Αναπτύσσοντας Βιο-όπλα DNA για να Σκοτώνουν

Αναπτύσσονται βιο-όπλα DNA για να σκοτώνουν άτομα μέσω του ιατρικού τους προφίλ”, προειδοποίησε βουλευτής των ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος Jason Crow (D-CO), βετεράνος του Αμερικανικού στρατού, χρησιμοποίησε το Aspen Security Forum για να προειδοποιήσει τους Αμερικανούς να είναι πιο επιφυλακτικοί όσον αφορά την κοινή χρήση του DNA τους με ιδιωτικές εταιρείες λόγω της έλευσης νέων τύπων βιοόπλων.

  • «Μπορείτε πραγματικά να πάρετε το DNA κάποιου και αν ξέρετε το ιατρικό του προφίλ μπορείτε να φτιάξετε ένα βιολογικό όπλο που θα σκοτώσει αυτό το άτομο ή θα το απομακρύνει από το πεδίο της μάχης ή θα το κάνει ανενεργό», είπε ο Κρόου, από το Κολοράντο.

Ο βουλευτής είπε ότι η ανάπτυξη εξελιγμένων βιοόπλων είναι ανησυχητική δεδομένης της δημοτικότητας των υπηρεσιών των τεστ DNA, όπου οι άνθρωποι μοιράζονται πρόθυμα την γενετική τους χαρτογράφηση με τις επιχειρήσεις, για να αποκτήσουν πληροφορίες για την γενεαλογία και την υγεία τους, αναφέρει η Daily Mail.

  • «Δεν μπορείς να συζητήσεις για αυτό χωρίς να μιλήσεις για το απόρρητο και την προστασία των εμπορικών δεδομένων, επειδή οι προσδοκίες για το απόρρητο έχουν υποβαθμιστεί τα τελευταία 20 χρόνια. Οι νέοι στην πραγματικότητα έχουν πολύ λίγες ελπίδες για ιδιωτικότητα, αυτό δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και τα δεδομένα». είπε ο Δημοκρατικός νομοθέτης.

Ο Κρόου, που είναι πρώην Στρατοφύλακας και υπηρέτησε στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, είπε πως η τεχνολογία βιοόπλων DNA σε συνδυασμό με την ανύπαρκτη νομοθεσία θα αποτελέσει άμεση απειλή για τους ανθρώπους,

  • «Οι άνθρωποι απλά μπορεί να φτύσουν σε ένα μπουκαλάκι και να το στείλουν στο 23andMe και να λάβουν πραγματικά ενδιαφέροντα δεδομένα για το παρελθόν τους, αλλά και να υπογράψουν, να συναινέσουν για την μετάλλαξη τους».

Στην σελίδα “Science” τον Ιούνιο του 2021 δημοσιοποιήθηκε άρθρο στο οποίο αναφέρεται το εξής:

  • “Ρίξτε τα σάλια σας σε ένα σωλήνα για να δώσετε το DNA σας και ταχυδρομήστε το για να δείτε πόσο πιθανό είναι να είστε μεταξύ του 10% έως 15 % των ανθρώπων που θα καταλήξουν στο νοσοκομείο ή θα πεθάνουν από λοίμωξη SARS-CoV-2. Συνδυάζει γενετικά δεδομένα με την ηλικία, το φύλο και τις προϋπάρχουσες ιατρικές καταστάσεις κάποιου για να προβλέψει τον κίνδυνο να αρρωστήσει εξαιρετικά από τον COVID-19.(!) Και μάντεψε τι; Το DNA τους ανήκει πλέον σε ιδιωτική εταιρεία. Μπορεί να ξεπουληθεί χωρίς προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας ή της ιδιωτικής ζωής και δεν έχουμε νομικά και ρυθμιστικά μέσα για να το αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να γίνει μια ανοιχτή και δημόσια συζήτηση σχετικά με το πώς θα προστατέψουμε της πληροφορίες DNA και των δεδομένων μας, επειδή αυτά τα δεδομένα πρόκειται στην πραγματικότητα να προμηθεύονται και να συλλέγονται από τους αντιπάλους μας για την ανάπτυξη βιοόπλων».

DNA

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Joni Ernst της Αϊόβα, μέλος της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας, είπε ότι οι αντίπαλοι των ΗΠΑ θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τέτοια βιολογικά όπλα DNA για να στοχεύσουν τις προμήθειες τροφίμων σε τεράστια κλίμακα. Ο Ερνστ προειδοποίησε ότι τα βιολογικά όπλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να στοχεύσουν συγκεκριμένα ζώα από τα οποία εξαρτώνται οι πολίτες, τα στρατεύματα ή οι πόλεις, προκαλώντας σπανιότητα και επισιτιστική ανασφάλεια για να αποδυναμώσουν τους ανθρώπους.

Το DNA που ανήκει σε έναν στόχο -ή τον στενό συγγενή ενός στόχου- θα μπορούσε να κλαπεί και να χρησιμοποιηθεί για να σχηματιστεί ένα βιολογικό όπλο αποτελεσματικό μόνο εναντίον αυτού του ατόμου.

Αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλά στοχευμένα προγράμματα δολοφονίας και επίσης να καταστήσει πολύ πιο δύσκολο τον εντοπισμό των δολοφόνων.

Παρόμοια τεχνολογία θα μπορούσε να αναπτυχθεί κατά της γεωργίας των ΗΠΑ σχεδιάζοντας όπλα που στοχεύουν μόνο μια συγκεκριμένη φυλή ζώων εκτροφής ή καλλιέργειας.

Αυτό θα μπορούσε να βυθίσει την χώρα σε λιμό και να αφήσει τις ΗΠΑ γονατιστές ενόψει των εχθροπραξιών από έναν αντίπαλο όπως η Ρωσία ή η Κίνα.

Το 2021 ο Αμερικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο σήμανε τον κώδωνα του κινδύνου ότι Ρωσικά και Κινεζικά εργαστήρια επεξεργάζονταν τα τεστ DNA Αμερικανών μέσω του Medicare και του Medicaid.

  • «Είναι γελοίο που οι τρέχουσες πολιτικές μας να επιτρέπουν στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα να έχει πρόσβαση στα γονιδιωματικά δεδομένα των Αμερικανών. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος στο Πεκίνο, το οποίο επιδιώκει συστηματικά να υπονομεύσει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, να λαμβάνει τα γονιδιωματικά δεδομένα των Αμερικανών πολιτών». είπε ο Ρούμπιο σε δήλωσή του.

Το 2018, οι Ancestry, 23andMe, Habit, Helix και MyHeritage υπέγραψαν όλοι την πολιτική που συντάχθηκε με την βοήθεια του The Future of Privacy Forum, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, για την υποστήριξη της «προώθησης υπεύθυνων πρακτικών δεδομένων για την υποστήριξη των αναδυόμενων τεχνολογιών», σύμφωνα με το Gizmodo.

Οι κατευθυντήριες γραμμές, με τίτλο Privacy Best Practices for Consumer Genetic Testing Services κυκλοφόρησαν την Τρίτη 9 Αυγούστου 2022, αφορούν σενάρια όπου τα προσωπικά αναγνωρίσιμα και ανώνυμα γενετικά στοιχεία των χρηστών ενδέχεται να κοινοποιηθούν στις αρχές επιβολής του νόμου (χωρίς ένταλμα) και σε άλλα τρίτα μέρη.

Οι νέες εθελοντικές πολιτικές απαιτούν χωριστής συναίνεση από τους χρήστες πριν από την κοινή χρήση «πληροφοριών σε ατομικό επίπεδο» με άλλες επιχειρήσεις και περισσότερη διαφάνεια σχετικά με τον αριθμό των αιτημάτων για δεδομένα που λαμβάνονται και εκπληρώνονται από τις αρχές επιβολής του νόμου. Ενώ όλες οι εταιρείες δήλωσαν ότι συμφωνούν με αυτά τα πρότυπα πρακτικής, δεν υπάρχει νόμος που να επιβάλλει αυτούς τους κανόνες.

To DNA μας μπορεί επίσης να συλλέγεται μέσω των τεστ Covid19 από καθεστώτα που κάνουν δοκιμές πάνω σε αυτή την τεχνολογία, όπως είναι η Κίνα.

  • «Υπάρχει αυξημένη ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα ότι εξωτερικά μέρη εκμεταλλεύονται την χρήση γενετικών δεδομένων για αμφισβητούμενους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της μαζικής παρακολούθησης και της δυνατότητας παρακολούθησης ατόμων χωρίς την εξουσιοδότηση ή την επίγνωσή τους», ανέφερε το Πεντάγωνο στην συμβουλευτική του στις 20 Δεκεμβρίου 2019 για πρώτη φορά από το Yahoo News.

Η Κίνα κάνει πειράματα για βιολογικά βελτιωμένους στρατιώτες.

Όπως δημοσιοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 από την Greatgameindia, σύμφωνα με πληροφορίες των ΗΠΑ, η Κίνα πραγματοποίησε ανθρώπινες δοκιμές σε μέλη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού με την ελπίδα να αναπτύξει στρατιώτες με βιολογικά βελτιωμένες δυνατότητες. Όλες αυτές οι κινήσεις έχουν ως στόχο να αποκτήσουν βιολογική κυριαρχία με την δημιουργία μια νέας φυλής.

Ο Bing Su, ένας Κινέζος γενετιστής στο κρατικό Ινστιτούτο Ζωολογίας Kunming, εισήγαγε πρόσφατα το ανθρώπινο γονίδιο MCPH1, το οποίο αναπτύσσεται στον ανθρώπινο εγκέφαλο, μέσα σε αυτόν ενός πιθήκου. Η εισαγωγή θα μπορούσε να κάνει την ευφυΐα αυτού του ζώου πιο “ανθρώπινη” από εκείνη των κατώτερων πρωτευόντων θηλαστικών. Το επόμενο πείραμα του Su, θα είναι να εισαγάγει στους πιθήκους το γονίδιο SRGAP2C, που σχετίζεται με την ανθρώπινη νοημοσύνη και το γονίδιο FOXP2, που συνδέεται με γλωσσικές δεξιότητες.

«Η ανάπτυξη της βιοτεχνολογίας στην Κίνα οδηγείτε σε μια πραγματικά μακάβρια κατεύθυνση», γράφει ο Brandon Weichert της έκθεσης The Weichert σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του American Greatness.

Τι συμβαίνει όταν αναμιγνύετε DNA χοίρων και πιθήκων; Οι Κινέζοι πειραματιστές μπορούν να σας πουν. Τι γίνεται με την ανάπτυξη ανθρώπινων οργάνων σε ζώα; Και σε αυτό μπορούν να απαντήσουν, γιατί το έχουν κάνει.

Αμερικανική έρευνα δείχνει ότι η Κίνα έχει πραγματοποιήσει ανθρώπινες δοκιμές σε μέλη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού με την ελπίδα να αναπτύξει στρατιώτες με βιολογικά βελτιωμένες δυνατότητες, έγραψε τότε ο Διευθυντής των εθνικών υπηρεσιών Τζον Ράτκλιφ, σε δημοσίευση της Wall Street Journal στις 3 Δεκεμβρίου με τίτλο «H Κίνα Είναι η Απειλή Εθνικής Ασφάλειας».

Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός έχει ασχοληθεί πλήρως με την γονιδιακή επεξεργασία ανθρώπων. Όπως αναφέρουν κορυφαίοι αναλυτές η Elsa Kania και ο Wilson VornDick, υπάρχουν «εντυπωσιακές ενδείξεις σε θέματα που επαναλαμβάνονται από έναν αριθμό μελετητών και επιστημόνων του PLA από ισχυρά ιδρύματα».

Όλες αυτές οι κινέζικες κινήσεις προορίζονται να αποκτήσουν «βιολογική κυριαρχία», όπως σημείωσε ο Ράτκλιφ, «δεν υπάρχουν ηθικά όρια στην επιδίωξη της εξουσίας του Πεκίνου»

Η Κίνα βρίσκεται στην διαδικασία δημιουργίας του «τέλειου κομμουνιστή», δήλωσε ο Γουίτσερτ, επίσης συγγραφέας του Winning Space.

  • «Η Κίνα διοικείται από ένα καθεστώς που πιστεύει στην τελειότητα της κομμουνιστική ανθρωπότητας και με την έλευση της σύγχρονης γενετικής και βιοτεχνολογικής έρευνας, οι κεντρικοί σχεδιαστές έχουν πλέον το ίδιο το ανθρώπινο γονιδίωμα και είναι έτοιμο να τελειοποιήσει την στρατιωτική ατζέντα τους».

Οι Κινέζοι επιστήμονες ήδη βρίσκονται στον δρόμο του «γονιδιακού ντόπινγκ» για να κάνουν τις μελλοντικές γενιές πιο έξυπνες και πιο καινοτόμες από αυτές των χωρών που αρνούνται να υιοθετήσουν αυτές τις αμφιλεγόμενες μεθόδους.

  • «Αυτό που παρακολουθείτε στην Κίνα, είναι η σύγκλιση προηγμένης τεχνολογίας με βιοεπιστήμες, ικανές να αλλάξουν ριζικά όλη την ζωή σε αυτόν τον πλανήτη σύμφωνα με τις ιδιοτροπίες ενός κομμουνιστικού καθεστώτος». έγραψε ο Weichert.

Δυστυχώς, η πρόοδος της Κίνας στην επεξεργασία γονιδίων ανθρώπινων εμβρύων για σούπερ στρατιώτες πείθει και άλλες χώρες ότι πρέπει να κάνουν το ίδιο. Σύντομα, για παράδειγμα, θα υπάρχει το “Le Terminator”. Η γαλλική κυβέρνηση μόλις έδωσε έγκριση για επαυξημένους στρατιώτες. «Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα τέτοιο μέλλον», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός για τις Ένοπλες Δυνάμεις Florence Parly.

Ο Μάικλ Κλαρκ του Kings College του Λονδίνου είπε στην Sun, ότι τώρα υπάρχει ένας βιολογικός πόλεμος που τροφοδοτείται από την Κίνα. Θα έχουμε σύντομα, (όπως το έχει ονομάσει η Διεθνής Εταιρεία Στρατιωτικής Ηθικής), έναν αγώνα «homo robocopus»

Αν το κάνουμε, η Κίνα δεν θα είναι η μόνη που θα ευθύνεται.

  • «Αυτό που είναι πιο ανησυχητικό είναι οι προσπάθειες της Κίνας να έχει πρόσβαση σε CRISPR και προηγμένη έρευνα γενετικών και βιοτεχνολογιών, χάρη στην σχέση τους με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα προηγμένα δυτικά έθνη. Τα Αμερικανικά ερευνητικά εργαστήρια, οι επενδυτές βιοτεχνολογίας και οι επιστήμονες έχουν προσπαθήσει να κάνουν έρευνα και επιχειρήσεις στην εκκολαπτόμενη βιοτεχνολογία της Κίνας, τα ηθικά πρότυπα για την έρευνα σε αυτό το ευαίσθητο ζήτημα είναι πολύ χαμηλά, έως ανύπαρκτα. Αυτό θα αποδειχθεί μια σημαντική στρατηγική απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες που λίγοι στην Ουάσιγκτον, στην Wall Street ή στην Silicon Valley καταλαβαίνουν», λέει ο Weichert, αναφερόμενος στον γρήγορο οπλισμό της βιοτεχνολογίας της Κίνας.

Το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας δεν έχει ηθική ή ευπρέπεια, δεν δεσμεύεται από κανέναν νόμο και δεν έχει αίσθηση αυτοσυγκράτησης.

Ωστόσο, διαθέτει την τεχνολογία για να ξεκινήσει ένα εντελώς νέο είδος γενετικά τροποποιημένων στρατιωτών κι ανθρώπων.

Αυτό θα είναι η μετάλλαξη και η καταστροφή της ανθρωπότητας, όπως την γνωρίζουμε!

***

@Jason Crow / 30/07/2022

@GYPAS / μετάφραση και διασκευή για το terrapapers.com

*Οι φωτογραφίες είναι από την ταινία Gattaca που προτείνω να την δεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο