Απορρίπτεται η αγωγή των συντηρητικών εναντίον συνταξιοδοτικών ταμείων της Ν.Υόρκης

Ένας δικαστής της Νέας Υόρκης απέρριψε μια αγωγή από μια συντηρητική ομάδα εναντίον συνταξιοδοτικών ταμείων της πόλης για την απόφασή τους να πουλήσουν δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις ορυκτών καυσίμων, σε ένα σπάνιο φωτεινό σημείο για τους υποστηρικτές των περιβαλλοντικών και κοινωνικών επενδύσεων.

  • Η ομάδα και τρεις υπάλληλοι του δημόσιου τομέα δεν νομιμοποιούνται να ασκήσουν την αγωγή, δήλωσε η δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Andrea Masley σε εντολή που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.

Αυτό συμβαίνει επειδή είναι μέλη ενός συνταξιοδοτικού προγράμματος καθορισμένων παροχών που δικαιούνται σταθερή πληρωμή κάθε μήνα και ως εκ τούτου δεν θα ζημιωθούν από την απόφαση εκποίησης σε καμία περίπτωση, αποφάνθηκε ο δικαστής.

  • «Οι ενάγοντες εδώ δεν έχουν και δεν θα υποστούν χρηματικές απώλειες με βάση τις επενδυτικές αποφάσεις των εναγομένων», έγραψε η δικαστής στην παραγγελία της. Οι ισχυρισμοί των συνταξιούχων εργαζομένων σχετικά με την πιθανή αδυναμία των σχεδίων να ανταποκριθούν στις μελλοντικές τους υποχρεώσεις είναι υποθετικοί, διαπίστωσε.

Εκτός αυτού, σημείωσε, οι εργαζόμενοι παραδέχτηκαν ότι οι φορολογούμενοι της πόλης ήταν… στο γάντζο για να ανταποκριθούν στις συνταξιοδοτικές υποχρεώσεις.

  • Για περισσότερα από δύο χρόνια, οι υποστηρικτές των περιβαλλοντικών και κοινωνικών επενδύσεων έχουν υποστεί μπαράζ επιθέσεων από Ρεπουμπλικάνους πολιτικούς λόγω της εστίασής τους στην κλιματική αλλαγή, την ποικιλομορφία του εργατικού δυναμικού και άλλα ζητήματα.

Αξιωματούχοι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έχουν ξεκινήσει έρευνες, έχουν καταθέσει αγωγές και έχουν εισαγάγει νομοσχέδια για να προωθήσουν τη στρατηγική.

  • «Η απόφαση αυτού του δικαστηρίου είναι μια μεγάλη νίκη για τις υπεύθυνες επενδύσεις κοινής λογικής, για τους δημοτικούς υπαλλήλους και τους συνταξιούχους της Νέας Υόρκης και για το μέλλον της πόλης μας και του πλανήτη μας», δήλωσε ο ελεγκτής Μπραντ Λάντερ.

Οι ενάγοντες στην υπόθεση, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών για τη Δίκαιη Μεταχείριση, μήνυσαν τρία σχέδια συνταξιοδότησης της Νέας Υόρκης πέρυσι για την απόφασή τους να πουλήσουν περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις ορυκτών καυσίμων, αποκαλώντας την «λανθασμένη και αναποτελεσματική χειρονομία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

  • Εκπροσωπήθηκαν από τον Eugene Scalia, ο οποίος υπηρέτησε ως υπουργός Εργασίας υπό τον Donald Trump. Ο Akiva Shapiro, δικηγόρος που συνεργάζεται με τον Scalia στο δικηγορικό γραφείο Gibson, Dunn & Crutcher LLC, δήλωσε σε ένα email ότι η απόφαση του δικαστηρίου επανεξετάζεται και αξιολογείται για πιθανά επόμενα βήματα. Τα συνταξιοδοτικά ταμεία είχαν ζητήσει από το δικαστήριο να απορρίψει την αγωγή πέρυσι.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Τατιανή Σάγιεχ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο