Απέφυγε την ύφεση η γερμανική οικονομία το 2023

Γερμανία

οικονομία

Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,3% το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους και συρρικνώθηκε κατά 0,3% το σύνολο του 2023, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

“Η συνολική οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας το 2023 παρουσίασε υστέρηση σε ένα περιβάλλον που εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από πολλαπλές κρίσεις”, δήλωσε η Ruth Brand, πρόεδρος του Γραφείου, τη Δευτέρα στο Βερολίνο.

Η μείωση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) για το σύνολο του έτους είναι σύμφωνη με τις προβλέψεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

“Παρά τις πρόσφατες μειώσεις των τιμών, οι τιμές παρέμειναν υψηλές σε όλα τα στάδια της οικονομικής διαδικασίας και επιβάρυναν την οικονομική ανάπτυξη”, δήλωσε ο Brand. “Οι δυσμενείς συνθήκες χρηματοδότησης λόγω της αύξησης των επιτοκίων και της ασθενέστερης εγχώριας και εξωτερικής ζήτησης είχαν επίσης το τίμημά τους”

Η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης παρέμεινε στάσιμη το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες, μετά την αναθεώρηση της στατιστικής υπηρεσίας.

Η ύφεση ορίζεται συνήθως ως δύο διαδοχικά τρίμηνα συρρίκνωσης. Με τη στασιμότητα του τρίτου τριμήνου, η γερμανική οικονομία απέφυγε την ύφεση.

Πηγή: www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο