Απώλειες 1,5% για τον χρυσό που ενισχύθηκε 1,3% στην εβδομάδα- Πως κινήθηκαν τα υπόλοιπα μέταλλα

  Απώλειες κατέγραψε ο χρυσός την Παρασκευή, μία ημέρα μετά την υψηλότερή του επίδοση από τον Αύγουστο του 2020, καθώς η ισχυρή έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Απρίλιο τροφοδότησε “νέες αμφιβολίες” για το αν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα φρενάρει τις αυξήσεις των επιτοκίων.

  • Ειδικότερα, ο χρυσός παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε σήμερα κατά 30,90 δολάρια ή 1,5%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 2.024,80 δολάρια η ουγγιά. Στην εβδομάδα, ωστόσο, το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε κέρδη 1,3%, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.

  Οι τιμές του χρυσού “παρασύρθηκαν χαμηλότερα”, προς το ψυχολογικό ορόσημο των 2.000 δολαρίων “αφού οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με τη μείωση του ποσοστού ανεργίας δείχνει ότι η αγορά εργασίας παραμένει σφιχτή, δημιουργώντας πολλές αμφιβολίες για το αν θα σταματήσει η Fed τις αυξήσεις των επιτοκίων, προς απογοήτευση του πολύτιμου μετάλλου”, δήλωσε στο MarketWatch ο Han Tan, αναλυτής της Exinity Group.

  • Συγκεκριμένα, η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 253.000 νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 180.000 σε δημοσκόπηση του Reuters. Ο δείκτης ανεργίας διολίσθησε στο 3,4% τον Απρίλιο από 3,5%. Το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ προχώρησε πάντως σε μεγάλες καθοδικές αναθεωρήσεις για τους δύο προηγούμενους μήνες.

  Ειδικότερα, η άνοδος του Φεβρουαρίου αναθεωρήθηκε χαμηλότερα στις 248.000 θέσεις από 326.000 και του Μαρτίου στις 165.000 από 236.000 προηγουμένως. Το πρόσφατο ράλι του χρυσού είχε “προετοιμαστεί από τις προσδοκίες ότι τα αμερικανικά επιτόκια έχουν φτάσει στο ανώτερό τους επίπεδο”, πρόσθεσε ο Tan.

  • “Το πολύτιμο μέταλλο θα πρέπει να συνεχίσει να στηρίζεται όσο οι αγορές αρνούνται να εγκαταλείψουν τις ελπίδες για μειώσεις των επιτοκίων της Fed αργότερα το 2023, ενώ οι φόβοι για περαιτέρω χρηματοπιστωτική αναταραχή στις ΗΠΑ συνεχίζουν να ρίχνουν στάχτη στα μάτια ενός επισφαλούς περιβάλλοντος”, τόνισε.

  Ο Tan δήλωσε ότι ο χρυσός “μπορεί ακόμη να κρύβει λόγους για να επιχειρήσει ένα νέο υψηλό ρεκόρ”, παρά την υποχώρηση των τιμών.

  • Ως προς τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου έχασε 30 σεντς ή 1,1% στα 25,93 δολάρια η ουγγιά, ωστόσο στην εβδομάδα πρόσθεσε 2,8%.
  • Το παλλάδιο ειδε το συμβόλαιο του παραδόσεως Ιουνίου να ενισχύεται κατά 45,20 δολάρια ή 3,1%, στα 1.486,80 δολάρια η ουγγιά, ωστόσο στην εβδομάδα διολίσθησε κατά 1,5%.
  • Η πλατίνα παραδόσεως Ιουλίου κέρδισε 18 δολάρια ή 1,7%, στα 1.068,30 δολάρια η ουγγιά, ενώ σε εβδομαδιαία βάση υποχώρησε κατά 2%.
  • Τέλος, ο χαλκός παραδόσεως Ιουλίου πρόσθεσε 2 σεντς ή 0,5%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 3,88 δολάρια η λίβρα, καταγράφοντας εβδομαδιαίες απώλειες 0,2%.
  Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο