Απόδοση μετοχών και κέρδη πάνε μαζί για τις “Υπέροχες 7”

Απόδοση μετοχών και κέρδη πάνε μαζί για τις “Υπέροχες 7”

Η αλήθεια είναι ότι οι μετοχές των 6 εταιρειών από τις “υπέροχες 7” (magnificent 7), όπως έχει επικρατήσει να ονομάζουν τις Nvidia, Amazon.com, Meta Platforms, Alphabet, Microsoft,Tesla και Apple σημειώνουν αλλεπάλληλα νέα ιστορικά υψηλά, ωθώντας έτσι και τον S&P 500 σε νέα ιστορικά υψηλά. Όμως ισχύει το ίδιο για τα κέρδη τους;

Έξι από τις επτά εταιρείες του “magnificent 7” αναμένεται να βρεθούν ανάμεσα σε εκείνες που θα συνεισφέρουν τα μέγιστα και στην κερδοφορία του S&P 500. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, οι έξι εταιρείες αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση κερδών κατά 53,7% σε ετήσια βάση για το δ’ τρίμηνο του 2023.

Αν αφαιρέσουμε τη συνεισφορά των 6 αυτών εταιρειών, τα κέρδη του S&P 500 θα σημείωναν υποχώρηση 10,5% (!). Δηλαδή οι 494 εταιρείες για το δ’ τρίμηνο 2023, σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2022, θα εμφάνιζαν συρρίκνωση κερδοφορίας κατά 10,5%! Τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές οι εκτιμήσεις της αγοράς για την κερδοφορία του S&P 500 το δ’ τρίμηνο του 2023 έκαναν λόγο για -1,4%.

Τέλος, η μόνη εταιρεία από τις “υπέροχες 7” που συμβάλλει αρνητικά στην κερδοφορία είναι η Tesla, καθώς ανακοίνωσε υποχώρηση κερδών 40% για το δ’ τρίμηνο 2023!

υπέροχες 7

Ο Δημοσθένης Τρίγγας είναι Πιστοποιημένος Αναλυτής Μετοχών & Αγοράς BETA Χρηματιστηριακή – [email protected]

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο