Ανησυχία της Janet Yellen για την αύξηση του κόστους διαβίωσης

FILE PHOTO: Plastic letters arranged to read "Inflation" are placed on U.S. Dollar banknote in this illustration taken, June 12, 2022. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Yellen

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν εξέφρασε την ανησυχία της για τις σημαντικές αυξήσεις του κόστους διαβίωσης, ανέφεραν σήμερα οι Financial Times.

Σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, η Γέλεν δήλωσε ότι αν και οι μισθοί έχουν αυξηθεί σημαντικά, υπήρξαν σημαντικές αυξήσεις τιμών σημαντικές για τους ανθρώπους, καθώς τέτοιες αυξήσεις σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα ήταν πολύ αισθητές.

«Το βλέπουν όταν ψωνίζουν τρόφιμα», πρόσθεσε. «Το βλέπουν από την άποψη των ενοικίων. Με υψηλότερα επιτόκια στεγαστικών δανείων, είναι δύσκολο για τους νέους που θα ήθελαν να αγοράσουν ένα σπίτι να εισέλθουν στην αγορά».

Στους 12 μήνες μέχρι τον Απρίλιο, ο ΔΤΚ των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 3,4% μετά από άνοδο 3,5% τον Μάρτιο. Στις αρχές του μήνα, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ άφησε αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς μίας ημέρας στο τρέχον εύρος 5,25% έως 5,50%, όπου βρίσκεται από τον Ιούλιο.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο