Ανοδικές τάσεις στην Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημειώνουν άνοδο σήμερα, ανακάμπτοντας μετά από δύο συνεχόμενες εβδομάδες απότομων απωλειών λόγω της πτώσης της τεχνολογίας και της εξασθένησης των προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average ενισχύεται 0,3%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει 0,5%, και ο δείκτης NASDAQ Composite πραγματοποιεί κέρδη 0,7%.

Η προσοχή στα εταιρικά κέρδη

Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες αγωνίστηκαν την περασμένη εβδομάδα, επηρεασμένοι από την αδυναμία του τεχνολογικού κλάδου, καθώς ο κολλώδης πληθωρισμός είχε ως αποτέλεσμα να αναμένονται οι προσδοκίες για την καθυστέρηση της μείωσης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για αργότερα μέσα στο έτος.

Ο τομέας αυτός θα παραμείνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτή την εβδομάδα, δεδομένων των επερχόμενων τριμηνιαίων κερδών από μερικούς από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς τιτάνες της Wall Street.

Τέσσερις από τις αποκαλούμενες Μεγαλοπρεπείς Επτά μετοχές πρόκειται να ανακοινώσουν κέρδη αυτή την εβδομάδα, με την Tesla (NASDAQ:TSLA) την Τρίτη, την ιδιοκτήτρια του Facebook Meta Platforms (NASDAQ:META) την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη ακολουθούν η Microsoft (NASDAQ:MSFT) και η ιδιοκτήτρια της Google Alphabet (NASDAQ:GOOGL).

Η μετοχή της Tesla υποχωρεί πάνω από 4% πριν από τα κέρδη της, αφού ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε νέες μειώσεις τιμών σε πολλές βασικές αγορές, όπως η Κίνα και η Γερμανία, λίγες ημέρες μετά από παρόμοιες μειώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, με κίνδυνο να ξεσπάσει νέος πόλεμος τιμών στα ηλεκτρικά οχήματα.

Αλλού, η μετοχή της Verizon Communications (NYSE:VZ) πραγματοποιεί άνοδο 2%, αφού ο τηλεπικοινωνιακός γίγαντας ανακοίνωσε ότι έχασε λιγότερους από τους αναμενόμενους ασύρματους συνδρομητές το πρώτο τρίμηνο χάρη στα ευέλικτα προγράμματα και τα πακέτα streaming που προσφέρει με μειωμένη τιμή.

Η μετοχή της Salesforce (NYSE:CRM) πραγματοποιεί άνοδο 2,5%, αφού η εταιρεία παραγωγής επιχειρηματικού λογισμικού υπαναχώρησε από τις συνομιλίες της για την εξαγορά της εταιρείας λογισμικού διαχείρισης δεδομένων Informatica (NYSE:INFA), με πτώση 5,5%, αφού οι δύο εταιρείες δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν στους όρους.

PMIs, πληθωρισμός PCE αναμένονται καθώς τα στοιχήματα για μείωση επιτοκίων μειώνονται

Οι αγορές ανέμεναν επίσης μια σειρά από μετρήσεις αυτή την εβδομάδα για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με την αμερικανική οικονομία, ιδίως εν μέσω μειωμένων προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Τα στοιχεία του δείκτη διευθυντών αγορών για τον Απρίλιο αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα και θα δώσουν περισσότερες ενδείξεις για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ.

Πιο προσεκτικά θα παρακολουθούνται τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών PCE – το προτιμώμενο μέτρο πληθωρισμού της Fed – τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα. Η μέτρηση αναμένεται επίσης να δείξει ότι ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός τον Μάρτιο.

Το αργό διολισθαίνει καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή μειώνονται

Οι τιμές του αργού μειώθηκαν την Παρασκευή, επεκτείνοντας τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, εν μέσω αυξανόμενων ελπίδων ότι η σύγκρουση Ιράν-Ισραήλ δεν θα κλιμακωθεί περαιτέρω, μειώνοντας τις πιθανότητες σημαντικών διαταραχών στον εφοδιασμό από την πλούσια αυτή πετρελαϊκή περιοχή.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού διαπραγματεύονται 1,4% χαμηλότερα στα 81,06 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του Brent σημειώνει πτώση 1,3% στα 86,14 δολάρια το βαρέλι.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς υποχώρησαν περίπου 3% την περασμένη εβδομάδα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία απώλειά τους από τον Φεβρουάριο, αφού το Ιράν υποβάθμισε το χτύπημα του Ισραήλ με μη επανδρωμένο αεροσκάφος ως αντίποινα στο έδαφός του, υποδεικνύοντας ότι μπορεί να αποφευχθεί μια κλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή.

Η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού πιέζει επίσης την αγορά, ενώ την Παρασκευή εμφανίστηκαν αναφορές ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένει ότι ο ΟΠΕΚ+ θα αρχίσει να αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου από τον Ιούλιο.

Τα μέλη του ΟΠΕΚ+, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να παρατείνουν τις εθελοντικές περικοπές της παραγωγής κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως έως το τέλος Ιουνίου.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο