Οι τιμές των κατοικιών στη Βρετανία αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο σε ετήσιους όρους για πρώτη φορά σε περισσότερο από ένα χρόνο

λιανικές πωλήσεις

κατοικιών

Οι τιμές των κατοικιών στη Βρετανία αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο σε ετήσιους όρους για πρώτη φορά σε περισσότερο από ένα χρόνο, δήλωσε την Παρασκευή ο δανειστής στεγαστικών δανείων Nationwide Building Society, το τελευταίο σημάδι ανάκαμψης στην αγορά κατοικίας μετά από μια βουτιά στο κόστος των στεγαστικών δανείων.

Οι τιμές των κατοικιών ήταν 1,2% υψηλότερες από τον Φεβρουάριο του 2023, η πρώτη ετήσια αύξηση από τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, ανέφερε η Nationwide.

Οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,7% μηνιαίως μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, ανέφερε.

Δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ οικονομολόγων είχε δείξει αύξηση 0,7% σε ετήσιους όρους και μηνιαία αύξηση 0,3%.

«Η μείωση του κόστους δανεισμού γύρω στην αλλαγή του έτους φαίνεται να έχει προκαλέσει άνοδο στην αγορά κατοικίας», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Nationwide Robert Gardner.

Ο δείκτης τιμών της τράπεζας ήταν τώρα μόλις 3% κάτω από το υψηλό όλων των εποχών που άγγιξε το καλοκαίρι του 2022, λίγο πριν η αγορά πληγεί από την αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) και την αναταραχή στην αγορά ομολόγων υπό την πρώην πρωθυπουργό Liz Truss.

Κατά τη διάρκεια των τριών μηνών έως τα τέλη Φεβρουαρίου, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 1,2%, τον ταχύτερο από τον Ιούλιο του 2022.

Η BoE διατήρησε το βασικό επιτόκιο δανεισμού της στο 5,25% τον περασμένο μήνα, το υψηλότερο επίπεδο από το 2008, αλλά είπε ότι η ώρα για μείωση μπορεί να πλησιάζει καθώς ο πληθωρισμός οδεύει προς τον στόχο του 2%. Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων μειώνονται εν αναμονή της επόμενης κίνησης της BoE.

Η BoE δήλωσε την Πέμπτη ότι οι εγκρίσεις στεγαστικών δανείων τον Ιανουάριο ήταν οι υψηλότερες από τον Οκτώβριο του 2022.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο