Από mall… σε κτίρια γραφείων το Athens Heart – Βρέθηκε και ο μισθωτής

  Από mall σε κτίρια γραφείων μετατρέπεται ήδη το Athens Heart με τις πρώτες εργασίες να έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ βρέθηκε και ο μισθωτής που θα πάρει όλο το συγκρότημα, σταδιακά όσο αυτό ολοκληρώνεται.

  Αυτός θα είναι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η οποία μετά από δημοπρασία επέλεξε το εν λόγω ακίνητο για τη στέγαση των κεντρικών υπηρεσιών της.

  Η μετατροπή του γνωστού mall της Πειραιώς, Athens Heart, σε σύγχρονο συγκρότημα γραφείων θα ολοκληρωθεί το 2024.

  • Τι προβλέπει το πρακτικό

  Σύμφωνα με την απόφαση, εγκρίνονται τα πρακτικά της δημοπρασίας και η ΑΑΔΕ θα μισθώσει τα ακίνητα ιδιοκτησίας της εταιρείας με την επωνυμία «PRIMALAFT ATHENS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και συγκεκριμένα:

  α) χώρους κύριας χρήσης συνολικής επιφάνειας 20.677,12 τ.μ. και χώρους βοηθητικής χρήσης συνολικής επιφάνειας 3.022,52 τ.μ του υπό μετατροπή κτιρίου επί της οδού Πειραιώς 180 (Athens Heart) στον Ταύρο,

  β) χώρους κύριας χρήσης συνολικής επιφάνειας 2.790,32 τ.μ. του υπό κατασκευή νέου κτιρίου στο οικόπεδο επί της οδού Πειραιώς 186, στον Ταύρο

  Αφορά γραφειακούς, αρχειακούς και λοιπούς χώρους συνολικής επιφανείας 26.489,96 τ.μ., και λοιπούς βοηθητικούς χώρους, καθώς και 92 θέσεις στάθμευσης στο Επίπεδο -1 του κτιρίου επί της οδού Πειραιώς 180 (Athens Heart), για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) ετών από την παραλαβή του πρώτου τμήματος του μισθίου.

  Η εκμισθώτρια δύναται να παραδώσει τμηματικά τους παραπάνω χώρους και τα τμήματα αυτά ορίζονται ως εξής:

  -Τμήμα Α: τα επίπεδα 1, 2 και 3 του υφιστάμενου κτιρίου επί της οδού Πειραιώς 180 (Athens Heart) καθώς και ο έμπροσθεν περιβάλλων χώρος αυτού,

  -Τμήμα Β: το επίπεδο 0 και οι χώροι του υπογείου επιπέδου -1 του υφιστάμενου κτιρίου επί της οδού Πειραιώς 180 (Athens Heart) καθώς και ο συνολικός περιβάλλων χώρος αυτού και

  -Τμήμα Γ: το νέο κτίριο επί της οδού Πειραιώς 186 καθώς και η μεταλλική γέφυρα σύνδεσής του με το υφιστάμενο κτίριο επί της οδού Πειραιώς 180.

  Το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο η εκμισθώτρια πρέπει με δαπάνες της να ολοκληρώσει τις εργασίες που περιγράφονται στο από 9/3/2023 Πρακτικό Καταλληλότητας ορίζεται ως εξής:

  • Δώδεκα (12) μήνες για τα Τμήματα Α και Γ και
  • Δεκατρείς (13) μήνες για το Τμήμα Β,

  αρχής γενομένης από την ολοκλήρωση της απαιτούμενης αδειοδοτικής διαδικασίας, καταληκτική προθεσμία της οποίας είναι η 31/5/2023.

  • Πώς θα μεταμορφωθεί το πάλαι ποτέ mall

  Η Premia Properties απέκτησε το γνωστό εμπορικό κέντρο στην οδό Πειραιώς 180 και Χαμοστέρνας, που βρίσκεται σε οικόπεδο έκτασης 10.633 τ.μ και έχει συνολική επιφάνεια χώρων 52.503 τ.μ., ενώ παράλληλα αγόρασε και το όμορο οικόπεδο επιφάνειας 1.849 τ.μ. (εκεί που βρισκόταν το πάλαι ποτέ παγοδρόμιο).

  Το σχέδιο της εταιρείας είναι η μετατροπή του σε σύγχρονο συγκρότημα γραφείων με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και πιστοποίηση LEED Gold.

  H συνολική επιφάνεια του νέου συγκροτήματος θα αγγίζει τα 26.500 τ.μ.

  Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό έχει αναλάβει το γνωστό γραφείο A&S Architects.

  Οι εργασίες έχουν πλέον ξεκινήσει και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το Β’ εξάμηνο του 2024.

  Το ύψος της επένδυσης αγγίζει τα 50 εκατομμύρια ευρώ (κόστος κτήσης του mall και του όμορου οικοπέδου, μαζί με το κόστος εργασιών για την ανακατασκευή του).

  • Το ιστορικό της νέας σελίδας του Athens Heart

  Συγκεκριμένα, η PREMIA PROPERTIES ανακοίνωσε ότι σε υλοποίηση της από 31.8.2022 δικαστικής απόφασης με την οποία επικυρώθηκε Συμφωνία Εξυγίανσης της εταιρείας DORECO Α.Ε., ιδιοκτήτριας του εμπορικού κέντρου “Athens Heart”, προχώρησε στην απόκτηση του ακινήτου συνολικής δόμησης 54.000 τ.μ. και εκμισθώσιμης επιφανείας 18.500 τ.μ. επί οικοπέδου επιφανείας 10.600 τ.μ.

  Το ακίνητο μαζί με όλο τον πάγιο και κινητό εξοπλισμό του, τις ενεργές μισθώσεις, τις διοικητικές άδειες λειτουργίας καθώς και τις άδειες χρήσης και σήματα, μεταβιβάστηκαν στην εταιρεία PRIMALAFT ATHENS A.E. (100% θυγατρική της PREMIA), έναντι τιμήματος € 15,7 εκατομμυρίων.

  Το τίμημα καθώς και το προϊόν ρευστοποίησης των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων τα οποία δεν μεταβιβάστηκαν στην PRIMALAFT και παρέμειναν στην DORECO, θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση των υποχρεώσεων της τελευταίας, όπως αυτές διαμορφώνονται σύμφωνα με την Συμφωνία Εξυγίανσης.

  Η PRIMALΑFT ξεκινά τη δραστηριότητα της με μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και χωρίς χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία ή σε τρίτους διασφαλίζοντας την ομαλή συνέχιση της τρέχουσας λειτουργίας του εμπορικού κέντρου.

  Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο