Άνοδος για τον χρυσό μετά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ

χρυσού

Άνοδο σημείωσαν την Τρίτη οι τιμές του χρυσού, αφού τα -ηπιότερα του αναμενόμενου- στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αναπτέρωσαν τις ελπίδες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα προχωρήσει εντός τους έτους σε μείωση των επιτοκίων, γεγονός που “έστειλε” το δολάριο και τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων χαμηλότερα.

Η τιμή του spot χρυσού κατέγραφε άνοδο της τάξης του 0,4% στα 2.329,16 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα αμερικανικά συμβόλαια χρυσού μελλοντικής εκπλήρωσης ολοκλήρωσαν τη διαπραγμάτευση με κέρδη 0,8% στα 2.346,90 δολάρια η ουγγιά.

“Τα ασθενέστερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις έφεραν το δολάριο χαμηλότερα και ταυτόχρονα οι αποδόσεις υποχώρησαν, οπότε αυτό προσφέρει ανοδικές τάσεις στις τιμές του χρυσού”, δήλωσε ο Daniel Pavilonis, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην RJO Futures.

Ειδικότερα, Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,1% τον περασμένο μήνα μετά από μια προς τα κάτω αναθεωρημένη πτώση τους κατά 0,2% τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Απογραφής του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.

Οικονομολόγοι οι οποίοι συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι οι λιανικές πωλήσεις, οι οποίες αφορούν ως επί το πλείστον αγαθά και δεν είναι προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό, θα σημείωναν άνοδο 0,3% τον Μάιο.

Ο πρόεδρος της Fed Bank of New York, Τζον Γουίλιαμς, δήλωσε ότι τα επιτόκια θα μειωθούν σταδιακά με την πάροδο του χρόνου, χωρίς πάντως να δώσει περαιτέρω ενδείξεις ως προς το χρονοδιάγραμμα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας.

Επί του παρόντος, οι traders τιμολογούν περίπου 67% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων της Fed τον Σεπτέμβριο.

Σε κάθε περίπτωση, οι τιμές του χρυσού υποχωρούν κατά 6% από το υψηλό ρεκόρ των 2.449,89 δολαρίων ανά ουγγιά που άγγιξε στις 20 Μαΐου εν μέσω ενός -μάλλον απροσδόκητου- ράλι.

Όσον αφορά τις κρίσιμες κατηγορίες της ζήτησης χρυσού, η “παύση” που έκανε η κεντρική τράπεζα της Κίνας στις αγορές χρυσού τον Μάιο συνέχισε να επιβαρύνει την αγορά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο