Ανοδικές τάσεις στην Wall Street

Goldman

χρηματιστήριο

Οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κινούνται ανοδικά κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ενισχυμένες από τα ισχυρά αποτελέσματα του γίγαντα του streaming Netflix, καθώς η περίοδος των τριμηνιαίων κερδών μπαίνει στην τελική ευθεία.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average ενισχύεται 0,3%, ο δείκτης S&P 500 πραγματοποιεί κέρδη0,5%, και ο δείκτης NASDAQ Composite σημειώνει κέρδη 0,9%.

Αύξηση συνδρομητών για την Netflix

Το κλίμα έλαβε ώθηση την Τετάρτη από τους ισχυρούς αριθμούς του Netflix (NASDAQ:NFLX) μετά το κλείσιμο της Τρίτης, καθώς ο γίγαντας του streaming πρόσθεσε πολύ περισσότερους συνδρομητές που πληρώνουν το τέταρτο τρίμηνο από ό, τι ανέμενε η Wall Street.

Η μετοχή του Netflix εκτινάχθηκε πάνω από 10%, καθώς η εταιρεία υπέγραψε 13,12 εκατομμύρια χρήστες κατά τη διάρκεια των τριών μηνών που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου, μια αύξηση 71% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους και σαφώς πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για περίπου 8,9 εκατομμύρια. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά περίπου 12% σε ετήσια βάση σε 8,83 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας επίσης τις προβλέψεις.

Σε μια επιστολή προς τους μετόχους, η Netflix υποστήριξε την υγεία της επιχείρησής της, προβλέποντας “υγιή διψήφια” ετήσια αύξηση της πρώτης γραμμής.

Εν αναμονή των οικονομικών αποτελεσμάτων της Tesla

Η περίοδος των ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων συνεχίζεται, με τη μετοχή της AT&T (NYSE:T) να υποχωρεί σχεδόν 3%, αφού ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών προέβλεψε ετήσια κέρδη χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς, καθώς μείωσε την αξία του παλαιού εξοπλισμού του και παλεύει με τον ανταγωνισμό από τους φορείς εκμετάλλευσης καλωδιακής τηλεόρασης.

Η μετοχή της Dupont De Nemours (NYSE:DD) σημειώνει πτώση 13% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας χημικών προϊόντων ότι αναμένει να παρουσιάσει ζημιές στο τέταρτο τρίμηνο σε σύγκριση με κέρδη του προηγούμενου έτους.

Η μετοχή της Kimberly-Clark (NYSE:KMB) υποχωρεί πάνω από 5%, αφού οι πωλήσεις της εταιρείας καταναλωτικών αγαθών για το τέταρτο τρίμηνο δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες της αγοράς, καθώς οι αυξήσεις των τιμών μαλάκωσαν εν μέσω της ασταθούς ζήτησης για τα προϊόντα καταναλωτικών αγαθών της.

Η μετοχή της Abbott Laboratories (NYSE:ABT) υποχωρεί κατά 2,5%, αφού ο κατασκευαστής ιατρικών συσκευών ανακοίνωσε χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις στη μονάδα φαρμακευτικών προϊόντων του.

Το μεγάλο όνομα που αναμένεται να υποβάλει έκθεση μετά το κλείσιμο της Τετάρτης είναι η Tesla (NASDAQ:TSLA), με τον κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων να αναμένεται να προβλέψει άλμα 21% στις παραδόσεις φέτος. Η καθοδήγηση θα ήταν πολύ χαμηλότερη από τον μακροπρόθεσμο ετήσιο στόχο του 50% που είχε θέσει ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk πριν από περίπου τρία χρόνια, υπογραμμίζοντας τον εντεινόμενο ανταγωνισμό που αντιμετωπίζει η Tesla στην αγορά EV.

Εν αναμονή των στοιχείων για τον PMI

Υπάρχουν κάποια σημαντικά οικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα και θα μπορούσαν να επηρεάσουν αυτή τη σκέψη – το ΑΕΠ του τέταρτου τριμήνου την Τετάρτη και τα στοιχεία για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες του Δεκεμβρίου την Πέμπτη.

Εν όψει αυτού, τα στοιχεία για τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες των ΗΠΑ για τον Ιανουάριο αναμένονται αργότερα στη συνεδρίαση, μετά τα αντίστοιχα στοιχεία που δείχνουν ότι η δραστηριότητα της ευρωζώνης συρρικνώθηκε και πάλι τον Ιανουάριο.

Αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου ανέβηκαν την Τετάρτη λόγω των συζητήσεων για πρόσθετη κινεζική οικονομική τόνωση, αλλά τα κέρδη περιορίστηκαν καθώς οι traders αφομοίωσαν τα μικτά μηνύματα σχετικά με την παγκόσμια προσφορά και ζήτηση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού διαπραγματεύονται 0,6% υψηλότερα στα 74,84 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Μπρεντ σκαρφάλωσε 0,5% στα 79,96 δολάρια το βαρέλι.

Τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, που δημοσιεύθηκαν αργά την Τρίτη, έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ συρρικνώθηκαν κατά 6,7 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 19 Ιανουαρίου, καθώς το δριμύ ψύχος σε μεγάλες περιοχές της χώρας διέκοψε την παραγωγή.

Ωστόσο, τα στοιχεία του API έδειξαν επίσης μια συνεχή αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης και μια μικρή μείωση των αποθεμάτων αποσταγμάτων, υποδεικνύοντας ότι η ζήτηση στον μεγαλύτερο καταναλωτή καυσίμων στον κόσμο παρέμεινε αδύναμη, καθώς ο κρύος καιρός διέκοψε τα ταξίδια στη χώρα.

Τα επίσημα στοιχεία για τα αποθέματα, από τη Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας, θα ανακοινωθούν αργότερα στη συνεδρίαση.

Επιπλέον, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό ενισχύονται κατά 0,4% στα 2.033,55 δολάρια/ουγγιά, ενώ το EUR/USD διαπραγματεύεται 0,7% υψηλότερα στα 1,0931.


πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο