Απειροελάχιστες μεταβολές στο πετρέλαιο εν αναμονή της απάντησης του Ισραήλ

Pouring Oil

Με ανεπαίσθητες μεταβολές ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι τιμές του πετρελαίου καθώς οι επενδυτές παραμένουν με το βλέμμα στο Ισραήλ και την εκκρεμή απάντησή του στην επίθεση του Ιράν στο έδαφος του το Σαββατοκύριακο.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαΐου έχασε 5 cents, ή 0,06% και έκλεισε στα 85,36 δολ. το βαρέλι.

Το Brent του Ιουνίου, στο μεταξύ, υποχώρησε 8 cents ή 0,09% στα 90,02 δολ. το βαρέλι.

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ το οποίο θα συνεδρίαζε χθες για την απάντηση στην επίθεση του Ιράν αναβλήθηκε και θα συνεδριάσει σήμερα, Τετάρτη, χωρίς να δοθεί κάποια εξήγηση για την αναβολή.

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ επρόκειτο να συνεδριάσει σήμερα, για τρίτη φορά μέσα σε τρεις ημέρες, για να αποφασίσει την απάντηση στην επίθεση του Ιράν.

Στο μεταξύ, η ιρανική επίθεση στο Ισραήλ το Σαββατοκύριακο δεν προκάλεσε θανάτους ή σοβαρές ζημιές στις ισραηλινές υποδομές κάτι που έχει πυροδοτήσει ελπίδες ότι η απάντηση του Ισραήλ θα είναι συγκρατημένη και δεν θα οδηγήσει στο ξέσπασμα ολοκληρωτικού πολέμου.

Από την πλευρά της η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν ανέφερε σήμερα ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να επιβάλουν νέες κυρώσεις τις επόμενες ημέρες στο Ιράν, επισημαίνοντας ότι αυτές οι ενέργειες θα μπορούσαν να επιδιώξουν να μειώσουν την ικανότητα του Ιράν να εξάγει πετρέλαιο.

Το Ιράν παράγει περισσότερα από 3 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα ως σημαντικός παραγωγός εντός του OPEC.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο