Ανοδικές τάσεις στην Wall Street

αγορά εργασίας

χρηματιστήριο

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι επενδυτές χώνεψαν έναν κατακλυσμό τριμηνιαίων κερδών εν όψει των αποτελεσμάτων ορισμένων από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες της χώρας αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average σημειώνει άνοδο 0,3%, ο δείκτης S&P 500 ενισχύεται 0,4%, και ο δείκτης NASDAQ Composite πραγματοποιεί κέρδη 0,6%.

Η άμβλυνση των ανησυχιών για μια ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, μετά την απουσία άμεσης κλιμάκωσης μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν μετά από μια σειρά χτυπημάτων τις τελευταίες δύο εβδομάδες, βοήθησε τους επενδυτές να αποκτήσουν εμπιστοσύνη.

Πληθωρισμός PCE, ΑΕΠ 1ου τριμήνου αναμένονται αυτή την εβδομάδα

Το ημερολόγιο των οικονομικών δεδομένων της Τρίτης περιλαμβάνει τις πωλήσεις νέων κατοικιών για τον Μάρτιο, καθώς και τα στοιχεία PMI για τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες από την S&P Global για τον Απρίλιο.

Ωστόσο, το κύριο βάρος θα δοθεί στα στοιχεία για τον δείκτη τιμών PCE – τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Fed – την Παρασκευή, τα οποία αναμένεται να προσφέρουν περισσότερες ενδείξεις για τα επιτόκια.

Αλλά πριν από αυτό, τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αναμένεται να δείξουν πόσο ανθεκτική παρέμεινε η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2024.


Εταιρικά νέα

Η μετοχή της Apple (NASDAQ:AAPL) υποχωρεί 0,2%, μετά την κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων iPhone της εταιρείας στην Κίνα κατά 19% κατά τη διάρκεια του τριμήνου Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Counterpoint Research, σηματοδοτώντας τις χειρότερες επιδόσεις της συσκευής στην περιοχή από την έναρξη του Covid γύρω στο 2020.

Η μετοχή της Amazon (NASDAQ:AMZN) σημειώνει άνοδο 0,5%, αφού ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου ξεκίνησε μια νέα συνδρομή παράδοσης ειδών παντοπωλείου στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα μέλη του προγράμματος Prime και τους πελάτες που είναι δικαιούχοι των κρατικών παροχών επισιτιστικής βοήθειας.

Η μετοχή της General Motors (NYSE:GM) πραγματοποιεί άνοδο 5,1%, αφού ο γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωσε ένα ισχυρό πρώτο τρίμηνο του 2024, με τα κέρδη και τα έσοδα να ξεπερνούν τις προσδοκίες και την εταιρεία να αυξάνει τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους.

Η μετοχή της PepsiCo (NASDAQ:PEP) υποχωρεί 0,2%, παρά το γεγονός ότι ο γίγαντας των αναψυκτικών ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα τριμηνιαία κέρδη και τα έσοδα, παρά την ανάκληση ορισμένων δημητριακών και μπάρες Quaker Foods που έπληξε τους όγκους των ΗΠΑ.

Η μετοχή της United Parcel Service (NYSE:UPS) ενισχύεται 1,1%, αφού η εταιρεία διανομής ανακοίνωσε κέρδη πρώτου τριμήνου υψηλότερα από τις εκτιμήσεις, καθώς οι περικοπές κόστους αντιστάθμισαν εν μέρει την υποτονική ζήτηση για παράδοση μικρών πακέτων.

Η μετοχή της JetBlue (NASDAQ:JBLU) υποχωρεί 8,9%, αφού η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους μείωσε τις προβλέψεις της για τα έσοδα του 2024, προσθέτοντας ότι τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου θα μειωθούν κατά 10,5% σε ετήσια βάση.

Η μετοχή της Spotify (NYSE:SPOT) πραγματοποιεί άνοδο 8%, αφού η εταιρεία μουσικής ροής ανακοίνωσε ότι τα ακαθάριστα κέρδη της ξεπέρασαν για πρώτη φορά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε ένα τρίμηνο, παρά το γεγονός ότι οι τριμηνιαίοι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες ήταν κατώτεροι των εκτιμήσεων.

Η μετοχή της Affirm (NASDAQ:AFRM) υποχωρεί 0,2%, με τον δανειστή fintech να αρχίζει να προσφέρει δάνεια “αγοράζω τώρα, πληρώνω αργότερα” για ιατρικές διαδικασίες επιλογής, σε μια σημαντική ώθηση πέρα από τη βασική αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η μετοχή της Cadence Design (NASDAQ:CDNS) υποχωρεί 6,7%, μετά την πρόβλεψη των εσόδων του δεύτερου τριμήνου για την εταιρεία λογισμικού σχεδιασμού τσιπ που είναι κατώτερη των προσδοκιών.

Η μετοχή της Roblox (NYSE:RBLX) ενισχύεται 4,4%, μετά την αναβάθμιση της JPMorgan για την πλατφόρμα παιχνιδιών σε “overweight” από “neutral”, επικαλούμενη σημαντικές ευκαιρίες νομισματοποίησης.

Το αργό περιμένει την επόμενη κίνηση από τη Μέση Ανατολή

Οι τιμές του αργού διαπραγματεύονταν οριακά χαμηλότερα την Τρίτη, σταθεροποιούμενες μετά τις πρόσφατες απώλειες, καθώς η ρευστή κατάσταση στην ασταθή Μέση Ανατολή εξακολουθεί να συγκεντρώνει την προσοχή.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού διαπραγματεύονται 0,4% χαμηλότερα στα 81,60 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του Brent υποχωρεί 0,4% στα 86,64 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του αργού υποχώρησαν σε χαμηλά επίπεδα άνω των τριών εβδομάδων τη Δευτέρα, εν μέσω αυξανόμενης πεποίθησης ότι το Ιράν και το Ισραήλ δεν θα εισέλθουν σε πόλεμο πλήρους κλίμακας, παρά τα πρόσφατα πυραυλικά πλήγματα και από τις δύο πλευρές. Οι φόβοι για ένα τέτοιο σενάριο αποτέλεσαν βασικό μοχλό αύξησης των τιμών του πετρελαίου στις τελευταίες συνεδριάσεις.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο