Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες

επενδυτές

χρηματιστήρια

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη, ενισχυμένα από το ράλι των τεχνολογικών μετοχών στη Wall Street κατά τη διάρκεια της νύχτας, αν και τα κέρδη περιορίστηκαν από την αποδυνάμωση της περιφερειακής εμπιστοσύνης και την πολιτική αβεβαιότητα.


Στις 03:10 ET (07:10 GMT), ο δείκτης DAX στη Γερμανία διαπραγματευόταν 0,7% υψηλότερα, ο CAC 40 στη Γαλλία αυξήθηκε 0,5% και ο FTSE 100 στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέβηκε 0,3%.

Τα ριμπάουντ της Nvidia


Οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετοχών κινήθηκαν υψηλότερα, συνεχίζοντας τον θετικό τόνο που παρατηρήθηκε στην Ασία νωρίτερα στη συνεδρίαση και στη Wall Street κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετά την ανάκαμψη των μετοχών κατασκευής τσιπ βαρέων βαρών, ιδιαίτερα της Nvidia (NASDAQ:NVDA).


Η Nvidia, ο κυρίαρχος προμηθευτής υλικού και λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης, σημείωσε άνοδο άνω του 6%, σπάζοντας μια πτώση τριών συνεδριών που διέγραψε περίπου 430 δισεκατομμύρια δολάρια από την αγοραία αξία της.


Ο τομέας της Big Tech βρίσκεται πίσω από πολλά από τα κέρδη στη Wall Street τον τελευταίο χρόνο περίπου, με την Nvidia να γίνεται για λίγο η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο.

Πτώση του γερμανικού καταναλωτικού κλίματος


Ωστόσο, τα κέρδη είναι περιορισμένα με την προσοχή στο τέλος του τριμήνου να περιορίζει σημαντικές κινήσεις.


Επιπλέον, ο πρώτος γύρος των εκλογών στις πρόωρες εκλογές της Γαλλίας αναμένεται το Σαββατοκύριακο και μια ισχυρή παρουσία από το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός θα μπορούσε εύκολα να πλήξει το συναίσθημα.


Επιπλέον, το γερμανικό καταναλωτικό κλίμα αναμένεται να υποχωρήσει ελαφρώς τον Ιούλιο, τερματίζοντας ένα τετράμηνο σερί αυξήσεων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.


Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος που δημοσιεύθηκε από κοινού από την GfK και το Ινστιτούτο Αποφάσεων Αγοράς της Νυρεμβέργης υποχώρησε απροσδόκητα στο -21,8 τον Ιούλιο, από ελαφρώς αναθεωρημένο -21,0 τον Ιούνιο.

Η Volkswagen επενδύει στη Rivian


Στον εταιρικό τομέα, η μετοχή της Volkswagen (ETR:VOWG_p) υποχώρησε 1,6% αφού ο γερμανικός γίγαντας αυτοκινήτων ανακοίνωσε σχέδια να επενδύσει περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια στη Rivian Automotive (NASDAQ:RIVN), τον αμερικανικό κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων, σε μια κοινοπραξία που θα της δώσει πρόσβαση στην τεχνολογία της start-up.


Η μετοχή της Zurich Insurance (SIX:ZURN) σημείωσε άνοδο 0,2% αφού η ελβετική εταιρεία ανακοίνωσε συμφωνία ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της παγκόσμιας επιχείρησης προσωπικής ταξιδιωτικής ασφάλισης και βοήθειας της AIG (NYSE:AIG).

Υψηλότερα η τιμή του πετρελαίου παρά το άλμα στα αποθέματα των ΗΠΑ


Οι τιμές του αργού αυξήθηκαν την Τετάρτη, παρά το απροσδόκητο άλμα στα αποθέματα των ΗΠΑ, λόγω των γεωπολιτικών κινδύνων από τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και την εμπιστοσύνη που περιβάλλει την καλοκαιρινή περίοδο οδήγησης.


Μέχρι τις 03:10 ET, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ (WTI) διαπραγματεύονταν 0,6% υψηλότερα στα 81,31 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent ανέβηκε 0,5% στα 84,66 δολάρια το βαρέλι.


Τα στοιχεία από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη, έδειξαν ότι τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 0,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 21 Ιουνίου.


Αυτό ήταν κάτι σαν έκπληξη δεδομένων των προσδοκιών για ισοπαλία 3 εκατομμυρίων βαρελιών, αλλά σε μεγάλο βαθμό παραβλέπεται καθώς οι έμποροι αναμένουν αναλήψεις αποθεμάτων κατά την περίοδο αιχμής της ζήτησης του τρίτου τριμήνου.


Οι επίσημοι αριθμοί από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας αναμένονται αργότερα στη σύνοδο.

Και τα δύο συμβόλαια εξακολουθούν να σημειώνουν ισχυρά κέρδη τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς οι επίμονες γεωπολιτικές εντάσεις – ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα και ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια – είχαν ως αποτέλεσμα οι έμποροι να τιμολογήσουν ένα ασφάλιστρο κινδύνου στις τιμές του πετρελαίου.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο