Ανοδικές τάσεις στην Wall Street

χρηματιστήριο

Οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κινούνται ανοδικά σήμερα, αφού τα απογοητευτικά στοιχεία για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας ενίσχυσαν την πιθανότητα πρόωρων μειώσεων των επιτοκίων από την Federal Reserve.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average ενισχύεται 0,8%, ο δείκτης S&P 500 πραγματοποιεί άνοδο 0,8%, και ο δείκτης NASDAQ Composite σημειώνει άνοδο 1%.

Ο Πάουελ προσφέρει ελάχιστες ενδείξεις για μειώσεις επιτοκίων

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη, με τις αιτήσεις να αυξάνονται κατά 9.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 221.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 30 Μαρτίου. Αυτό ήταν πάνω από τις 214.000 που αναμένονταν.

Οι αιτήσεις είχαν αναπηδήσει μεταξύ 212.000 και 210.000 για μεγάλο μέρος του Μαρτίου, και αυτή η άνοδος υποδηλώνει ότι οι συνθήκες της αγοράς εργασίας εξασθενούσαν.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία και ο σταθερός πληθωρισμός θα εμποδίσουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να ξεκινήσει τον αναμενόμενο κύκλο μείωσης των επιτοκίων σύντομα.

Μιλώντας την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell είπε ότι ενώ η κεντρική τράπεζα εξακολουθούσε να σκόπευε να μειώσει τα επιτόκια το 2024, δεν διευκρίνισε το χρονοδιάγραμμα ή την κλίμακα των πιθανών περικοπών.

Τα αδύναμα αρχικά στοιχεία για τις αξιώσεις έρχονται λίγες μέρες πριν από τη δημοσιοποίηση των μισθοδοτικών καταστάσεων για μη γεωργικές εκμεταλλεύσεις την Παρασκευή για τον Μάρτιο.

Περισσότεροι αξιωματούχοι της Fed

Υπάρχουν περισσότεροι αξιωματούχοι της Fed που αναμένεται αργότερα την Πέμπτη.

Τα μέλη του FOMC Michelle Bowman και Thomas Barkin πρόκειται να μιλήσουν μετά το άνοιγμα της αγοράς και οι επενδυτές θα είναι πρόθυμοι να δουν εάν τα σχόλιά τους συνεχίζουν το θέμα της εβδομάδας από τους συναδέλφους τους που προειδοποιούσαν ότι η κεντρική τράπεζα δεν βιαζόταν να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Εταιρικά νέα

Στα εταιρικά νέα, η Levi Strauss (NYSE:LEVI) πραγματοποιεί άνοδο περισσότερο από 14%, αφού η εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων αύξησε τις κατευθυντήριες γραμμές για τα ετήσια κέρδη της, αφού σημείωσε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία αποτελέσματα.

Η μετοχή Nikola (NASDAQ:NKLA) καταγράφει άνοδο πάνω από 7% αφού ο κατασκευαστής EV ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τις παραδόσεις των μεγάλων πλατφόρμων υδρογόνου του το πρώτο τρίμηνο, ενώ η Conagra Brands (NYSE:CAG) ενισχύεται 7% λόγω της σταθερής ζήτησης για τα βασικά ντουλάπια και τα κατεψυγμένα τρόφιμα είδη.

Υποχωρεί το αργό από τα υψηλά πέντε μηνών

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Πέμπτη, αλλά παρέμειναν κοντά στα υψηλά πέντε μηνών αφού οι μεγάλοι παραγωγοί διατήρησαν τις περικοπές στην παραγωγή και με τις διαταραχές του εφοδιασμού να συνεχίζονται.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού διαπραγματεύονται 0,1% χαμηλότερα στα 85,35 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του Brent υποχωρεί 0,1% στα 89,26 δολάρια το βαρέλι.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοι, ένας όμιλος γνωστός ως OPEC+, αποφάσισαν να διατηρήσουν το τρέχον εύρος των περικοπών της παραγωγής κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Τετάρτης, παρουσιάζοντας στενές προοπτικές για το αργό στο εγγύς μέλλον.

Επιπλέον, μια καταιγίδα γεωπολιτικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των φόβων για μια ευρύτερη σύγκρουση στην πλούσια σε πετρέλαιο Μέση Ανατολή και οι ουκρανικές επιθέσεις σε βασικά ρωσικά διυλιστήρια, προανήγγειλαν περισσότερες διακοπές του παγκόσμιου εφοδιασμού.

Περαιτέρω κέρδη στον αργό πετρέλαιο συγκρατήθηκαν από μικτές αναγνώσεις των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, ειδικά καθώς τα επίσημα στοιχεία έδειξαν μια απροσδόκητη αύξηση των συνολικών αποθεμάτων αργού.

Η κατασκευή ήρθε καθώς η παραγωγή στις ΗΠΑ παρέμεινε κοντά σε υψηλά ρεκόρ – μια τάση που αναμένεται να αντισταθμίσει κάπως τις στενές προοπτικές για τις αγορές πετρελαίου.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο