Απεργία σε κατάστημα της Apple στο Μέριλαντ

Apple

Οι εργαζόμενοι στο κατάστημα της Apple στο Towson του Μέριλαντ ψήφισαν υπέρ της έγκρισης απεργίας, ανέφερε η Διεθνής Ένωση Μηχανικών και Εργαζομένων στην Αεροδιαστημική (AIM) σε δήλωση αργά το Σάββατο.

Η ημερομηνία της στάσης εργασίας δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, σύμφωνα με το συνδικάτο, το οποίο εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στα καταστήματα λιανικής πώλησης της Apple στο Μέριλαντ.

«Τα ζητήματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της δράσης περιλαμβάνουν ανησυχίες σχετικά με την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, απρόβλεπτες πρακτικές προγραμματισμού που διαταράσσουν την προσωπική ζωή και μισθούς που δεν ευθυγραμμίζονται με το κόστος ζωής της περιοχής», ανέφερε η IAM στη δήλωση.

«Θα συνεργαστούμε με το συνδικάτο που εκπροσωπεί την ομάδα μας στο Towson με σεβασμό και καλή πίστη», δήλωσε εκπρόσωπος της Apple.

Τον Ιούνιο του 2022, οι εργαζόμενοι της Apple στο Μέριλαντ ψήφισαν να ενταχθούν στο συνδικάτο International Association of Machinists and Aerospace Workers, και έγιναν οι πρώτοι υπάλληλοι λιανικής του τεχνολογικού γίγαντα που συνδικαλίστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στο κατάστημα της Apple στο Short Hills του New Jersey, ψήφισαν κατά του συνδικαλισμού, ανέφερε το Bloomberg News το Σάββατο.

Η Communications Workers of America (CWA), η οποία υπέβαλε καταγγελίες στο Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων (NLRB) ισχυριζόμενη παράνομη διάλυση συνδικάτων από την Apple στο κατάστημα του Νιου Τζέρσεϊ και άλλα, κατηγόρησε την ήττα στη συμπεριφορά της εταιρείας, ανέφερε η έκθεση.

Το προσωπικό λιανικής πώλησης της Apple στο κατάστημά της στο Νιου Τζέρσεϊ είχε υποβάλει αίτηση για συνδικαλιστική εκπροσώπηση με τους Communications Workers of America στις 8 Απριλίου, σύμφωνα με τον John Nagy, ο οποίος είναι επικεφαλής επιχειρήσεων στο κατάστημα Short Hills και μέλος της οργανωτικής επιτροπής.

Η Apple δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό της ψηφοφορίας κατά του συνδικαλισμού. Η CWA και το NLRB δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα του Reuters να σχολιάσουν το δημοσίευμα του Bloomberg σχετικά με την ψήφο των εργαζομένων στο Νιου Τζέρσεϊ.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο