Ανοδικές τάσεις στην Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κινούνται ανοδικά σήμερα, σταθεροποιούμενες μετά την αύξηση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή και τους φόβους για υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιτόκια που προκάλεσαν μια σειρά απότομων απωλειών.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average ενισχύεται 0,4%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,4%, και ο δείκτης NASDAQ Composite πραγματοποιεί άνοδο 0,4%.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες, με το 10ετές ομόλογο να διαμορφώνεται τελευταία στο 4,6552%.

Το κλίμα κινδύνου πλήττεται από τον Πάουελ, τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street έχουν βυθιστεί μεταξύ 1,5% και 2,3% κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων, πλήττονται από τις αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κατά του Ισραήλ, καθώς και από την ένδειξη του προέδρου της Fed Jerome Powell ότι οι πρόσφατες ενδείξεις για κολλώδη πληθωρισμό δίνουν στην κεντρική τράπεζα λιγότερη εμπιστοσύνη για πρόωρη μείωση των επιτοκίων.

Τα σχόλια του Πάουελ ήρθαν μετά τις θερμότερες από τις αναμενόμενες μετρήσεις του πληθωρισμού και των λιανικών πωλήσεων για τον Μάρτιο, οι οποίες έδειξαν ότι ο πληθωρισμός είναι πιθανό να παραμείνει πολύ πάνω από τα επίπεδα με τα οποία η Fed αισθάνεται άνετα. Αυτό είδε επίσης τους συναλλασσόμενους να αποκλείουν σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο.


Η Διοικητής του Συμβουλίου της Fed Michelle Bowman και η Πρόεδρος της Cleveland Fed Loretta Mester αναμένεται να μιλήσουν αργότερα μέσα στην ημέρα.

Κορυφαίοι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ, απέφυγαν να δώσουν οποιαδήποτε καθοδήγηση σχετικά με το πότε μπορεί να μειωθούν τα επιτόκια. Την Τρίτη, δήλωσαν ότι η νομισματική πολιτική πρέπει να είναι περιοριστική για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, διαψεύδοντας τις ελπίδες των επενδυτών για ουσιαστική μείωση του κόστους δανεισμού φέτος.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά χρήματος βλέπουν περίπου 43% πιθανότητα η κεντρική τράπεζα να ξεκινήσει τον κύκλο χαλάρωσης τον Ιούλιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.

Αργότερα εντός της ημέρας, οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν την έκδοση της έκθεσης “Beige Book” της Fed, για την αξιολόγηση της υγείας της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Εταιρικά νέα

Η περίοδος των κερδών του πρώτου τριμήνου είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τη United Airlines να ενισχύεται 6,2% μετά την πρόβλεψή της για ισχυρότερους από τους αναμενόμενους αριθμούς στο τρέχον τρίμηνο.

Άλλες μετοχές αεροπορικών εταιρειών όπως οι American Airlines (NASDAQ:AAL), Delta Air Lines (NYSE:DAL) και Southwest Airlines (NYSE:LUV) ενισχύονται μεταξύ 1,1% και 2,4%.

Η JB Hunt (NASDAQ:JBHT) Transport Services υποχωρεί 8%, μετά την απώλεια των εκτιμήσεων της Wall Street για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Η U. S. Bancorp σημειώνει πτώση 3,5%, μετά τη μείωση της πρόβλεψης για τα έσοδα από τόκους για το σύνολο του έτους και την ανακοίνωση πτώσης των κερδών του πρώτου τριμήνου κατά 22%.

Η Travelers (NYSE:TRV) υποχωρεί 5%, αφού ο ασφαλιστικός γίγαντας έχασε τις προσδοκίες της Wall Street για τα βασικά κέρδη του πρώτου τριμήνου.

“Οι αποτιμήσεις είναι αρκετά υψηλές τώρα, οπότε δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο για κακές ειδήσεις”, δήλωσε ο David Russell, παγκόσμιος επικεφαλής της στρατηγικής της αγοράς στην TradeStation.

“Έχουμε τιμολογήσει πολλά καλά νέα και η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη μπορεί να μην είναι απαραίτητα αμέσως θετική – αν αυτό σημαίνει επίσης ότι θα πρέπει να εξετάσουμε υψηλότερα επιτόκια και τι σημαίνει αυτό για τις αποτιμήσεις”.

Η Mobileye σημειώνει άνοδο 3,2%, αφού το Reuters ανέφερε ότι η ισραηλινή εταιρεία τεχνολογίας αυτοκινήτων πρόκειται να αποστείλει τουλάχιστον 46 εκατομμύρια νέα τσιπ υποβοηθούμενης οδήγησης.

Η Eli Lilly (NYSE:LLY) ενισχύεται 2,2%, αφού το φάρμακο για την απώλεια βάρους της βοήθησε να μειωθεί η συχνότητα της ακανόνιστης αναπνοής σε ασθενείς με αποφρακτική άπνοια ύπνου κατά 63% κατά μέσο όρο, σε δύο μελέτες προχωρημένου σταδίου.

Η ResMed και η Inspire Medical, οι οποίες κατασκευάζουν ιατρικές συσκευές που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της υπνικής άπνοιας, υποχώρησαν κατά 3,7% και 2,4% αντίστοιχα.

Η εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων Urban Outfitters (NASDAQ:URBN) υποχωρεί 4,4%, μετά την υποβάθμιση της αξιολόγησής της από την Jefferies σε “underperform” από “hold”.

Το αργό υποχωρεί μετά την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων

Οι τιμές του αργού υποχώρησαν την Τετάρτη, καθώς η αύξηση των αμερικανικών εμπορικών αποθεμάτων δημιούργησε ανησυχίες για τη μελλοντική ζήτηση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού διαπραγματεύονται 1,2% χαμηλότερα στα 84,36 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Μπρεντ σημειώνει πτώση 1,2% στα 88,93 δολάρια το βαρέλι.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου υπέδειξε ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν λίγο πάνω από 4 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, πολύ περισσότερο από τις προσδοκίες για αύξηση κατά 600.000 βαρέλια.

Η αύξηση, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ήρθε μετά από αύξηση 3 εκατομμυρίων βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην παραγωγή των ΗΠΑ που παραμένει σε επίπεδα ρεκόρ πάνω από 13 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Τα επίσημα στοιχεία για τα αποθέματα των ΗΠΑ, από τη Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας, αναμένονται αργότερα εντός της ημέρας.

Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν την περασμένη εβδομάδα στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο, καθώς η προοπτική μιας μεγαλύτερης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, ιδίως μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ, πυροδότησε στοιχήματα για διαταραχές του εφοδιασμού στην περιοχή.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο