Άνοδος 4% για την μετοχή της Adidas

adidas

Η Adidas αύξησε την Τρίτη τις ετήσιες προβλέψεις της και ανακοίνωσε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη τρίτου τριμήνου, υποβοηθούμενη από τις πωλήσεις του αποθέματος Yeezy.

Ο γερμανικός γίγαντας αθλητικών ειδών, στην αιφνιδιαστική ανακοίνωση των προκαταρκτικών εκτιμήσεων, προέβλεψε λειτουργικές ζημίες 100 εκατ. ευρώ (106 εκατ. δολάρια) για το σύνολο του έτους, σημαντική βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψή του για ζημίες 450 εκατ. ευρώ, και αναμένει ότι τα έσοδα θα μειωθούν σε μονοψήφιο ποσοστό για το 2023.

Τα λειτουργικά κέρδη του τρίτου τριμήνου ανήλθαν σε 409 εκατ. ευρώ, από 564 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022.

Η μετοχή της Adidas σημειώνει άνοδο 4% κατά τη διάρκεια των πρώτων συναλλαγών στην Ευρώπη την Τετάρτη.

“Ενώ οι επιδόσεις της εταιρείας κατά το τρίμηνο επηρεάστηκαν και πάλι θετικά από την πώληση μέρους του εναπομείναντος αποθέματος Yeezy, η υποκείμενη δραστηριότητα της adidas εξελίχθηκε επίσης καλύτερα από το αναμενόμενο”, ανέφερε η Adidas στην έκθεση αποτελεσμάτων της.

Η εταιρεία διέκοψε τη συνεργασία της με τον Ye, πρώην Kanye West, τον Οκτώβριο του 2022, αφού ο ράπερ έκανε μια σειρά από προσβλητικά και αντισημιτικά σχόλια. Έκτοτε προσπαθεί να πουλήσει τα υπόλοιπα αποθέματα των αθλητικών παπουτσιών Yeezy που αποτελούν το σήμα κατατεθέν του.

«Συμπεριλαμβανομένου του θετικού αντίκτυπου από τις δύο πτώσεις του Yeezy το 2ο και το 3ο τρίμηνο, την πιθανή διαγραφή του εναπομείναντος αποθέματος Yeezy ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ (προηγουμένως: 400 εκ. ευρώ) και το εφάπαξ κόστος που σχετίζεται με τη στρατηγική αναθεώρηση έως και 200 εκατ. ευρώ (αμετάβλητο), η adidas αναμένει τώρα να ανακοινώσει λειτουργική ζημία περίπου 100 εκατ.ευρώ το 2023 (προηγουμένως: ζημία 450 εκατ. ευρώ)», ανέφερε η εταιρεία.

Πηγή: cnbc.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο