Απώλειες στην Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υποχωρούν σήμερα, καθώς οι ελπίδες για πρόωρες μειώσεις επιτοκίων από την Federal Reserve μειώθηκαν, αλλά ο γίγαντας λιανικής Walmart εντυπωσίασε με τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχωρεί 0,1%, ο δείκτης S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,6%, και ο δείκτης NASDAQ Composite σημειώνει απώλειες 1,1%.

Η Fed

Οι αγορές των ΗΠΑ επέστρεψαν στη δράση την Τρίτη μετά την αργία της Δευτέρας, με το κλίμα να παραμένει αρνητικό μετά τις υψηλότερες από τις αναμενόμενες τιμές καταναλωτή και παραγωγού την περασμένη εβδομάδα που προκάλεσαν ανησυχίες ότι η Federal Reserve θα διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά άνω των δύο δεκαετιών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό, τι αναμενόταν στην αρχή του έτους.

Οι κύριοι δείκτες κατέγραψαν μια εβδομάδα απωλειών στη Wall Street την περασμένη εβδομάδα, σπάζοντας σερί κερδών πέντε εβδομάδων.

Η δημοσίευση, την Τετάρτη, των πρακτικών της συνεδρίασης της Federal Reserve τον Ιανουάριο θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερες πληροφορίες για το σκεπτικό της κεντρικής τράπεζας, με τις αγορές να τιμολογούν επί του παρόντος μειώσεις επιτοκίων κατά τέσσερα τέταρτα της μονάδας φέτος, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο.

Οι επενδυτές θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ακούσουν από αξιωματούχους της Fed κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Atlanta Fed, Raphael Bostic, των διοικητών Lisa Cook και Christopher Waller, μαζί με τον αντιπρόεδρο Philip Jefferson.

Σχεδόν το 79% των traders τιμολογούν μείωση των επιτοκίων κατά τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης τον Ιούνιο, ενώ τα στοιχήματα για μείωση τον Μάιο ανέρχονται σε 38% σε σύγκριση με 85% στα μέσα Ιανουαρίου, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του CME Group (NASDAQ:CME).

Εταιρικά νέα

Η Goldman Sachs αύξησε τον στόχο της για το τέλος του έτους για τον S&P 500 στις 5.200 μονάδες, αντανακλώντας περίπου 4% άνοδο από τα τρέχοντα επίπεδα, επικαλούμενη βελτιωμένες προοπτικές κερδών.

Οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση πολιτικής της Fed, καθώς και τις παρατηρήσεις πολλών αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Καθώς οι επενδυτές επιστρέφουν μετά από ένα μακρύ Σαββατοκύριακο, τα αποτελέσματα της Nvidia (NASDAQ: NVDA) θα τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας μετά το κλείσιμο των αγορών την Τετάρτη και θα δοκιμάσουν την αισιοδοξία της αγοράς γύρω από τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Τα στοιχήματα που τροφοδοτούνται από AI βοήθησαν την Nvidia να γίνει η τρίτη πιο πολύτιμη εταιρεία των ΗΠΑ και πρόσφατα να αντικαταστήσει την Tesla (NASDAQ: TSLA) ως η μετοχή με τις περισσότερες συναλλαγές της Wall Street.

«Υπάρχουν δύο σημαντικά θέματα με τα οποία παλεύουν οι επενδυτές. Το πρώτο είναι το πάντα παρόν ερώτημα σχετικά με την κατεύθυνση των επιτοκίων», δήλωσε ο Peter Andersen, ιδρυτής της Andersen Capital Management στη Βοστώνη, προσθέτοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) ήταν ο δεύτερος τομέας εστίασης.

«Μόλις αφομοιωθούν τα αποτελέσματα (της Nvidia), οι άνθρωποι ίσως προσαρμόσουν τις προσδοκίες τους στο μέλλον σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη».

Οι μετοχές του κατασκευαστή τσιπ και της Tesla υποχωρούν πάνω από 1% η κάθε μία, υποαποδίδοντας έναντι άλλων μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Η Walmart πραγματοποιεί άνοδο 3,0% αφού ο αμερικανικός γίγαντας λιανικής προέβλεψε πωλήσεις για το οικονομικό έτος 2025 σε μεγάλο βαθμό πάνω από τις προσδοκίες της Wall Street και αύξησε το ετήσιο μέρισμα κατά 9%.

Ο κατασκευαστής έξυπνων τηλεοράσεων Vizio πραγματοποιεί άνοδο 15,7% μετά την ανακοίνωση της Walmart ότι θα αγοράσει την εταιρεία για 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Home Depot (NYSE:HD) υποχωρεί 2,3% αφού προέβλεψε πωλήσεις το 2024 κάτω από τις εκτιμήσεις της Wall Street, σηματοδοτώντας ότι η υποτονική ζήτηση για βελτίωση κατοικιών θα επιμείνει φέτος.

Επιπλέον, η μεγαλύτερη μείωση του επιτοκίου στεγαστικών δανείων αναφοράς της Κίνας την Τρίτη απέτυχε επίσης να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις χρηματιστηριακές αγορές της, πιέζοντας το ευρύτερο κλίμα κινδύνου.

Η Discover Financial Services (NYSE:DFS) καταγράφει άνοδο 14,2% στα σχέδια της καταναλωτικής τράπεζας Capital One που υποστηρίζεται από τον Warren Buffett να αποκτήσει τον εκδότη πιστωτικών καρτών των ΗΠΑ σε μια συμφωνία 35,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Intel ενισχύεται 2,9% μετά από δημοσίευμα την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν βρίσκεται σε συνομιλίες για τη χορήγηση επιδοτήσεων άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία ημιαγωγών.

Η GlobalFoundries (NASDAQ:GFS) σημειώνει άνοδο 6,9% αφού η κυβέρνηση των ΗΠΑ τη Δευτέρα χορήγησε 1,5 δισ. δολάρια στον κατασκευαστή τσιπ για την επιδότηση της παραγωγής ημιαγωγών.

Το αργό υποχωρεί μετά την έκκληση των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν από τα υψηλά σχεδόν τριών εβδομάδων λόγω ανησυχιών για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης και με μειωμένες εντάσεις στη Μέση Ανατολή, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν προσωρινή κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ διαπραγματεύονται 0,6% χαμηλότερα στα 77,97 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent υποχωρεί κατά 0,5% στα 83,15 δολάρια το βαρέλι. Δεν υπήρξε διακανονισμός για το συμβόλαιο των ΗΠΑ τη Δευτέρα λόγω αργίας.

Οι ΗΠΑ έχουν επίσης δηλώσει ότι αντιτίθενται σε μια μεγάλη χερσαία επίθεση από το σύμμαχό τους Ισραήλ στην πόλη της Ράφα, μια κίνηση που θα επιδεινώσει απότομα την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και αναμφίβολα θα αυξήσει τις γεωπολιτικές εντάσεις στην περιοχή.

Επιπλέον, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού ενισχύονται 0,7% στα 2.038,05 δολάρια/oz, ενώ το EUR/USD διαπραγματεύτηκε 0,5% υψηλότερα στα 1,0829 δολάρια.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο