Αναθεωρήθηκε προς τα πάνω το outlook των αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως για το 2024-Εκτιμήσεις για έσοδα και κέρδη

Ισραήλ

αεροπορικές εταιρείες

Οι παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες αύξησαν τη Δευτέρα την πρόβλεψή τους για τα κέρδη τους για το 2024 και προέβλεψαν έσοδα σε ολόκληρο τον κλάδο μόλις 1 τρισεκατομμύριο δολάρια ως αριθμός ρεκόρ ταξιδιωτών που επιβιβάζονται σε πτήσεις.

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) δήλωσε ότι αναμένει ότι η παγκόσμια βιομηχανία θα δημιουργήσει κέρδη 30,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος, υψηλότερα από τα αναθεωρημένα προς τα πάνω 27,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, καθώς οι αερομεταφορείς διατηρούν ένα καπάκι στο υποκείμενο κόστος εργασίας παρά τις πρόσφατες απεργίες.

Αυτό έρχεται μόλις τέσσερα χρόνια μετά την κατάρρευση της βιομηχανίας σε απώλεια 140 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020 ως αποτέλεσμα της πανδημίας.

«Το περιβάλλον είναι καλύτερο από ό,τι περιμέναμε, ιδιαίτερα στην Ασία», δήλωσε ο γενικός διευθυντής Γουίλι Γουόλς στο Reuters στο περιθώριο της ετήσιας συνάντησης των περισσότερων από 300 μελών της IATA, τα οποία αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 80% της παγκόσμιας εναέριας κυκλοφορίας.

Ωστόσο, η αεροπορική βιομηχανία προειδοποίησε ότι η ικανότητά της να εξυπηρετήσει μια ισχυρή ανάκαμψη της ταξιδιωτικής ζήτησης παρεμποδίζεται από διαταραχές στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένων των παραδόσεων των δικών της στόλων.

Οι αποδόσεις των επιβατών – ή το μέσο ποσό που πληρώνει ένας επιβάτης για να πετάξει ένα μίλι – αναμένεται να ενισχυθούν κατά 3,2% σε σύγκριση με το 2023, ανέφερε η IATA σε οικονομικές προοπτικές δύο φορές ετησίως. Εν μέρει, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αύξηση της χωρητικότητας είναι περιορισμένη, αυξάνοντας τους μέσους ναύλους.

Αντίθετα, το αντίστοιχο ποσοστό για το φορτίο αναμένεται να μειωθεί κατά 17,5% το 2024, καθώς οι δείκτες εμπορευματικών μεταφορών επιστρέφουν στα κανονικά πρότυπα μετά την άνθηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η δραστηριότητα των αεροπορικών εταιρειών θεωρείται ευρέως ως λυδία λίθος για την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων ή των καταναλωτών, καθώς και για το εμπόριο.

Ο κλάδος έχει υψηλό σταθερό κόστος και κανονισμούς που αποθαρρύνουν τις περισσότερες διασυνοριακές συγχωνεύσεις, πράγμα που σημαίνει ότι παραμένει κατακερματισμένος.

“Το περιθώριο παραμένει λεπτό. εξακολουθούμε να εξετάζουμε ένα περιθώριο λίγο πάνω από το 3%», δήλωσε ο Walsh. “(Αυτή) η απόδοση εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλότερη από εκεί που πρέπει να είναι η βιομηχανία”.

Στην Ασία, η IATA υπερτριπλασίασε την πρόβλεψή της για τα κέρδη του κλάδου για το 2024 στα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια, παρά την υποτονική ανάκαμψη των διεθνών ταξιδιών στην Κίνα.

Στα 14,9 δισ. δολάρια, αμετάβλητη από τις προηγούμενες προβλέψεις, η Βόρεια Αμερική παραμένει η πιο κερδοφόρα περιοχή με «ισχυρές καταναλωτικές δαπάνες παρά την πίεση του κόστους ζωής», ανέφερε η IATA.

Η IATA δήλωσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες είχαν πληγεί από απρόβλεπτα προβλήματα συντήρησης. Αυτό φαίνεται να είναι μια αναφορά στα σημεία συμφόρησης επισκευής για κινητήρες που κατασκευάστηκαν από την Pratt & Whitney, τα οποία αναμένεται να αφήσουν εκατοντάδες αεροσκάφη Airbus καθηλωμένα στο έδαφος αυτό το καλοκαίρι.

Πηγές της βιομηχανίας δήλωσαν την Παρασκευή ότι η Airbus, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αεροσκαφών στον κόσμο, αντιμετωπίζει η ίδια μια νέα αύξηση των προβλημάτων εφοδιασμού, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα σχέδια παραγωγής για το δεύτερο εξάμηνο. Ο κατασκευαστής αεροσκαφών δήλωσε ότι εμμένει στους στόχους παράδοσης ολόκληρου του έτους.

Η ανταγωνίστρια Boeing παράγει πολύ λιγότερα από τα αεροσκάφη 737 MAX με τις καλύτερες πωλήσεις από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί μετά από μια έκρηξη καμπίνας στον αέρα τον Ιανουάριο που ώθησε τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ να περιορίσουν την παραγωγή της.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο