονοψήφιο ρυθμό το 2024, με πρόβλεψη ανάπτυξης σε όλες τις άλλες περιοχές, δήλωσε η Adidas, ανακοινώνοντας τα τελικά αποτελέσματα ολόκληρου του έτους.

Η Adidas ανακοίνωσε προκαταρκτικά αποτελέσματα για το έτος στα τέλη Ιανουαρίου και παρουσίασε πρόβλεψη για το 2024 πολύ κατώτερη των προσδοκιών των αναλυτών, καθώς τα κέρδη μειώνονται από το sell-off στη σειρά αθλητικών παπουτσιών που έχει διακοπεί με τον Kanye West.

«Αν και μακράν δεν είναι αρκετά καλό, το 2023 έκλεισε καλύτερα από ό, τι περίμενα στις αρχές του έτους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Bjorn Gulden.

Ο γερμανικός λιανοπωλητής δήλωσε ότι το διοικητικό του συμβούλιο θα προτείνει μέρισμα 0,70 ευρώ (0,7650 δολάρια) ανά μετοχή, αμετάβλητο από πέρυσι, παρά το δύσκολο 2023 κατά το οποίο η εταιρεία κατέγραψε καθαρή ζημία από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ύψους 58 εκατομμυρίων ευρώ.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο